• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Je hoeft als ondernemer in Suriname niet klein te denken!

**Hoe je als ondernemers met beperkte mogelijkheden toch grotere prestaties kunt bereiken of succesvol kunt zijn door beginnen met groots te denken**

Wanneer ik met ondernemers praat over wat ze tegen komen in hun bedrijf, komen vaak dezelfde zaken naar voren. Het maakt eigenlijk niet uit waar ze ondernemen. De ondernemers hebben het druk, moeten veel verschillende dingen doen en komen vaak tijd en energie tekort om zowel werk als privé succes te behalen.

**Hoe zou het komen dat zoveel ondernemers met ditzelfde gevoel rondlopen?**

Veel ondernemers beschouwen hun markt dus doelgroep als klein. Nu hebben wij in Suriname met ongeveer een half miljoen inwoners niet een al te grote markt. Als je dat vergelijkt met grote steden waarin alleen al 4 -10 miljoen inwoners leven, maar wij kunnen zeker wel groots zijn! Het verschil tussen groot en groots is belangrijk. Immers je hoeft als ondernemer in Suriname niet klein te denken!

Groots denken in 5 stappen….. [#Jaya Experience](http://www.jayaexperience.nl/)

**1. Jezelf zijn en doen wat je blij maakt**

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar het gebeurt zo weinig: Echt jezelf zijn. Onderneem je vanuit je eigen kracht, vooral vanuit jouw passie en wat bij je past? Zet je jouw talenten optimaal in? Maar belangrijker durf je ook nee te zeggen tegen dingen die jou niet liggen?

Jezelf zijn gaat over: Laat je het toe om echt jezelf te zijn en jezelf te laten zien? Of denk je wel eens: “Nee, dat vinden mijn klanten niet leuk.” Of, “Als ik dat doe haken klanten misschien af.”
Dit zijn niet-opbouwende gedachten die beginnen bij je eigen onzekerheid.
Weet je al waar jij voor staat en durf je dit ten volste uit te dragen in jouw onderneming? Als je dit helder weet te krijgen zul je makkelijker ondernemen en zullen klanten en opdrachtgevers makkelijker hun weg naar jou weten te vinden.

**Tip:** Als je jezelf echt laat zien en je wordt gevonden, dan blijk je ook werkelijk te zijn wie ze hadden verwacht. Hoe leuk is dat voor alle partijen. In tegenstelling tot het mooier voorstellen, dat in de praktijk niet met jouw persoonlijkheid past of verwachtingen die je niet kunt waarmaken.

**2. Bepaal richting en focus**

Als je eenmaal helder hebt wie je bent en waar je voor staat wordt het tijd om te bepalen waar je voor gaat! Wat wil jij bereiken? Je kunt denken in kleine realistische stappen om doelen je te stellen.

Maar je kunt ook grootse doelen stellen. Een belangrijke stip op de horizon zetten, dat is waar het mij om gaat. Als je dit doel helder hebt wordt het veel makkelijker om te bepalen of je nog op de juiste weg bent.
Mijn grootse doel is toerisme in district Saramacca te ontwikkelen en stimuleren. In een prachtige, rustieke en natuurlijke omgeving samen met lokale ondernemers, boeren & bewoners. Ik geniet zelf van Saramacca door tegelijkertijd te leren van anderen, zelf ondernemers te ondersteunen met trainingen en inspiratie weekenden aan te bieden op eveneens een inspirerende plek.

Dit grootse doel is er niet zomaar gekomen. Het komt uit mijn ervaringen en diepste drijfveren. Drijfveren om volledig zelfstandig en onafhankelijk te leven, maar ook het drijfveer om meer te genieten van de simpele en duurzame projecten die ik doe en waar ik leef. Als je naar die laatste drijfveer kijkt, is dat gelijk een mooi voorbeeld van hoe ik mijn doel niet voorbij schiet. Ik weet dat ik hard wil werken om mijn grootse doel te behalen, maar zodra ik zo hard werk dat ik niet genoeg tijd heb voor iets leuks of mijn familie en friends, is dat voor mij gelijk een teken dat het te veel is. Ook al lijkt die extra klus een stap dichter bij mijn doel of meer geld op te brengen, het zal niet helpen mijn echte drijfveren te bevredigen.

Vanuit je grootse doel kun je natuurlijk ook kleinere doelen bepalen en zelfs hele concrete stappen maken.
Zo is mijn missie om het komende jaar meer ondernemers te helpen groeien in Suriname. Deze missie is ook voortgekomen uit mijn grootse doel. Door ondernemers te helpen groeien bouw ik zelf ook naam op, waardoor ik straks meer mensen uit kan nodigen op Saramacca en mijn project ‘district toerisme’ beter vorm kan geven. Dit sluit weer goed aan op stap 1.

**3. Voeg waarde toe en bepaal jouw toegevoegde waarde**

Wil je als ondernemer echt van belang zijn dan draait het niet om welk product of dienst jij verkoopt, maar om welke waarde je toevoegt. Op welke manier help jij anderen? Welk probleem help jij oplossen? Letterlijk: Wat hebben andere mensen aan jou? En hoe vertaal jij dit in jou onderneming?

Het is belangrijk om op deze manier naar je bedrijf te kijken. Natuurlijk verkoop je uiteindelijk een product of een dienst. Maar als je goed kunt uitleggen hoe je anderen helpt zul je zeker echt veel meer omzet draaien.

Bij het toevoegen van waarde is het ook belangrijk om te weten voor wie je waarde toevoegt. Oftewel, bepaal wie jouw ideale klant is (doelgroep).
Als je zo nauwkeurig mogelijk weet wat de wensen, drijfveren en angsten van jouw doelgroep zijn, dan wordt het ook makkelijker om te bepalen hoe je waarde voor hen kan toevoegen.

