• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe Monique Dekker vrouwen een podium gaf voor hun verhaal

Afgelopen donderdag organiseerde Monique Dekker een groots evenement getiteld ‘Ondernemers met een bijzonder verhaal’. 19 mei 2016 werd vormgegeven door een prachtige lentedag en bij binnenkomst stond ze daar. Monique Dekker straalde op haar evenement en zorgde ervoor dat iedereen het naar hun zin had. Met zes vrouwelijke sprekers die allen een mooie boodschap hadden, wist Monique iedereen te ontroeren…

Het begon al bij de ingang. Daar ontving Monique alle gasten en ging met ze op de foto bij het speciaal voor dit evenement ontworpen ‘moodboard’ met alle partijen en sponsoren. Monique had alle gasten en sprekers een plek geboden op het bord om hun bedrijfslogo te presenteren. Over een bijzondere ontvangt gesproken…  Wat maakte deze dag zo  bijzonder?

 

Chique
Alles was op en top geregeld. Met de versiering, de lichtjes, de tafels en standjes heeft Monique werkelijk voor een uitstraling gezorgd die doet denken aan galavoorstelling. Gouden pennen, mooi versierde ‘noteblocs’ en fancy catering. Eenmaal aan tafel opende Monique het evenement met een hoofdstuk van haar bijzonder levensverhaal om vervolgens zangeres Myrthe Treurniet aan te kondigen. Een dame die zich begeleidde op de piano. De ‘toon’ was gezet…

Uitpakken
Monique pakt flink uit met een podium, filmploeg en fotografe. Het publiek bestond uit jong en oud, een heleboel vrouwen en zo hier en daar een heer. Het evenement werd gekenmerkt door ondernemers, die allemaal een inspirerend verhaal vertelden over een het neerzetten van een prestatie met een flinke wind tegen.

Namens Internationaal Ambitieus was ik aanwezig om Monique te steunen en ook om verslag te leggen van dit mooie evenement. Monique straalt werkelijk en ook collegaschrijver Synthia Schmeltz was aanwezig om het evenement bij te wonen. Tussen de sprekers door was er prachtig pianospel dat voor de klanken zorgde, die helemaal passen bij een setting als deze. Een combinatie tussen een emotionele uitzending van Oprah Winfrey en een Tyler Perry film.

Geïnspireerd
Het was mooi om te zien hoe eigenlijk vanaf de eerste spreker, Laura Elsman, de waardering werd uitgesproken voor Monique. Over hoe zij deze vrouwen kracht heeft gegeven en geholpen met hun presentatie. Laura, van E-See business & lifestyle video, begon met haar verhaal over de kracht van het licht. Ze portretteerde hoe haar moeder haar rolmodel is, omdat haar moeder opstond in een fase waarin het huwelijk van haar ouders op springen stond. Het verzamelen van kracht en moed om de strijd aan te gaan was voor Laura de doorbraak om in zichzelf te gaan geloven.

Herkenning
Het was bij een van de Speaker’s Night edities dat tweede spreker Myriam Wierenga na afloop op de presentatrice van de avond afstapte. Ze raakte geïnspireerd door hoe Monique presenteerde en zei ‘  Monique, ik wil door jou gecoacht worden en ook op het podium staan’. Myriam leverde een topprestatie die dag bij haar eerste moment ‘live on stage’. Een hartverscheurend levensverhaal die de traanbuizen van de bezoekers aanwakkerde. Geboren in Bogota om als baby te vondeling worden gelegd in Colombia. Opgegroeid in Aruba. Een heel emotionele speech met een aantal traumatische ervaringen. Na intensieve therapie van vindt Myriam zichzelf en staat ze op met haar eigen bedrijf Woman-In-Change. Binnenkort het interview met Myriam op Internationaal Ambitieus.

Oppervrouw
Derde spreker Selma Duinkerken is oprichter en designer van Tubino. Het interview met Selma stond al op bij ons op de site, maar nu vertelde ze haar verhaal en dat had misschien nog wel meer impact. Selma groeide op in een gelovige omgeving met een moeder die vooral zei dat Selma haar vrouwelijke vormen moest bedenken, terwijl Selma er aantrekkelijk en vrouwelijk uit wilde zien. Wie had kunnen weten dat hier het begin werd gelegd van haar bedrijf? Selma vindt dat iedere vrouw een uniek jurkje verdient zonder dat ze een modellenfiguur heeft.

2e helft
Na de pauze ontpopt Monique zich als een ware talkshowhost door on stage een interview te doen met Rieke Vlek. Een leuke afwisseling van het repertoire, wat na het interview gewoon weer werd voortgezet met Mercedes Arnau. Zij had een trauma opgelopen door haar vader, die tevens haar idool was dood aan te treffen in een bloedbad. Feng Shui heeft haar uiteindelijk rust gebracht en daar heeft zij haar business van gemaakt.

Reinhilde van Zutphen de Roy
De laatste spreker bleek een ontzettend kwalitatief sterke spreker te zijn. Ze is wetenschapper, theoloog, cum laude afgestudeerd en expert in de psychologie. Vanaf het moment dat Reinhilde de microfoon in handen heeft, neemt ze iedereen bij de hand. Ze kwam in 1982 vanuit België naar Nederland en ondervond de hindernissen op de arbeidsmarkt, die mogelijk te maken hadden met geslachtsdiscriminatie. Sterk als ze is rechtte zij haar rug en ze gaf het publiek twee pijlers om gelukkig te kunnen zijn:

1e pijler = is jezelf kunnen zijn
2e pijler =  jezelf mogen zijn

‘Het DNA is niet bepalend voor de ontwikkeling van je talenten en je potentieel. Je omgeving bepaalt waar jij volledig tot ontwikkeling kunt komen. Er zijn vier manieren om daar mee om te gaan. Je kan een slachtofferol aannemen, er tegen vechten, je mogelijkheden binnen je beperktheden onderzoeken of afscheid nemen als je zo hard je best hebt gedaan om het te laten lukken’.

Slot
De ochtendsessie werd afgesloten door zangeres Ilonka Ori, die onder begeleiding van pianist Danny van Kessel een mooi nummer vertolkte. Na de lunch werden er diverse masterclasses gegeven. De dankbaarheid van de sprekers aan het adres van Monique Dekker was mooi om te zien. De verhalen van alle sprekers hebben een ding met elkaar gemeen, namelijk zelfliefde. Selma gaf al aan dat vrouwen meester zijn in het neerhalen van zichzelf… Maar gelukkig is er Monique Dekker!