• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoeveel weet u over de Nederlandse Antillen?

Voordat u het artikel gaat lezen en de video gaat bekijken, moet ik eerst iets rechttrekken. Staatskundig gezien bestaan de Nederlandse Antillen niet meer, maar volgens de website van de overheid is er (nog) geen andere benaming gevonden voor de eilanden die deel uitmaken van het Koninkrijk der Nederlanden. Dat maakt het enigszins verwarrend, maar aan de andere kant is er nog wel een naam om de eilanden aan te duiden.
 

Op 30 november 2016 hebben wij het evenement Road2DutchCaribbean georganiseerd met de Kamer van Koophandel Nederland en CINEX.  Als ik presenteer over internationaal ondernemen dan verwacht men dat ik alles weet, maar dat is natuurlijk niet het geval. Ik lees dagelijks de kranten uit vier verschillende landen. Omdat ik weet dat de meeste mensen dat niet doen en ook snel informatie vergeten, probeer ik altijd een element toe te voegen zodat men makkelijker informatie kan onthouden.

Tijdens Road2DutchCaribbean deed ik dat door middel van een quiz. Wilt u ook uw kennis testen? Beantwoord dan onderstaande stellingen met eens of oneens en bekijk dan de video voor de juiste antwoorden:
 

Stelling 1: Wereldwijd kunt u met 35 miljoen personen in het Nederlands communiceren.
Stelling 2: Saba is het kleinste eiland van het Koninkrijk der Nederlanden.
Stelling 3: Sinds 2010 zijn de eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba onderdeel van Caribisch Nederland.
Stelling 4: Mount Scenery is het hoogste punt op Nederlands grond gebied en ligt in Sint Eustatius.