• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

‘Ik krijg de kriebels van huisje-boompje-beestje’

Iedereen praat en denkt wel eens over… Er worden zelfs discussies gevoerd over het vinden van de ‘juiste partner’. De mate van succes hangt veel af van je partnerkeuze. Ik denk dat wij af en toe hier goed over moeten nadenken en onszelf moeten afvragen of wij wel de juiste persoon in ons leven hebben om samen naar een hoger niveau te gaan. Het is niet voor een ieder weggelegd hoor, een normaal leven. Het idee van ‘huisje, boompje en beestje’ heeft mij altijd de kriebels bezorgd. Waarom?

In de film ‘Think Like a Man’ werden mannen vanuit verschillende invalshoeken belicht. Sommige als ‘rokkenjager’, de één als ‘moederskindje’ en weer een ander als bouwer van luchtkastelen. Uiteindelijk hebben ze allemaal de vrouw van hun leven gevonden en hebben ze zich aangepast aan de maatschappelijke norm. Met andere woorden, er wordt van je verwacht dat je tenslotte, zoals de meerderheid een ‘normaal’ leven zal leiden. Dus neem een hele grote lening bij de bank voor je eigen huis. Praat met je partner over wat je wilt bereiken, maar wees vooral bereid om jouw dromen aan te passen of zelfs helemaal te vergeten. Waarom? Omdat jullie voor het grote gezamenlijke doel gaan, namelijk een eigen huis waarvoor je een hypotheek voor de rest van je leven zal moet aflossen. Al gauw komen er kinderen en als je gelukt hebt zullen jullie samen sterven. Spannend toch?

 

Om te kotsen
Natuurlijk zijn er mannen die het ook echt willen en er dolgelukkig mee zijn. Het gevaar is echter dat wij mensen vaak genoeg beslissingen nemen, omdat het volgens de maatschappij de volgende stap in ons leven moet zijn. Voordat je het door hebt, ben je gewoon als een ieder… ‘normaal’. Je hebt een normale baan, saaie vriendenkring, eentonige vrouw en normale kinderen met normale vragen en problemen. Sorry, maar ik moet alleen al bij het idee al bijna kotsen.

Leuk?
Oke, ik geef toe, er zijn ook leuke dingen die komen met een gezin. Je ziet je kind opgroeien, je hebt iemand met wie je kan praten en je hebt altijd een plaats die je ‘thuis’ kan noemen. Het huwelijksleven kan leuk zijn, maar het is niet voor een ieder bestemd. Heren, en dames, voordat jullie in het huwelijksbootje stappen om richting een waterval te gaan, stel jezelf even eerlijk deze vragen:

– Houd ik zoveel van haar dat ik bereid ben om mijn wensen en dromen ‘on hold’ te zetten, of ze misschien zelfs voor haar doelen te vergeten?

– Wil ik voor al mijn daden verantwoording afleggen?
– Wil ik wel vieze luiers verschonen?
– Wat maakt haar nou juist zo speciaal, of houd ik mezelf gewoon voor de gek? En dit gebeurt vaker dan je denkt…

Actie!
Het is echt niet de bedoeling om je dromen over een huwelijk of relatie de grond in te boren, maar wees alsjeblieft eerlijk tegen jezelf. De ‘prins op het witte paard’ bestaat niet en ‘Sneeuwwitje’ is allang dood. Geniet op je eigen manier van het leven en doe het zolang mogelijk. Maar, mocht ‘Sneeuwwitje’ toch uit de dood herrijzen en je bent volkomen zeker dat je met haar de rest van je leven wilt delen… Ja, dan adviseer ik je om met haar te trouwen. Wat mij betreft, ik ga voor dat huisje en dat boompje. Houd dat beestje maar voor jezelf…