• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

‘Ik lees geen boeken en kijk geen video’s, maar ik focus op mezelf!’

Jonge ondernemers zijn de toekomstige motor van de economie! Veel mensen willen, maar durven niet een bedrijf te starten en op te bouwen. Zijn deze jongeren gek, komt het door de huidige economie of zien ze de kracht van het ondernemerschap. Hieronder het interview van Tommy Zwartjes en zijn kijk op het jong ondernemerschap.
 

Wie is Tommy Zwartjes?

Een zeer enthousiaste, creatieve ondernemer met een hart voor mens en milieu.

 

Wat was jouw motivatie om te ondernemen?

Iets toe te voegen, of zelfs te veranderen aan de huidige samenleving. Iets wat uit frustraties, maar vooral uit passie om het te doen gegroeid is.

 

Welke voor en nadelen heb jij al ondervonden als jonge ondernemer?

Nadelen zijn er veel. Je houdt minder tijd over voor je opleiding, je hebt weinig tot geen kapitaal om te starten, mensen om je heen vertrouwen niet altijd in je, je krijgt (altijd bij ondernemen) voortdurend tegenslagen. Daar ben je niet altijd tegen opgewassen als groentje. Je bouwt bovendien geen pensioen op en je hebt niet recht op het sociale vangnet dat we in Nederland hanteren.

Voordelen zijn uiteraard het resultaat dat je bereikt, het extra trots op jezelf zijn als je het op eigen benen hebt kunnen doen en de vrijheid en zelfontplooiing (voor mij is dat laatste het meest van belang) die je bij ondernemerschap meer hebt dan bij werken in loondienst.

 

Welke activiteiten onderneemt jouw bedrijf?

Wij produceren tv-programma's voor kinderen en licenseren de merchandise daar omheen, maar wij doen ook alle mediaproducties op maat. Van website tot app, van commercial tot speelfilm. Mijn bedrijf heet Earth Media

 

Wanneer vind jij jezelf succesvol?

Als jouw bedrijfsnaam de term wordt voor het vakgebied waarin je onderneemt.

 

Welk motivatie boek of video kan je jonge ondernemers aanraden?

Ik lees geen boeken en kijk geen video's, maar ik focus op mezelf!