• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Instagram als visueel bord van jouw business

Instagram is deze dagen erg in. Het gebruik van dit social media-platform is voor veel ondernemers echter niet duidelijk. Hierdoor lopen zij kansen mis om meer volgers te genereren en klanten aan zich te binden.

 

Wat voor content kan een ondernemer op Instagram plaatsen? Door dit artikel te lezen, krijg je mogelijk een idee van wat je kan doen.

 

Storytelling

Beschouw Instagram als een visueel bord van jouw business. Wat wil je uitstralen naar potentiele klanten? Wat moeten mensen over jouw bedrijf weten? Zorg ervoor dat jouw Instagram-overzicht bezoekers een indruk geeft van jouw business. Plaats foto’s van je producten, mensen en processen en voeg er een korte omschrijving aan toe.

 

Experimenteer

Hoewel Instagram bekend staat om eindeloze fotografische mogelijkheden, is het niet noodzakelijk een fotografie-expert te zijn om je Instagram-zichtbaarheid te vergroten. Een fatsoenlijke camera is alles wat je nodig hebt. De camera van je smartphone is meer dan genoeg.

 

Bedenk vervolgens waar je zoal foto’s van gaat maken. Je kunt bijvoorbeeld je productieproces of een tevreden klant fotograferen. De kunst is om op zoek te gaan naar Instagram-waardige plaatjes die op jouw bedrijfspagina passen. In het begin is dat misschien lastig, maar hoe vaker je dat doet, des te meer inzicht je krijgt wat bij je profiel past.

 

Wees authentiek

Op je Instagram-pagina wil je natuurlijk professionaliteit uitstralen. Echter, het is niet verkeerd om ook wat imperfecte foto’s te laten zien. Sterker nog; dit kan jouw waarde en geloofwaardigheid zelfs vergroten.

 

Neem bijvoorbeeld de foto van fitness blogger Anna Victoria. In de maatschappij waarin wij leven, worden vrouwen enorm afgekeurd op het hebben van vetrollen, zwembandjes, cellulitis en stretchmarks. Anna ging hier tegenin door een vergelijkingsfoto op Instagram te posten. Haar doel was om te laten zien dat zij haar lichaam accepteert en liefheeft zoals het is. Deze post kreeg aanzienlijk veel hits en likes.

 

Bron: Instagram Anna Victoria

Bron: Instagram Anna Victoria

 

 

Het moraal; het kan dus lonen om de gebreken van je business te laten zien. Dit weergeeft alleen maar dat wij mensen zijn.

 

Wees menselijk

Jouw publiek vindt het interessant om te zien wat er achter de schermen van jouw bedrijf gebeurt. En niet alles loopt altijd van een leien dakje. Het is geen schande om dat te laten doorschemeren via sociale media. Sterker nog, dit creëert juist verbinding omdat anderen zich daar geheid in zullen herkennen.

 

Je foto’s hoeven dus niet altijd mooi te zijn. Ook hoeven ze niet altijd lelijk te zijn. Het gaat erom dat je via sociale media jouw menselijkheid vertoont. En mensen doen zaken met mensen. Vraag maar aan Roeselien Wekker van Pitch You! šŸ˜‰

 

Actie!

We zijn allemaal ondernemers in verschillende fasen. Als je bereid bent om alles te laten zien wat nodig is om een succesvolle ondernemer te zijn, verkrijg je een publiek dat jouw ontwikkeling zal willen volgen.