• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hulp aan vluchtelingen uit Syrie

Bron: www.nu.nl

Werkgeversvereniging VNO-NCW gaat op korte termijn met het kabinet in gesprek om te bekijken hoe vluchtelingen uit Syrië die naar Nederland komen, snel aan werk kunnen worden geholpen. Dat laat VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer donderdag weten aan NU.nl. "Wij hebben hierover contact met de uitzendbranche en het idee is om die mensen onder marktconforme voorwaarden aan de slag te helpen", aldus De Boer.
Samen met de uitzendbranche moeten de kwaliteiten van vluchtelingen in kaart worden gebracht en worden bekeken hoe zij inzetbaar zijn. Het gaat met name over Syriërs, "omdat je ergens moet beginnen". "Er moet een ruimhartig en warm onthaal komen", aldus de werkgeversvoorman. "Maar we hebben nog wel een uitdaging te gaan. We kunnen die mensen niet met hun ziel onder de arm laten rondlopen."

Kabinet
Over de concrete invulling van de plannen moet nog worden verder gepraat met de uitzendsector en het kabinet. VNO-NCW steunt het kabinet in de tweeledigheid ten opzichte van de vluchtelingenstroom. "Ze moeten opgevangen worden, maar er moet ook aandacht zijn voor het bronbeleid: wat kunnen we doen in de regio zelf", licht De Boer toe.

Verdeelsleutel
Dinsdag heeft het kabinet de ambitie gepresenteerd om het Europees asielbeleid op de schop te gooien. Zo komt er een verplichte verdeelsleutel en moet er strenge selectie aan de buitengrenzen plaatsvinden. Volgens het voorstel van de Europese Commissie neemt Nederland 7.214 extra vluchtelingen op. In totaal moeten er 160.000 vluchtelingen verdeeld worden over Europa. Donderdag vindt er in de Tweede Kamer een debat plaats over de vluchtelingenproblematiek.