• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe schrijf je 1000 artikelen in 2 jaar tijd?

Vandaag, 10 augustus 2017, bereiken we weer een mijlpaal met Internationaal Ambitieus. Dit is het 1000e artikel op ons platform!!! We gaan richting ons tweejarig bestaan en hebben al vele successen gekend, maar toch is ook numero 1000 een bijzonder moment. Het begon 10 augustus 2015 met de eerste drie artikelen en precies twee jaar later is nummer 1000 een feit. We nemen je graag mee in een vogelvlucht door de 1000 artikelen van Internationaal Ambitieus!

10 augustus 2015 plaatsten Silvino en Pascal de eerste drie artikelen en introduceerden we onszelf op Facebook. Om op te vallen moesten we een stormachtig begin maken en dat deden we door in een moordend tempo content te produceren. Van maandag tot en met zaterdag werden er drie artikelen per dag geplaatst en verspreid op Facebook. De reacties liepen uiteen, van laaiend enthousiast, tot blokkades door mensen en Facebook zelf. Maar de aanhouder wint…

Een goed begin
Uit het niets was daar ineens een platform dat artikelen over ondernemerschap en succes publiceerde. De namen Silvino Seymor en Pascal Fredrik kwamen dagelijks voorbij op Facebook en de pop-ups met de foto’s van de heren leidden aanvankelijk tot hoge zichtbaarheid en nieuwsgierigheid. Ook de artikelen werden positief ontvangen. Vooral het feit dat we praktische tips en handvatten boden aan de hand van verhalen van ervaringsdeskundigen.

Weerstand
Silvino en Pascal hielden elkaar scherp, maar wedijverden onderling om hun artikelen het meest gelezen te krijgen. Deze competitiedrang had ook vervelende gevolgen. De heren werden door diverse Facebookgroepen geblokkeerd en ook Facebook zelf deelde gele en rode kaarten uit door de heren tijdelijk te blokkeren. Woorden als ‘spam’ en ‘overexposure’ en reacties als ‘jullie zijn vervelend/hinderlijk!’ kwamen steeds vaker boven drijven. Wat te doen?

Komt raad, komt…
Grant Cardone was in het begin een invloedrijk rolmodel voor de heren wiens adviezen hartelijk werden nageleefd en toegepast in de praktijk. 10X! Door datgene te doen vermenigvuldigd met 10, domineerden we Facebook en dat kon men niet verdragen. Vandaar de weerstand. Grant voorspelde al dat dit zou gebeuren, maar hij zei ook dat dit proces in fases verloopt. Door volharding na weerstand veranderde men qua mening. Internationaal Ambitieus kreeg nu ontzag en respect.

Groei
De artikelen hadden ook een gigantisch bereik met lezers in Nederland, België, Suriname, Curaçao, Aruba en Bonaire. En in iets mindere mate Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten. De populariteit nam toe en we kregen aanmeldingen van mensen die ook wilden schrijven voor IA. In april 2016 hadden we er zoveel dat we met een redactieplanning van start gingen om alle 40 schrijvers aan de beurt te kunnen laten komen. In die tijd hadden we bereik van ruim 40.000 lezers per week.

Vraag
Deze manier van online verbinden was mooi en waar, maar na een jaar kwam er steeds meer vraag naar de fysieke verbinding van ondernemers en ambitieuze professionals in de Nederlandssprekende landen. Tijd voor een evaluatie. Na een brainstormsessie tussen Silvino en Pascal kwam de kern van IA in kaart met de handelsmissie naar Curaçao als gevolg. De eerste was meteen een kassucces! Nooit eerder zaten er ondernemers uit Nederland, Suriname en België in een missie naar Curaçao!

 

Vallen en opstaan
Het succes van de missie leidde tot meerdere missies en de tijd voor het schrijven en plaatsen van artikelen werd steeds minder. Daarnaast stopte de ene na de andere schrijver. Tijd voor een nieuwe start. Een paar weken terug waren Silvino en Pascal in Rotterdam voor een inspiratieweekend. 2018 wordt qua programma een ambitieus jaar. Met missies, seminars en evenementen. Allen in het teken van internationaal zakendoen met behoud van taal. En de artikelen blijven…

Dankwoord
Nooit vergeten waar je vandaan komt en wat je groot heeft gemaakt. Het begon met schrijven dus dat blijven we ook doen. Wellicht in mindere mate dan toen we net begonnen, maar wel met dezelfde passie. Duizendmaal dank voor jouw steun als volger en lezer. We zitten inmiddels op bijna 5000 volgers en die willen we trouw blijven bedienen en voeden met artikelen. Jullie halen het beste in ons naar boven en dat gaan we het komende jaar voortzetten.

 

1000!