• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Innovatie in resort op Curaçao: Oud-lasrobot serveert toeristen

 

 

 

Vanaf half december worden vakantievierders bij het Kunuku Aqua Resort op Curaçao voorzien van onder andere frisdrank, wijn, bier, rum cola of softijs, geserveerd door een robot! Resorteigenaar Wout Tieleman bouwde een lasrobot om tot elektronische barman om zijn gasten te in de watten te leggen en te entertainen.

 

Het idee voor deze Robo-Bar ontstond in de staalonderneming waar Tieleman in het verleden eigenaar van was. Een lasrobot monteerde hier verschillende onderdelen aan elkaar. Samen met twee las- en staalbedrijven bouwde Tieleman de lasrobot om voor gebruik in zijn resort. Tieleman: “Ik vind het geweldig om techniek uit mijn oude onderneming in te zetten om gasten te kunnen bedienen op ons vakantieresort.”

 

Persoonlijk contact met resortgasten behouden

Dat ze bij het Kunuku Aqua Resort persoonlijk contact met gasten belangrijk vinden, blijkt wel uit de aanpak rondom het bestellen bij de Robo Bar. Tussen half 11 ’s ochtends en 7 uur ’s avonds staat er een gastvrouw of gastheer bij de bar om de machine toe te lichten en gasten te helpen bij het plaatsen van hun bestelling. De bedienende robotarm wordt daarmee meer gezien als entertainment, net zoals de zwembaden en glijbanen.

 

De Robo Bar zal vanaf 15 december in gebruik worden genomen. 'Ik zie het al voor me hoe al die kinderen na een duik in het zwembad even een ijsje komen halen bij Knoekie – zo heet de robot' aldus Tieleman.
 

Over Kunuku Aqua Resort

Kunuku Aqua Resort ligt centraal tussen de plaatsen Sint Willibrordus en Julianadorp en landelijk ten westen van Willemstad waarnaartoe een gratis shuttleservice rijst. Het resort beschikt over 114 kamers/appartementen en is gebouwd in Caribische stijl. Het resort beschikt over veel unieke (kinder)faciliteiten zoals een aquapark met vier waterglijbanen, restaurants, bars en een tropische tuin.