**4. Kom in beweging, onderneem actie!**

Dit is misschien wel het lastigste onderdeel van deze 5 stappen.
Je weet nu waar je voor staat, waar je voor gaat en hoe je waarde toevoegt voor jouw ideale doelgroep. Maar dan begint het pas, want je moet actie ondernemen. Voor sommige ondernemers werkt dit belemmerend waardoor er niks gebeurt. Voor de ander betekent dit gelijk in actiemodus, zonder te kijken wat nou de belangrijkste actie is en hierdoor afgeleid raken. In beide gevallen is het zaak op te letten hoe je in actie komt.

***Niet in actie komen door belemmeringen en blokkades.***

Je ziet zoveel actiepunten en ook mogelijke risico’s dat je uiteindelijk niet begint. Je laat je tegenhouden door innerlijke opgeworpen blokkades en je eigen angsten.
Door deze angsten ben je meer bezig met de mogelijke negatieve gevolgen van je acties, dan de positieve resultaten. Bekijk daarom, als je dit gevoel herkent, eerst de positieve gevolgen van een of twee acties.

Ik bekijk het ook graag van een positieve kant:
Ondernemers die zich laten belemmeren door alle acties zijn vaak goed in het op een rijtje zetten van al deze acties. Ze hebben overzicht over het geheel van taken en zijn graag goed voorbereidt.
Het is zaak om deze eigenschappen goed in te zetten. Breng daarom eens een volgorde aan in je lijst. Ik weet zeker dat je dit heel goed kunt als planner! Heb je een lijst van actiepunten gemaakt, bedenk dan eens wat er zou gebeuren als je deze actiepunten niet zou uitvoeren.
Maak het daarom visueel: Hoe zou je leven er uit zien als je precies hetzelfde blijft doen zonder verandering?

***Teveel* acties om de juiste te kunnen kiezen.**

Je bent zo snel en zelfverzekerd dat je gelijk aan de slag gaat.
Terwijl je bezig bent komen er ook nog allerlei andere dingen voorbij. Je mailbox loopt vol met vragen, op internet zie je interessante artikelen waar je ook wat mee zou willen doen en op social media kom je in contact met leuke mogelijke klanten. Voor je het weet is je dag weer voorbij.
Je hebt voor je gevoel allemaal belangrijke zaken gedaan zonder dat je echt veel verder bent gekomen met je actielijst.

Herkenbaar?! Ik val zelf ook in deze categorie. Hard werken en soms vergeten wat écht belangrijk is. Want wees nou eens eerlijk; is die timeline op Facebook nou echt zo belangrijk? Haal je echt klanten uit Twitter? Kan die mail niet wachten tot het einde van de dag?

Om succesvol te worden zul je keuze’s moeten maken. Je zult prioriteiten moeten aanbrengen. Houd hierbij je grootse doel voor ogen. Welke acties helpen je om een stap dichter bij dat doel te komen. In mijn geval helpt bijvoorbeeld LinkedIn daar heel goed bij. Als ik mijn blogs daar plaats om mijn lezers te bereiken en mogelijke opdrachtgevers aan te trekken.
Maak het jezelf gemakkelijk door maar één volgend actiepunt te bepalen. Wat is het eerstvolgende dat écht moet gebeuren om weer een stapje verder te komen? Wat móet je vandaag echt gedaan krijgen?

**5. Vertel wat je goed doet en deel dat met anderen**

De 5e stap is er eentje die voor veel mensen een moeilijke stap is of juist verkeerd wordt genomen. Dat komt omdat succes delen niet in de opvoeding zit van mensen, zeker niet van Surinamers! Wij zijn vooral gericht op fouten en wat er beter moet. Mensen die het over hun successen hebben of vertellen wat ze goed doen worden vaak gezien als opschepper. Dat is althans wat wij elkaar zelf wijsmaken. Iedereen wil succes hebben, zich succesvol voelen! en vooral goed doen toch?

Wanneer je juist focust op succes zul je veel plezieriger ondernemen. Succesvol hoeft helemaal niet een grote zaak te zijn. Je hebt ook kleine succesjes, zoals het afvinken van een puntje op je to-do lijst, die er al heel lang op stond of dat je eindelijk eens nee hebt gezegd tegen die ene lastige klant. Je zult merken dat je meer successen boekt dan je denkt.

**Waarom vertellen wat je goed doet?**

Hierdoor wordt het gewoon dat je trots mag zijn op iets dat je hebt bereikt!
Als je begint met successen delen zul je merken dat er juist heel veel mensen zijn die jou het beste gunnen en die ook trots op jou zijn. Als andere mensen je hebben geholpen om dit succes te behalen of met je mee leven, dan is het delen van een succes ook een bedankje of beloning richting deze personen!

Mocht je twijfelen over je eigen capaciteiten, dan is het delen van succes ook een aanrader. Mensen reageren vaak heel positief op je berichten. Maar let bij delen of vertellen op dat je deelt waar anderen ook daadwerkelijk iets aan hebben.

Ik ben in ieder geval trots en blij met dit artikel waarin ik heb kunnen uitleggen wat ‘succesvol’ voor mij betekent. Hopelijk helpen ze jou naar wat voor jou succesvol betekent.

Laat je mij hieronder weten wat je van deze stappen vindt? En heb jij nog een eigen missie die je met ons wilt delen.

![fajalobi 5 steps.jpg](/storage/app/uploads/public/55d/b25/39e/55db2539e351b926438852.jpg)