• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

‘Ik had niet durven dromen van dit succes’

12 mei was de laatste Speaker’s Night in het theater van De Nieuwe Bibliotheek. Voor deze speciale editie heb ik flink uitgepakt en alles uit de kast gehaald. Met drie topsprekers, een comédienne, een crowdmanager en een stagemanager moest het een onvergetelijke avond worden en dat is het ook geworden. Het mooie is dat deze productie ontstond vanuit een persoonlijke ambitie, maar uiteindelijk uitgroeide tot veel meer. Hoe kwam dat?

Allereerst wil ik benoemen hoe dankbaar ik ben voor alles wat er sinds die première op 14 januari tot en met vandaag de dag op mijn pad is gekomen. Ik opende de premiere als presentator en sloot de reeks ook af als presentator. Als verrassing voor het publiek vormde ik de afsluitingsact om mijn dankbaarheid te tonen en een persoonlijke boodschap mee te geven. Zo heb ik in korte tijd veel nieuwe mensen leren kennen, maar eigenlijk is er iets waar ik veel blijer om ben. In vijf edities is er een ware aanhang ontstaan, waarbij ik vele reacties heb ontvangen van mensen die aangaven wat Speaker’s Night  voor hun betekent.

Dank
Sowieso ben ik dankbaar voor alle sprekers die de revue hebben gepasseerd. De stagemanager van vanavond loopt een traineeship bij Internationaal Ambitieus en dat kwam doordat ze na het bijwonen van de 1e Speaker’s Night kennis met ons maakte. Ze nam me veel werk uit handen en dat gaf ook weer rust. Verder ben ik dankbaar voor mensen die bijna alle edities hebben bezocht en dan vooral de mensen die van buiten Almere kwamen, zoals Delfgauw, Avenhorn en Rotterdam. En ik dank ook internationaal topspreker Winston Scholsberg, die zich vrijwillig aanbood als presentator. Heb nieuwe mensen leren kennen, zij hebben elkaar leren kennen en er is ware verbinding ontstaan. Hoe mooi is dat? Die avond vertelde ik hoe Speaker’s Night tot stand is gekomen.

Het begin
Ken je het gevoel alsof niemand in je gelooft? Dat je dromen hebt, maar tegen gesloten deuren loopt? Dat mensen je dingen afraden, maar dat je toch vastberaden bent? Het was het najaar van augustus vorig jaar toen ik vanuit mijn ambitie voor een carrière als spreker me aanmeldde bij boekingsbureaus. Dit verliep zonder succes, want ik moest beschikken over een trackrecord om daarvoor in aanmerking te komen. Aan de andere kant kan je ook geen trackrecord opbouwen als je nergens kan spreken, dus ik besloot om mijn eigen podium te creëren. Ik begon bij het buurtcentrum van Stichting De Schoor en dat was leerzaam, maar de uitstraling ontbrak. Als je ergens van droomt dan wil je het ook voelen. Het theater van de bibliotheek was een logische vervolgstap.

Deal!
Na twee gesprekken was er een deal! Al gauw zag ik in dat ik als organisator een grotere verantwoordelijkheid had, dan zelf spreken op mijn eigen event. Mijn ambitie maakte plaats voor het grotere doel, namelijk ambitieuze sprekers de kans te bieden die ik zelf niet kreeg. De aanloop naar de première was spannend, maar verliep redelijk goed en toen werd ik ineens keihard op de proef gesteld…

Familie
Vlak voor de première is mijn oma komen te overlijden. Sterker nog, een uur voor de première bracht ik mijn oma met de familie naar het mortuarium hierachter. Gesteund door de familie zette ik door en deed de presentatie, maar de mensen die mij kenden zagen dat ik niet mezelf was. Het mooie van dit alles is dat de laatste editie toevalligerwijs plaatsvond op de dag voor mijn oma’s geboortedag. 13 mei…
 

Doorzetten
Die dag heb ik mijn goede vriend Otwien gevraagd of hij me kon oppeppen voordat ik op moest. Normaal gesproken is hij daar een ster in, maar nu pepte hij me niet op. Ik zei hem nog ‘kom op, pep me op’ maar dat deed hij niet… Hij deed iets veel beters… Hij bracht me rust. Na afloop van de vorige editie kwam hij bij me terug om te zeggen hoe trots hij was. Zowel in hoe ik vooruit was gegaan volgens hem, maar ook over het evenement. Hoeveel mensen er mee bezig zijn en enthousiast over zijn. Na de première begon het lekker te lopen en is Speaker’s Night echt gegroeid. 

Gastcollege
Het heeft ook mijn leven veranderd. Door het spreken ben ik onlangs gevraagd om een gastcollege te geven op de Hogeschool Windesheim. Daarnaast hebben Silvino en ik de afgelopen weken een training gegeven bij een leerwerkbedrijf in Almere. Je kan zeggen dat ik de smaak te pakken heb en dat smaakt naar meer. Speaker’s Night is het resultaat van mijn verlangen en het geloof in mezelf en daar ga ik mee verder. Ook als ik zie hoeveel mensen nu al geraakt zijn door Speaker’s Night, motiveert me dat om door te gaan met het empoweren van mensen.

Ik ga door…
Naast Speaker’s Night zal ik ook als trainer/coach mensen tools bieden om het beste uit zichzelf te halen. Mensen en bedrijven geloven in dit concept en willen een editie faciliteren. Zelfs in het buitenland. Het komt door de steun van bezoekers en mensen die hun bijdrage hebben geleverd. De vele berichten van mensen die met me deelden wat Speaker’s Night met hun heeft gedaan en voor hen doet. Binnenkort ga ik met de bieb evalueren en bespreken of Speaker’s Night terugkomt. In ieder geval ga ik ook daarbuiten verder. 9 juni is de eerstvolgende Speaker's Night bij Rabobank Almere…

‘Life, will never be the same…’