• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe verhoog je jouw persoonlijke waarde in je marketing?

Zonder sales geen business en zonder marketing geen sales. Marketing is dus van essentiële waarde voor je business en personal branding. Tegenwoordig wordt er op internet een nieuwe vorm van marketing toegepast, ook wel bekend als marketing 3.0. Het is de ideale manier om je persoonlijke waarde te verhogen in je marketing. Hoe doe je dat?

Marketing 3.0 ligt in de interactie met je doelgroep en de persoonlijke waarde en dat doe je met bloggen. Echter, veel ondernemers hebben een hekel aan schrijven en passen hier dus voor. In dit artikel vind je enkele handvatten om het schrijven leuk, zinvol en renderend te maken.  

 

Waar dient bloggen voor?
Bloggen is bedoeld om bezoekers naar je website te trekken. Je wilt natuurlijk dat bezoekers meer dan 1x komen, dus moet je ervoor zorgen dat je artikelen waardevol zijn want dat zorgt voor wederkerigheid. Het bloggen zorgt er ook voor dat je vaker wordt gevonden op Google waarmee je zorgt voor zoekmachine optimalisatie. Het is tegenwoordig ook een vaste marketingtaak waar je consistent mee om moet gaan. Daarnaast kan het ook een vorm van een gevarieerd en creatieve uitlaatklep zijn.

Meerwaarde
Door te bloggen verkrijg je significantie. Oftewel, mensen gaan je zien als een autoriteit of deskundige op je vakgebied. Het is de nieuwe manier om een connectie te leggen en interactie te voeren met je doelgroep. Tevens kan je vanuit je deskundigheid bijdragen aan anderen en natuurlijk ook jezelf ontwikkelen en groeien. De 6 stappen om een gelukkig mens te worden is een theorie van Maslow. Bloggen voldoet aan alle 6 stappen van deze theorie.

Hoe kom je aan inspiratie voor onderwerpen?
Als ondernemer of deskundige is het belangrijk om voor jezelf te bedenken op welke vragen jij het antwoord weet. Daarnaast is het goed om te weten dat onderzoek heeft aangetoond dat mensen dol zijn op het lezen van lijstjes. Denk hierbij aan ‘5 tips om… De 9 valkuilen… 3 manieren voor meer… De 5 meest populaire…’ etc. Stappenplannen of uitleg over hoe je een bepaald succes bereikt werken ook heel goed. Denk ook eens aan het ontkrachten van mythes, zoals bijvoorbeeld het verschil tussen mannen en vrouwen.

 

Hulpmiddelen
Zoek op ‘bloggen’ via ‘Google Suggest’ en je krijgt zoekopdrachten waar veel op wordt gezocht. Daarnaast is het goed om weten wat actueel is. Wat speelt er nu in de media? Je wordt veel gevonden als je het onderwerp in de titel verwerkt.

 

In 5 stappen een blog opbouwen
1. Zorg voor een pakkende titel
2. Een plaatje zegt meer dan woorden en verhoogt de professionaliteit van je blog
3. Werk in blokken alinea’s van 3 tot 4 regels lang. De tussenkoppen scant men meer dan dat ze dat lezen. Het maakt het ook visueel aantrekkelijker om te lezen.

4. Voeg telkens wat nieuws toe. Quotes, nummering, video’s, multimediaal, etc. Steeds wat anders om de aandacht te krijgen.

5. Reageer op je lezers. Dat creëert een vaste, trouwe lezersgroep die een persoonlijke reactie op je willen geven. Dat is kwalitatieve marketing als men contact met je op zoekt.

Actie!
Qua blogsoftware staat WordPress hoog aangeschreven door de Internet Marketing Universiteit. Oprichter Tonny Loorbach legt uit dat het belangrijk is dat je eerst zelf weet wat je wilt bereiken en wanneer, bijvoorbeeld ‘wat gaat het je bedrijf opleveren?’. Naast focus is het erg belangrijk om het bij jouw expertise te houden. Dat zorgt voor relevantie en opdrachten en uiteindelijk extra omzet en gerichte zichtbaarheid. Je volgers moeten uiteindelijk fans of ambassadeurs van je worden, want die zorgen er voor dat je groeit qua bereik.