• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe succes mensen verandert

Is het niet grappig om te zien dat wanneer jij een idee hebt en niemand daar enthousiast over is totdat je het idee gerealiseerd hebt? En is het niet nog grappiger dat wanneer jij jezelf bewezen hebt en daar ook de erkenning voor wilt nemen, dat mensen je daarin proberen tegen te houden? Stel je eens voor dat je met de eer zou strijken voor het succes van je eigen idee… Het moet niet gekker worden! Toch heb ik dit meerdere malen ervaren…

Onlangs had ik een gesprek met een zakenpartner om een idee te bespreken en dat idee werd goed ontvangen. Uit het idee kwam een nieuw evenement voort en dat had deels te maken met het succes van een eerder evenement dat ik had gecreëerd. Daar mocht ik mijn naam aan koppelen als producent en zo vond ik het niet meer dan logisch dat ik ook voor dit idee een dergelijke vermelding wilde hebben. Dat viel helaas niet goed bij de partner…

Personal branding
Wat me vooral verbaasde, is dat ik het eerdere evenement van begin tot eind heb gebouwd zonder dat ik daar een geldelijke vergoeding of beloning voor kreeg. Ik was ook niet in loondienst bij het bedrijf van de zakenpartner en investeerde daarmee vooral in mezelf en in mijn eigen ontwikkeling. Geen probleem, want ik koppelde mijn naam er aan en dat was goed voor mijn ‘personal branding’ en portfolio als producent en organisator. Wat is dan het probleem om dat nu weer zo te doen?

Belediging
Ik moest het maar vooral zo zien dat ik vrijwillig een idee heb gepitcht dat toevallig enthousiast werd ontvangen en daarmee geluk heb gehad. Het is wel gek dat je zelfs nadat je jouw waarde hebt bewezen, toch zo wordt behandeld. Natuurlijk ben ik voor mezelf opgekomen, maar eerlijkheidshalve merkte ik dat het me toch wat deed. Eerst was ik beledigd, maar daarna kreeg ik al snel een gevoel van kalmte…

Motivatie
Dat gevoel van kalmte kwam voort uit een brandend verlangen om zo succesvol te worden, dat de zakenpartner haar woorden moet inslikken en dat ze inziet dat ze zichzelf in de vingers heeft gesneden met dit gedrag. Het gevoel dat ik mezelf onafhankelijk maak op een manier dat ze niet meer om me heen kan. Jammer dat het vaak zo gaat. We hebben het bij Internationaal Ambitieus (IA) ook gehad en ik heb het met Speaker’s Night (SN) ook gehad.

Arrogantie?
Bij zowel IA als SN waren er mensen in onze omgeving die het niets in het idee zagen. Na een jaar op beide fronten grote successen te hebben behaald, kwamen diezelfde personen weer bij ons terug om mee te liften en achter de formule zien te komen van het succes. En nog erger zelfs; het zijn ook deze mensen geweest die zich aansloten bij het platform, vervolgens een groei in hun succes hebben gehad en op een gegeven moment wilden stoppen. ‘Oh, ik heb nu te druk voor jullie’ of soms zelfs ‘ik heb jullie niet meer nodig’… 

Actie!
Toch maken wij ons er niet (meer) druk om. Mensen komen en gaan, maar het platform blijft. Als mensen groeien en het nest verlaten, komt er automatisch weer plek vrij voor nieuw talent dat bij ons de ruimte krijgt om te groeien. Wil jij ook meer zichtbaarheid als ondernemend en/of ambitieus persoon? Mail ons dan om de mogelijkheden te bespreken!