• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe moeders van ondernemers kunnen inspireren

Op een zondagochtend zit ik met mijn moeder aan tafel en we praten over mijn ervaringen en ontwikkelingen als ondernemer. Het gesprek lijkt een beetje op een interview en ik merk dat ik gepassioneerd vertel over mijn reis tot nu toe. De successen, het uitblijven van resultaat, mijn mening over andere ondernemers etcetera. Het grappige is dat het erop leek dat mijn omgeving niet zo geïnteresseerd was toen ik net begon. Nu vindt mijn moeder het tijd dat ik eens aan de slag ga met mijn nieuwste project: PassieQ.

Focus is belangrijk om succesvol te worden en te zijn als ondernemer, als op alle gebieden, maar het is een feit dat ik een druk persoon ben met diverse activiteiten. Met Internationaal Ambitieus zijn we begonnen aan een reis, die sinds de handelsmissies in een tempoversnelling is gekomen. Ook Speaker’s Night heeft een ontzettende sprong gemaakt sinds de première 14 januari 2016. Nu het seizoen klaar is, gaan we in juni van start met Speaker’s In Business. Dan heb ik ook nog eens de NLP Practitioner afgerond, heb ik eens per maand een boeking als spreker en werk ik ook als interim-recruiter aan een grote opdracht. Waar vind ik de tijd om met PassieQ aan de slag te gaan?

Excuus
Terwijl ik dit uitleg aan mijn moeder, realiseer ik me dat hoe druk ik het ook heb, ik vooral redenen benoem waarom ik nog niet aan de slag ben gegaan met PassieQ. En dat terwijl ik voorheen altijd zei dat ik niet kijk naar beperkingen, maar naar mogelijkheden. Om aan alles toe te komen, moet ik gewoon mijn planning weer onder de loep nemen en ervoor zorgen dat ik mijn tijd goed verdeel. Ik voel gelijk adrenaline in mijn lijf als ik mezelf dit vertel. Wat is PassieQ dan?

PassieQ
Sinds ik als professioneel spreker bij Speaker’s Academy ben opgenomen, heb ik achter de schermen gewerkt aan mijn verhaal als spreker. Internationaal topspreker Andy Harrington zegt altijd: ‘Sprekers verdienen geen geld, bedrijfseigenaren die spreken over hun business verdienen geld’. Ik moest een bedrijf oprichten rondom mijn sprekersactiviteiten, die ik naast mijn activiteiten voor Internationaal Ambitieus en Speaker’s Night wil uitoefenen. Dat bedrijf is PassieQ geworden, waarbij ik mensen help aan een ongekend zelfvertrouwen en zelfinzicht om vanuit daar een intense innerlijke kracht op te wekken.

Businesscoaching
Dat zelfinzicht is zowel voor zakelijke als persoonlijke doelen. Op Curaçao sprak ik een collegaondernemer die net zo lang actief is als ik. We zoeken elkaar eens in de zoveel tijd op om te sparren en elkaar vooruit te helpen. Het viel me op dat zij, net als vele andere ondernemers, een prachtige missie heeft. Het probleem is alleen dat die missie nergens terugkomt in haar bedrijfsuitingen. Waarom is dat een gemiste kans?

Emoties
Mensen kopen geen producten, maar emoties. Vrouwen die voor een Louis Vuittontas van €1000 kiezen ten opzichte van een tas bij de H&M van €20, doen dat omdat de Louis Vuittontas hen een gevoel van exclusiviteit en luxe geeft. Daar betalen ze moeiteloos 500 keer  zoveel voor, terwijl het verschil in productiekosten tussen de Louis Vuittontas en de H&M-tas enkele euro’s bedraagt. De emotie is dus belangrijker dan het product op zich.

Actie!
Ga eens ontbijten met je moeder om nieuwe ideeën en inspiratie op te doen.