• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe ziet rijkdom in Nederland eruit?

Over Nederland wordt vaak gezegd dat het een rijk land is. Als je naar de top 10 kijkt van rijkste Nederlanders in nettowaarde, dan kan je die conclusie ook wel trekken. Sommige van de beroemdste en meest invloedrijke ter wereld mensen komen namelijk gewoon uit Nederland. Laten we eens gaan kijken naar de rijkste voetballers, acteurs, DJ's en zakenmensen die Nederland rijk is. Valt het jou ook op hoe internationaal ambitieus de lijst is?

Acteur Michiel Huisman, voetballer Memphis Depay en actrice Lotte Verbeek halen met hun 3 miljoen nettowaarde net de top 15 van rijkste Nederlanders niet. Toch zal Michiel Huisman de komende jaren nog wel klimmen gezien zijn toenemende populariteit. Bestaat de Nederlandse top 15 dan alleen maar uit voetballers en actrices?

15. Carice van Houten – 4,5 miljoen
De ambitieuze actrice heeft de afgelopen jaren de overstap van nationaal naar internationaal gemaakt en dat is duidelijk terug te zien aan haar nettowaarde. Ze behoort inmiddels tot de internationale top en speelde zelfs een hoofdrol in ‘Valkyrie’ naast Tom Cruise.

 

14. Daley Blind – 10 miljoen
De jonge voetballer maakte de overstap van Ajax naar Manchester United en boekte meteen al een flinke nettowaarde. Blind is toch wel een verrassing in deze lijst gezien de populariteit van bijv. een voetballer als Memphis Depay die niet eens de top 15 haalt.

13. Famke Janssen – 13,5 miljoen
Deze actrice gaat al jaren mee en heeft inmiddels een goede naam en reputatie opgebouwd. Vooral haar rol in de succesvolle trilogie ‘Taken’ zal haar geen windeieren hebben gelegd.

12. Doutzen Kroes – 17 miljoen
Het topmodel is een begrip in de fashionscene. Ze waagde de sprong naar het acteren met de film ‘Nova Zembla’ die wellicht deuren opent naar Hollywood. Andere modellen gingen haar al voor zoals Cindy Crawford, Naomi Campbell, Garcelle Beauvais en Tyra Banks.

11. Paul Verhoeven – 20 miljoen
De succesvolle topregisseur is al jaren een naam in Hollywood. Met filmklassiekers als RoboCop, Total Recall, Basic Instinct en Showgirls leverde hij onvergetelijk werk af. Ook hij begon gewoon in Nederland met sterke films zoals Soldaat van Oranje en Turks Fruit.

10. Wesley Sneijder – 34 miljoen
Voetbal is een internationale topsport en tegelijkertijd een podium voor talentvolle spelers die zich zodanig een vermogen bij elkaar kunnen spelen. Daarnaast vormen de inkomsten uit merchanising, reclames en sponsoren een grote bron van hun rijkdom. Wesley Sneijder is de 1e van de top 3 spelers van Oranje in deze top 15.

9. Robin van Persie – 45 miljoen
Van Persie is de 2e. Momenteel gaat het wat minder goed af, maar aan zijn marktwaarde zal het niet liggen. Vooral in zijn tijd bij Manchester United toen hij de club haar laatste kampioenschap bezorgde. Ook in Turkije bij Fenerbahce staat Van Persie bekend als een grootverdiener.

8. Afrojack – 45 miljoen
DJ’s uit Nederland zijn al jarenlang ontzettend populair. In deze top 15 staan er twee waarvan Afrojack de 1e is. Je moet misschien wat langer in het vak zitten om een dergelijk vermogen op te bouwen, maar met zijn 45 miljoen is hij Nederlands op-een-na rijkste DJ.

7. Arjen Robben – 72 miljoen
Nederlands rijkste en op het moment ook beste voetballer is Arjen Robben. Hij speelt met Bayern Munchen bij een van de rijkste clubs ter wereld en is jaarlijks verzekerd van Champions League voetbal, waarbij hij bijna altijd tot minimaal de halve finales komt. Zijn nettowaarde is dus geen toeval.

6. DJ Tiesto – 94 miljoen
Misschien toch verrassend dat Tiesto in deze lijst staat, omdat hij niet zo vaak in het nieuws komt. Neemt niet weg dat deze man al jaren een begrip is in DJ-land en dat hij waarschijnlijk zijn zaken goed geregeld heeft op financieel gebied.

5. Joop van den Ende – 1,4 miljard
Theaterman Joop van den Ende kon natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Een troost voor zakenlieden dat de top 5 niet uit voetballers, modellen en DJ’s bestaat. Ondernemen loont dus! Joop begon met theater en bouwde dat uit tot internationale musicals. Een waar icoon.

4. John de Mol – 1,6 miljard
Mediamagnaat John de Mol is ook geen verrassende naam. Met producties zoals Big Brother en The Voice heeft John internationaal topsuccessen behaald. Zijn formats worden wereldwijd verkocht wat betekend dat hij een ongelooflijke massa aan mensen bedient. Inspirerend!

3. Hans Melchers – 2 miljard
Oprichter van chemiebedrijf Melchemie en kunstverzamelaar Hans Melchers siert de top 3. Melchers staat zowel op de wereldwijde miljardairslijst van Forbes als op de Quote 500-lijst met rijkste Nederlanders.

2. Wijnand Pon – 2 miljard
Oprichter en eigenaar van Pon Holding. Een internationaal transportbedrijf met dochterondernemingen zoals Caterpillar, Motrac en MAN. Daarnaast ook distributeur van diverse automerken zoals Porsche en Volkswagen.

1. Charlene de Carvalho-Heineken – 11,5 miljard
Mede-eigenaar van biermerk Heineken. Volgens mij spreekt deze wel voor zich šŸ˜‰