• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe Tony Robbins meer dan 150 miljoen views kreeg

Donderdag 24 november is er weer Speaker's Night Zakelijk met als thema ’In 3 stappen meer succes als ZZP'er’. In het teken van ons sprekersevenement wijt ik een artikel aan de wereldwijde nummer 1 ‘motivational speaker’… Tony Robbins. Hij staat in hoog aanzien als ‘personal coach’ bij o.a. wereldberoemde sterren als Serena Williams, Oprah Winfrey en Hugh Jackman. Hij werd een keer uitgenodigd bij TedX om te spreken en dat filmpje staat in de top 10 van beste 'TedX Talks' aller tijden. De cijfers liegen er ook niet om (meer dan 150.000.000 views). Waarom spreekt men name dit filmpje zoveel bewoners van de aarde aan? En wat kan jij als ondernemend en ambitieus persoon hiervan leren?

 

De opening alleen al is verfrissend. Een seminar van Tony Robbins duurt 50 uur verdeeld over 4 dagen en daar betaal je ook een aanzienlijk bedrag voor. In het TedX filmpje noemt hij het dan ook een uitdaging om zijn boodschap in 20 minuten te vertellen. Als de 20 minuten voorbij zijn, wordt de status van Tony helemaal bevestigd…

 

Beweegredenen
Mensen denken dat hij een motivator is en dat ontkent hij meteen glashard. 'Ja, ik coach mensen, maar ik doe meer dan dat. Ik dompel ze onder'. Wat hij daarmee bedoelt is dat hij graaft en op zoek gaat naar het 'waarom'. Hij wil weten waarom je doet wat je doet. Waarom? Omdat hij gelooft dat je geactiveerde interne drive het belangrijkste ding in de wereld is. Hij gelooft dat emotie de kracht van het leven is. Hij legt uit dat we met ons verstand dingen kunnen rationaliseren en dat daarmee het vooroordeel van dat we dingen uit eigen belang doen wordt bevestigd. Toch handel je niet altijd in je eigen belang.'Onze emotie neemt het soms over'.

 

Drijfveer
Tony wil weten waardoor mensen gedreven worden om twee redenen:

1) zodat we meer kunnen bijdragen
2) zodat we niet alleen andere mensen beter begrijpen, maar ze misschien ook meer waarderen en het soort verbindingen creëren dat enkele van de uitdagingen in onze huidige samenleving kan oplossen.

 

Obsessie van 30 jaar
'Wat maakt het verschil in de levenskwaliteit van mensen in hun prestaties?'Tony legt uit waarvoor hij wordt gebeld. Er wordt van hem verwacht dat hij meteen voor verandering en dus succes zorgt als iemand in de put zit. Dat doet hij al jarenlang goed en hij zegt dat dit komt omdat hij inzicht heeft in menselijke behoeften. Daarnaast gaat hij ook op zoek naar het vermogen van die persoon om bij te dragen, om iets te doen dat hem overstijgt.

 

Quote:
'Effectieve leiders hebben de mogelijkheid om op consistente wijze zichzelf en anderen in actie te brengen, omdat ze de onzichtbare krachten die ons schapen begrijpen.'

 

De 2 hoofdlessen van het leven

 

1) de wetenschap van succes
Het beheerst de mens, dat is hoe je het onzichtbare zichtbaar maakt. Hoe maak je je dromen waar?

 

2) de kunst van vervulling
Die krijgt men zelden onder de knie.

 

Wetenschap is makkelijker, want daar kan je onderzoek naar doen. De resultaten geven iets aan wat je kan analyseren, toepassen en evalueren. Maar bij vervulling gaat het om kunst, omdat het over waardering en bijdragen gaat. Dat kun je alleen voor jezelf voelen… De mensen die enorme pijn hebben ervaren zijn de mensen die het meest bijdragen aan de maatschappij. Juist omdat zij weten hoe het is, zijn ze in staat om anderen te helpen.

 

Excuses
Als mensen falen om hun doelen te behalen, hebben ze altijd wel een reden. Die redenen hebben 1 ding gemeen: ze wijzen allemaal op ontbrekende middelen. En dat kan kloppen, maar het is niet de bepalende factor. De middelen zijn nooit de bepalende factor, dat is vindingrijkheid. Als we de juiste emotie hebben, menselijke emotie, dan kunnen we alles doen. We komen er dan wel doorheen. Als je geen geld hebt, maar je bent creatief en vastberaden, dan vind je een weg oftewel de ultieme hulpbron.  De excuses zijn bronnen en daarachter staat de vindingrijke oplossing:

‘Ik heb geen tijd’ – wees creatief
‘Ik heb geen geld’ – wees vastberaden
‘Ik heb geen connecties’ – wees nieuwsgierig
‘Ik heb geen ervaring’ – wees gepassioneerd passie
‘Ik heb geen management’ – toon oplossend vermogen
‘Ik heb geen technologische kennis’ – toon liefde en affectie

 

Actie!
Een goede opwarmer voor 24 november. Tony is van een buitencategorie, maar de sprekers van donderdag zijn ervaringsdeskundigen die jou met een persoonlijk verhaal zullen inspireren. Wil je meer informatie over het evenement? Klik hier. Ter afsluiting natuurlijk het filmpje van Tony Robbins bij TedX.