• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

‘Ik ben trots dat mensen waar ik naar opkeek nu naar mij kunnen opkijken’

Om te ondernemen op jonge leeftijd is niet makkelijk, maar er zijn altijd jongeren die zich niet laten tegenhouden door deze gedachten. Ze ontdekken hun talent, hebben een natuurlijke drive om een succes te maken van hun onderneming en laten zich veelal niet wijsmaken dat het voor hen niet is weggelegd. Deze jonge Surinaamse ondernemer had dezelfde gedachten en is nu grote stappen aan het maken in de Media- en Entertainmentwereld. 

Robenson

Robenson is een gedreven jongeman van 24 jaar, die geboren is op 8 december 1990. Het was een moeilijke bevalling heeft mijn moeder mij vaak verteld. Ik zou op 5 december geboren worden, maar ik bleef telkens van plaats veranderen in mijn moeders buik, dus hebben ze me d.m.v. een keizersnede verwijderd. Verder heb ik 2 zusters en een broer.

Motivatie 

Mijn motivatie was om weinig te hoeven werken, maar in de praktijk werk je harder door en voor je eigen onderneming. Maar uiteindelijk heb je er het meeste baat bij als jij je onderneming laat groeien. 

Activiteiten

In Suriname hou ik me bezig met Media & Entertainment. Entertainment in de breedste zin van het woord. Ik doe bijvoorbeeld video- en fotoverslag van grote evenementen, maar ik heb ook een eigen pagina over Surinaamse Artiesten. Verder ben ik de ondervoorzitter van een jongerenstichting genaamd 'Young & Creative' .

Ondernemersmarkt Suriname

Belangrijk is om de (ondernemers)markt eerst te kennen. Dit kan je doen door met zoveel mogelijk mensen te praten en de cultuur van Suriname te leren kennen. Als je de markt van Suriname ontdekt, zie je de kansen , weet je wat ontbreekt en wat jij eventueel kan toevoegen.

Leuke en vervelende ervaring

Leuke momenten zijn er veel! Door mijn werk kom ik veel in contact met binnen- en buitenlandse artiesten. Ook ben ik elk jaar betrokken bij de grootste talentenshow voor studenten, dat ook wordt uitgezonden op de nationale televisie. Het vervelende is dat iemand "perongeluk" met mijn mediakaart is vertrokkken naar het buitenland. Er stonden een aantal projecten op die ik nog moest afmaken en kon ik op deze manier mijn deadline niet halen.

Waardering

Wat ik wil toevoegen, is dat ik trots kan zijn op mezelf, dat ik onderneem en zaken doe met grote namen en bedrijven. Daarnaast ben ik trots dat bepaalde mensen waar ik vroeger naar opkeek, nu naar mij kunnen opkijken. Dat geeft mij een gevoel van waardering

Lees het boek van Esther Zoetmulder voor een succesvolle remigratie naar Suriname!