• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe mijn ego een deuk kreeg op Curaçao!

Afgelopen week ben ik van Suriname naar Curaçao gevlogen. Al maanden werkte ik samen met een businesspartner aan het organiseren van een evenement en twee trainingen op het eiland. De main focus lag echter op het evenement, want daar was veel mee gemoeid. In dit artikel neem ik je mee in hoe mijn ego een deuk kreeg op Curaçao en de filosofie van UBUNTU.

 

Promotie

Vanuit Suriname werkte ik met name via Facebook aan de aangemaakte evenementen en de promotie daarvan, het programma en aan de persberichten en mails voor gasten van de talkshow, wat een onderdeel was van het evenement. Mijn zakenpartner op het eiland ging aan de slag binnen haar netwerk en op zoek naar locaties, gasten voor de talkshow en alle andere randvoorwaarden die er nodig waren om het evenement op het eiland tot een groot succes te maken. 

 

Onbekend op Curaçao

19 maart was het zover: Sexy Leadership, The Interactive Seminar vond plaats in Teatro Luna Blou in de wijk Otrobanda. Er zijn uiteindelijk 35 dames op afgekomen, wat een hele goede score is als je bedenkt dat ik als trainer en spreker totaal onbekend ben op het eiland. De aanwezige dames waren allemaal enthousiast. Het grootste compliment dat ik heb mogen ontvangen is dat dit evenement inspirerender was dan het TEDx Curaçao evenement van de week ervoor. Wauw, dat vond ik toch wel een groot complimment!. 

 

Hoe komt het dan dat ik toch een vervelend en onsuccesvol gevoel had de dag erna?

Dat gevoel kwam voort uit het volgende:

  • het break-even-point qua aantal bezoekers in relatie tot de kosten is niet behaald. We kwamen daarvoor 15 dames tekort op de zaterdag. 
  • Ik blijf dus met een kostenpost zitten in plaats van dat ik met financiële winst het eiland verlaat. 
  • De overige trainingen hadden net als het evenement heel veel geïnteresseerden op het Facebook evenement, maar geen aanmeldingen. Daar zijn echter geen kosten voor gemaakt.

 

In de val van het “Ego''
Op het moment dat ik dit type speelt op mijn Itunes het nummer: “Leggo of Ego”, van Sabrina Starke. Toeval? Nee ik ben wel zo “bijgelovig” dat ik denk dat het universum mij hier en nu een teken geeft. 
 

Dit is een deel van de tekst :

What is freedom? Feeling free to be.

I see the world through eyes that make belief.

This destiny is bigger than, greater than me.

I want to be free.

Limiting beliefs these doubts and fears.

Don’t want to assume but focus on what is.

I’m making a choice to release all these.

All these illusions.

 

But my mind is taking over here.

Inner judge telling me what to believe.

In my soul I feel that this is not pure or real.

In my heart I know that freedom is here.

If I let go of ego.

 

Focussen op wat wel geslaagd was

Ik besefte mij mede door gesprekken met mijn vriendinnen op Curacao, die ook in zaken zitten. dat ik mij het beste kon focussen op alles wat wel geslaagd was. En dat was best veel. 

Het feit dat er 35 dames geld en tijd hebben geïnvesteerd in een voor hen onbekende filosofie en spreekster. Dat een dame een best pittige investering heeft gedaan in wat uiteindelijk een VIP 1 op 1 businesstraining werd, binnen een paar dagen mijn zakelijk netwerk op Curaçao is uitgebreid met aardig wat mensen en niet de minsten, ik in één van de meest populaire TV programma’s van Curaçao ben geweest om te praten over Sexy Leiderschap en het Seminar en dat ik hier door super inspanningen van mijn zakenpartner zit middels een gesponsord ticket en een gesponsorde huurauto. Dankbaarheid nam gelukkig na een dag balen alweer de overhand. 

 

 

Wat leer ik hier nou van? 

Het Sexy Leiderschap heeft als basis het UBUNTU leiderschap. UBUNTU zegt dat het ego ondergeschikt is en dat de focus ligt op samenwerking, verbinding en waarden. Dus niet op ego en directe winst. Ik was toch weer in de val van het ego terecht gekomen. Ja, ook ik ben niet perfect. Gelukkig heb ik mijn perspectief vrij snel kunnen omschakelen en kan ik nu genieten. Genieten van het succes, want succes is niet alleen financieel winst. Succes zit hem zeker ook in het waarmaken van je dromen, het uitbreiden van je netwerk en het focussen op je groei. 

 

“Commit to your growth and not to your bullshit”.

Dat is de strekking van een quote die ik onlangs deelde op mijn Instagram.                        

Ik geniet dus nog van enkele dagen op Dushi Kòrsou van de gesponsorde huurauto, het gezelschap van mijn lieve vriendinnen, de prachtige stranden en de zee. Vrijdag vlieg ik voldaan, tevreden en happy terug naar het mooie Suriname waar ik verder werk aan mijn Caribische droom en laptop/slipper lifestyle.