• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

‘Ik kan het niet en ga het nooit kunnen!’

Onlangs gaf ik een empowermenttraining toen ik op een jongedame stuitte, die zichzelf voortdurend inprentte dat ze het niet kon en nooit zou kunnen. Ze doelde op bekrachtigende bezweringsformules hardop uitspreken, zoals ‘ik ben niet te stoppen, ik ben niet te stoppen, ik ben niet te stoppen’. Het gekke is dat ze wel verandering en een verbetering van haar situatie wil. Wat is ervoor nodig om datgene wat je denkt niet te kunnen om te buigen?

Succes vraagt van ons om buiten onze comfortzone te treden. Oftewel, we moeten andere dingen doen dan wat we gewend zijn, want wat we gewend zijn heeft ons de huidige situatie opgeleverd. Aangezien we dat willen veranderen en verbeteren en dus een nieuwe situatie willen creëren, moeten we ook andere dingen gaan doen. Het belangrijkste daarbij is het beïnvloeden van ons bewustzijn.  

Hoe kunnen we ons bewustzijn beïnvloeden?
In het lichaam communiceren hormonen, het lympfesysteem, het bloed -en zenuwstelsel, het kliersysteem en het immuunsysteem. Onze twee hersenhelften communiceren niet met draden, maar via een vloeistof die neurontransmissie wordt genoemd. Het werkt hierbij zo dat er verschillende chemische vloeistoffen in verschillende delen van de hersenen worden uitgescheiden. Wij kunnen die vloeistof bewust veranderen en hiermee ons bewustzijn beïnvloeden.

Voorbeeld:
Onze oren dragen het exacte patroon en de frequentie van de geluidsvibratie via het trommelvlies naar de gehoorsbeentjes. Vanuit daar gaat het door naar het endocriene systeem van de hersenen en het lichaam. Dat betekent dus dat luisteren naar muziek een onmiddellijk effect heeft op ons lichaam via de bloedstroom en het zenuwstelsel. Dit zijn electro-chemische processen.

Bewuste vibratie van geluid
Nu duidelijk is dat het luisteren naar muziek een onmiddellijk effect heeft op ons lichaam, is het ook begrijpelijk dat we geluidsvibratie bewust kunnen creëren. Dat kan bijvoorbeeld door het zingen van mantras. Dit zorgt ervoor dat cellen in beweging komen en hun patronen veranderen.

Voorbeeld:
De thymusklier wordt groter. Het snijdt door gedachtepatronen en automatische processen heen. Het regelt het denken en brengt het onder controle. Het zorgt ervoor dat gevoelens en gedachten die in het onderbewuste zijn opgeslagen kunnen worden losgelaten en opgeruimd.

Je tong als machtig wapen
In het oosten kent men het systeem van de meridianen. Er bevinden zich ook meridiaanpunten op het gehemelte. Het samenspel van de tong op de meridiaanpunten van het gehemelte, de lippen, neus en keel en de luchtwegen van het lichaam zijn direct verbonden met chemische en hormonale uitscheiding van de hersenen en de klieren. Dit noemt men het neuro-endocriene systeem.

Praktisch uitgelegd:
De meridiaanpunten kan je zien als keyboard van een computer in de hypothalamus. Op het harde gedeelte van het gehemelte zitten 84 meridiaanpunten: 4 per tand en 20 in de bocht. Door herhaling van patronen van geluid komt er een specifieke instructie om een chemische boodschap te sturen. De hypothalamus wordt doorbloed en zet de hypofyse in werking.

Conclusie
Door je bewust te zijn van klanken kan je jouw bewustzijn beïnvloeden. Handig als je pijn en verdriet wilt loslaten, maar niet weet hoe je dat moet doen. Mantras zingen kan een ver-van-je-bed-show zijn, maar je kan het ook op je eigen manier doen. Het gaat er gewoon om dat je geluid bewust kunt vibreren in je voordeel door positieve en bekrachtigende gedachten te creëren voor jezelf…

Actie!
Ondernemen is topsport en draait om details. Mantras zingen is zo een detail. Door je bewustzijn te beïnvloeden ben je in staat grootse successen en resultaten te behalen.