• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe TUI ons weer in de steek heeft gelaten

Na ons eerste artikel over TUI is er verdeeld gereageerd op onze ervaringen. Ondanks goede ervaringen met KLM wilde het toeval dat we voor onze laatste missie weer met TUI vlogen. Helaas liepen we weer tegen dezelfde complicaties aan.

 

De vluchten mogen dan wel goedkoper zijn, de service blijft mijlenver achter ten opzichte van KLM. Het gaat dan niet zozeer om de vlucht zelf, vooral niet met de Dreamliner, maar om wat er vooraf gaat aan de vlucht. Ondanks dat TUI zelf informatie niet goed verwerkt heeft, zijn de daardoor bijkomende kosten op ons verhaald.

 

Service
Na tweeënhalf jaar hadden we verwacht dat de service van TUI zou zijn verbeterd. Van te voren krijg je via de TUI de mogelijkheid om bagage bij te boeken. Om er zeker van te zijn dat dit goed ging, hebben wij dit tijdig gedaan voor zowel de heen- en terugweg. Toch bleek dit administratief niet verwerkt te zijn toen we wilden inchecken. Toen we de betaling via de internetbankierenapp aantoonden, kon het grondpersoneel ons goed helpen en werden we ervan verzekerd dat het voor de terugreis verwerkt zou worden.

Tevreden over de heenreis
We waren beiden zeer tevreden over de heenreis. Het personeel was goed, het eten lekker, het entertainmentsysteem was goed en we hadden ook nog leuk gezelschap naast ons. Waar we ook kwamen op Curaçao, spraken we vol lof over TUI en dat we overwogen om vaker met TUI te vliegen aangezien we twee keer per jaar naar Curaçao vliegen en minimaal 10 mensen uit Nederland met ons mee reizen. Maar helaas kon TUI de geweldige service niet vasthouden voor de terugreis…

 

Machteloos
Bij aankomst op Hato Airport werd de afhandeling gedaan door Swissport, een extern bedrijf, en niet door TUI zelf. Wederom stonden we niet in het systeem en was de betaling niet verwerkt, waardoor we voor de tweede keer moesten betalen. De incheckdame gaf eerlijk toe dat dit vaker gebeurt. Dan zou je zeggen dat het tijd is om wat aan het terugkerende probleem te doen toch? Jammer genoeg kan je er als consument niets tegen doen en wordt er dus misbruik gemaakt van de machtspositie van TUI.

 

Slechte zaak
Voor de terugreis was er nog meer trammelant. Dit keer bleek dat we niet met de Dreamliner zouden vliegen, maar met een ouder en krap toestel met Brits personeel. Er bleek geen entertainmentset aanwezig te zijn, dus waren we beperkt in het aanbod van films en dergelijke. Er werd gezegd dat we de app Airtanker konden downloaden, maar aan boord werkte de app alleen als je verbinding kon maken. Je voelt al aankomen dat dit niet werkte. Daarnaast was er geen mogelijkheid om je telefoon op te laden. Op een vlucht van rond de negen uur kon je dus hooguit één film kijken op de app. Gelukkig was het een nachtvlucht, maar je kan je voorstellen wat het kan doen met je gemoedstoestand en dat je zeer vermoeid aankomt op Schiphol.

 

Proces
Voor zo een grote organisatie is het proces van TUI bijzonder slecht geregeld. Iets wat ogenschijnlijk simpel zou moeten zijn, blijkt helaas minder waar. Met dit artikel hopen we TUI wederom wakker te schudden en hopen we dat ons verzoek tot restitutie wordt gehonoreerd in plaats van verwezen worden naar het boekingskantoor. Daarnaast willen wij toekomstige passagiers bewustmaken van waar zij rekening mee dienen te houden voor vertrek.

Wat is uw ervaring met TUI? Uiteraard kunt u ook goede ervaringen met ons delen!