• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Humberto Tan en zijn inspirerende loopbaan

In maart 2017 laaiden de eerste hardnekkige geruchten op dat de 51-jarige Humberto een affaire heeft met de 32-jarige nieuwslezeres Dionne Stax. Zowel Humberto als Dionne hebben vooralsnog niets los gelaten over de vermeende affaire. Om de focus positief te houden, bekijken we waarom Humberto zo inspirerend is. Want wat doet hij nog meer naast RTL Late Night.

Humberto Tan kennen we natuurlijk allemaal als presentator van RTL Late Night, maar wat weten we eigenlijk nog meer over hem? In dit artikel zetten we een aantal dingen over Humberto op een rij. Hij werd op 26 oktober 1965 in het Surinaamse Paramaribo geboren als Humberto Tan-A-Kiam. Humberto is al zo een 20 jaar getrouwd met Ineke Geenen. Samen kregen ze drie kinderen. Jongste dochter Julia is bekend door haar deelname aan het dansprogramma 'Dance, dance, dance', waar ze de halve finale wist te behalen met haar vader.

Het begin
Na het vwo ging Humberto rechten studeren aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij in 1991 zijn doctoraalexamen haalde. Toch gaat hij na zijn studie werken voor televisie in plaats van een carrière in de rechten. Eerst verschijnt hij bij ‘De Tafel van 7’ bij Sonja Barend en datzelfde jaar gaat hij aan de slag als redacteur bij de AVRO van het programma ‘Forza TV’. Een lifestyleprogramma voor jongeren volgt, waarin hij presenteert. Twee jaar later stapt Humberto over naar ‘Studio Sport’ wat hij 12 jaar doet. Daarnaast presenteert hij ook een tijdje het ochtend– en middagnieuws van de NOS.

Buiten tv
In 1999 wordt Humberto uitgeroepen tot de Best Geklede Nederlander, wat hem inspireert om een eigen kledinglijn te beginnen. Zijn mannenmodemerk 'Humberto' is een groot succes. In 2000 debuteert Humberto als schrijver met het boek "Het Surinaamse legioen – Surinaamse voetballers in de eredivisie 1954-2000". Er volgen nog vier boeken: ‘Het Kleine Verschil’, ‘Rondom Tan (1)’, ‘Rondom Tan (2)’ en ‘Als winnen makkelijk was, zou iedereen het doen’. Tevens is Humberto een tijdje bestuurslid bij de Suriprofs en is hij sinds 2002 ambassadeur van het Nederlandse Rode Kruis en het Wereld Natuur Fonds. Sinds 2015 is hij bestuurslid van Fonds Slachtofferhulp.

Overstap
In 2005 stapt Humberto over naar John de Mol's nieuwe televisiezender Talpa, waar hij sportdeskundige wordt bij NSE en presentator van Café de Sport. Twee jaar later stapt Humberto over naar RTL, maar presenteert daarnaast vijf jaar lang ‘De Wedstrijden’ op betaalzender Eredivisie Live. Bij RTL is Humberto een van de vaste invallers van RTL Boulebard en in 2013 komt zijn droom uit: De eerste aflevering van RTL Late Night is een feit! Zijn eigen talkshow wordt een ongelooflijk succes en in 2014 en 2016 wint Humberto de Zilveren Televizier- Ster Man.

Stem
Humberto is ook als stemacteur actief. Zo sprak hij een stem in voor de animatiefilm "Surf's Up" en de stem van Buck de Wezel in "Ice Age: Dawn of the Dinosaurs". Humberto viel als radio-dj al regelmatig in voor Edwin Evers bij 538 wanneer die op vakantie was, maar kreeg in oktober 2010 zijn eigen ochtendradioprogramma bij BNR Nieuwsradio. Hij zou 'On the Move'  tot maart 2013 presenteren, wat het laatste jaar werd omgezet onder de naam ‘BNR Humberto Tan’.  

Ellende
Naast de huidige vervelende berichtgeving over zijn vermeende overspel heeft Humberto al de nodige ellende te verduren gehad. Op jonge leeftijd verliest hij zijn twee broers en zijn moeder, die het verdriet niet kan verdragen, aldus Humberto. Als je je bedenkt dat de ellende waar hij doorheen moest voor zijn definitieve doorbraak plaats vond, dan verwachten wij dat hij ook sterker uit zijn huidige ‘tegenslag’ zal komen.

Actie!
Help ons aan een tafel bij RTL Late Night door dit artikel te delen! Als het lukt, organiseren we een heel groot event met internationale allure voor al onze volgers.