• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Ik koos voor mezelf en verloor daardoor vrienden

Doe maar gewoon… !
 

En dat is precies het probleem. Ik ben niet gewoon, ik ben bijzonder. Ik ben opgegroeid met de gedachte dat het belangrijk is wat anderen van mij vinden. Ik gedroeg mij zoals van mij verwacht werd. Het heeft vele jaren en heel veel innerlijke strijd gekost om mij uiteindelijk weinig tot niets meer van de mening van anderen aan te trekken. Ik besefte opeens dat ik mijn eigen identiteit kwijt was geraakt. Ik leefde volgens de maatstaven van anderen. Maar wie was ik, en wat wilde ik?

 

Op enig moment in mijn leven nam ik een drastisch besluit en koos voor mezelf. Dat vergde moed en werd mij in mijn omgeving niet in dank afgenomen. Ondanks het feit dat ik gaandeweg vele vrienden ben kwijtgeraakt, heeft dit besluit mij geholpen los te komen van de maatstaven van anderen. Ik ging van mezelf houden zoals ik ben en luisterde naar wat mijn hart vertelde. Daardoor kon ik blij en vrolijk zijn en was ik niet langer gevangen in een keurslijf. Ik mocht eindelijk leven en ontdekken wie ik was of liever gezegd,  wie ik ben.

 

Loslaten

Ik realiseerde mij dat ik bijzonder ben en dat ik anders mag zijn. Dat het oké is om te kiezen voor dingen waar ik blij van word. Dat het mooi is om mij te omringen met positieve mensen die mij graag omhoog helpen. En dat het noodzakelijk is om de mensen los te laten die mij klein willen houden. En jij? Ook jij bent bijzonder. En als jij je in bovenstaande herkent en nog steeds leeft naar de maatstaven van anderen, dan is het nu tijd om te veranderen. Mag ik kort enkele levenslessen met je delen?

 

Missie

Iedereen heeft een missie hier op aarde. Ja, ook jij. Alleen jij kunt jouw missie uitvoeren. Als je weet wat dat is zal je in staat zijn je met passie hiervoor in te zetten. Je zal doorzetten wanneer het een keer moeilijk gaat. En geloof mij, er zullen zeker moeilijke tijden komen. Weet je nog niet wat jouw missie is? Maak het dan je eerste prioriteit om dat te achterhalen. Dan pas kun je doelgericht aan de slag.

 

Droom

Je hebt een droom, jouw droom. Niet die van de buurman en ook niet die van je zus. Nee, van jou. Jij bent de enige die ervoor kan zorgen dat jouw droom werkelijkheid wordt. Een ander zal het niet voor je doen. Die is bezig met zijn eigen droom. Het leven is niet statisch. Het is wat jij ervan maakt. Dus benoem je droom en begin te bouwen. Deel je droom met anderen (wel de juiste mensen) en zullen deuren voor je opengaan. Wacht niet tot morgen of volgend week. Begin vandaag!

 

Focus

Jij bepaalt jouw focus, je stelt je eigen prioriteiten en maakt je eigen keuzes. Jij alleen. Laat niemand anders dit voor jou doen. Anders bouw je aan hun droom in plaats van je eigen.

 

Niet vergeten

Help anderen te groeien en bied hen kansen waar mogelijk. Vergeet niet waar jij vandaan komt. Onthoud dat ook jij onderaan de ladder bent begonnen en vergeet niet dat er wel vaker ergens een helpende hand tevoorschijn kwam die jou een kans bood of omhoog trok. Groeien doe je zelf, maar nooit alleen!

 

Fouten

Je leert van je fouten. Die zijn uniek want ze zijn van jou. En fouten maken mag, daar groei je van, mits je van ze leert. Laat de mensen los die je steeds wijzen op je fouten. Zij houden je achter en beroven je van je kracht en glans.

 

Kracht

Je weet waar jouw kracht ligt. Wees niet bang om het te laten zien. In het begin kan het spannend of zelfs eng zijn. Maar durf die stap te zetten. En wanneer men tegen je zegt dat je iets niet kunt, is het omdat zij hun droom niet durven of kunnen leven. Durf te laten zien wie je bent en wat je kunt. De juiste mensen zullen dat waarderen. Weet je nog niet helemaal waar jouw kracht ligt? Vraag dan hulp om erachter te komen.

 

Bijzonder

Dus vandaag zeg ik tegen jou, wie je ook bent en waar je ook bent: Jij bent bijzonder. Dus doe maar gewoon, je eigen ding. Doe maar gewoon, je hart volgen. Doe maar gewoon, jezelf zijn!