• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken!

 

 

 

Sommige succesvolle mensen zijn bang dat ze voorbij worden gestreefd en zullen niet staan te springen om anderen te helpen. Toch zegt bijna niemand tegen je dat ze het niet willen doen, want 'bad publicity lasts forever'. Aan de andere kant doen ze een toezegging, die ze in de praktijk niet nakomen. Zo heb ik gemerkt dat wanneer men jou als persoon (nog) niet belangrijk vindt, ze erg gemakkelijk zijn in het afzeggen van afspraken. Of beter gezegd: hun afspraken niet nakomen. Dat kan vervelend zijn, maar het kan ook kansen bieden… En wel om deze redenen! 

 

Het is dus kennelijk al een sterk punt om je als professional op te kunnen onderscheiden door wel je afspraken na te komen. Hoe vaak heb je wel niet van mensen gehoord ‘doe wat je zegt, en zeg wat je doet!’? Waarschijnlijk herken je dit. Er is alleen 1 groot verschil tussen het zeggen en het menen. Helaas merk ik in de praktijk dat men dit vaker zegt om het zeggen. Dat is jammer…

 

Verschil van mening

Verschil van mening of inzicht is geen probleem. Een principe vormen of standpunt innemen is ook geen probleem. Vandaag iets toezeggen en morgen van gedachten veranderen is ook geen probleem, maar het komt ook niet sterk over. Helemaal als je ook niet de moeite neemt om de ander daarvan op de hoogte te stellen. Dat rusteloze gedrag leidt ertoe dat mensen je op een gegeven moment niet serieus meer nemen of (nog erger) je niet meer vertrouwen. Dat is dodelijk als je zaken doet met mensen (en eigenlijk geldt dat ook voor het leven). Als je snel geld wilt, dan gaat het vaak ook snel weg en dat is niet duurzaam. Dan is je succes dus van tijdelijke aard.

 

Gerelateerd: Vrouwen en foute mannen 

 

Shark Tank

Iedereen kent inmiddels het tv-programma ‘Shark Tank’ wel. Robert Herjavec (vermogen van $ 200 miljoen) heeft ervaren dat van alle mensen waar hij in heeft geïnvesteerd, de meest succesvolle mensen de instelling hebben dat ze hun business runnen voor een doel dat groter is dan zij zelf. Daarom is de ‘why’ vandaag de dag zo populair in het ondernemen (zie TedX Talk van Simon Sinek). aanraden). Met andere woorden, als je echt succesvol wilt worden is het aan te raden om een hoger doel te dienen en dan komt het geld vanzelf wel.

 

Gerelateerd: Geld geschapen 

 

Actie

Wat betreft normen en waarden en verwachtingsmanagement is het heel belangrijk hoe je met mensen omgaat. Iets simpels als naar andere mensen luisteren in een groepsgesprek is moeilijk in deze tijd. Verleiding alom door bijv. de smartphone of gewoon uit gebrek aan interesse of respect?. Stappen in de voetsporen van succesvolle mensen die hun succes al hebben bewezen is niet genoeg. Je moet het voelen en er volledig achter staan. Als je alleen gefocust bent op zo snel mogelijk resultaat te willen zien, dan mis je het grotere plaatje. Succes ermee!

 

Gerelateerd: Ondanks een fysieke beperking bleef zij geloven in succes