• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe ondernemers omzet mislopen

Door het internet zijn de mogelijkheden onbegrensd maar dat is tegelijkertijd ook een nadeel. Er zijn talloze bedrijven online actief. Tegenwoordig zie je steeds meer vergelijkingsdiensten die het de internetgebruiker makkelijk moeten maken. Een gouden vondst want we leven in een informatietijdperk met een overload aan informatie. We hebben geen tijd en/of geduld om alle sites af te struinen en te bekijken. Wat betekent dat voor je bedrijf?

Dat je moet inspelen op de behoefte van de klant. Een trucje zo oud als de weg naar Rome, maar toch in de praktijk soms ver te zoeken. Hoe kan je dat eenvoudig oplossen? Snel en simpel. Internetconsumenten beslissen in drie seconden of ze op je site blijven of niet. En als ze dan al blijven, raak je ze kwijt als het moeilijk voor ze is om de informatie te vinden die ze zoeken. Zo gaan er dagelijks duizenden ‘leads’ verloren die wellicht klant waren geworden als de dienst of het product makkelijker werd gevonden. Eén van de dingen die tijdrovend werkt, is dat je op veel sites al je NAW-gegevens moet invoeren voordat je een offerte krijgt. En dan is de offerte nog niet eens naar jouw wensen. Genoeg redenen voor mensen om je site te verlaten. Gemak dient te mens.

Hoeveel kost het?
Laatst zocht ik informatie over het inhuren van een DJ. Ik heb daar zeker 10 sites voor bezocht en op geen één kon ik een prijs vinden. Overal moet je NAW-gegevens invoeren, terwijl mensen er niet op zitten wachten om overal hun naam, adres, telefoonnummer of emailadres in te vullen. Je kan veel klanten voor je winnen als je al simpelweg ervoor zorgt dat het proces soepel en makkelijk verloopt. Moeilijkheden stoten klanten af…

Je woord
Dat geldt ook voor het niet nakomen van je woorden. Als je zegt dat je iets gaat doen, moet je er ook voor zorgen dat je het gaat doen. Anders is er een vertrouwensbreuk. In dat geval kan je beter aangeven dat je nog niet je woord kan geven, omdat je je woord wilt na kunnen komen. Mensen hechten waarde aan woorden en terecht ook. Zelf heb ik heel vaak te maken gehad met mensen die me iets toezeggen en er vervolgens niet op terugkomen. Als je dat met klanten doet, raak je ze kwijt (en misschien wel voorgoed).

 

Klantvriendelijk
Door de tijd waarin we leven, is er op sociaal gebied veel verloren gegaan. Jongeren die liever appen dan bellen, komen in de problemen als ze na hun studie aan het werk moeten waarbij veel telefonisch contact een vereiste is. Door klantcontact of beter gezegd, oprechte (wederzijdse) interesse, geef je de klant het gevoel dat hij of zij belangrijk is. En dat mag ook want ze betalen je voor een dienst. De ouderwetse service scoort nog steeds het beste. Welkom heten, een vriendelijke lach, een open houding, etc. De klant wil een fijne ervaring hebben en als daarvoor zorgt, dan garandeer ik je dat de klant weer terugkomt. En dáár zit je winst als bedrijf…