• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Jennifer Camron: ‘Act like a lady, think like a boss’

Ze is een gepassioneerde vrouw met een warme lach, sprekende ogen en een hartelijke begroeting. Zonder teveel woorden creëert ze een hoge gunfactor. Jennifer Camron, 40 jaar en sinds 2014 eigenaar van Business Development For Women, oftewel BD4Women. Een arbeidsbemiddeling– en coachingsbureau voor vrouwen. Vanwaar haar drive om vrouwen te ondersteunen?

Jennifer heeft gewerkt als consultant bij verschillende detacheringbureaus, tot ze na een aantal jaren in loondienst besloot haar ‘succesdroom’ waar te maken. ‘Met BD4Women ben ik in staat mijn eigen koers te bepalen. Ik richt mij op de vrouw van nu omdat ze steeds meer in staat is privé en zakelijk in balans te houden. De man is allang niet de enige kostwinner meer. Dit biedt de vrouw de mogelijkheid ook haar ambities waar te maken’.

Hoe het allemaal begon
Haar weg naar zelfstandig ondernemer zijn, startte in de tijd van de Amerikaanse soapserie Dynasty. De hoofdrolspelers waren de familieleden van de rijke Carrington, die eigenaar was van olie-imperium Denver-Carrington. ‘Ik had eigenlijk niets met Blake Carrington en zijn Krystle. Ik was dol op Alexis Colby, eigenaar van concurrent Colbyco. Wat mij zo aantrok in haar, begreep ik toen ik ouder werd. Alexis Colby was namelijk eigenaar van een groot bedrijf in een typische mannenwereld. Zij verloor nooit haar vrouwelijkheid. Ik weet dat ik geïnspireerd raakte door haar krachtige uitstraling. Ik dacht: ‘die vrouw word ik later’.

‘Act like a lady, think like a boss’
‘Ik startte op mijn 26e zonder lening met een eigen bedrijf. Mijn wens was volledig zelfstandig te zijn. In die periode voelde ik mij een beetje als Alexis. Een vrouw die zich constant moest bewijzen voor directeuren en grotendeels mannen. Ik heb hier veel van geleerd en motiveerde mezelf met de gedachte dat mijn kwaliteiten als ondernemer, maar ook een goede en verzorgde uitstraling belangrijk waren. Niet trashy, maar classy’. Jennifer sprak zichzelf toe met de zin ‘Jij bent de diamant achter je succes’. Hier ligt naar haar idee de basis van haar doel de vrouwelijke ondernemer of de Alexis Colby in zichzelf te laten ontdekken. ‘Voor mannen is zaken met elkaar doen een vanzelfsprekendheid. Ik wil dat vrouwen elkaar op dat vlak beter begrijpen’.

Netwerk van talentvolle en ambitieuze vrouwen
‘Ik zie mezelf als een businesscoach en als lifecoach’. Jennifer vindt dat vrouwen elkaar best mogen empoweren en richt haar pijlen op de ondernemende vrouw met een net gestart of lopend bedrijf. ‘Ik wil een netwerk van talentvolle en ambitieuze vrouwen neerzetten die uitgaan van eigen kracht en die elkaars kwaliteiten benutten. Om succesvol te zijn heb je een sterke motivatie, toewijding en vooral elkaar nodig. Met BD4Women bied ik vrouwen die basis voor een eigen succesdroom’.

Niemand mag je droom in de weg staan
Ze ziet bij een kennismaking direct al wat ze voor iemand kan betekenen. ‘Sommige vrouwen willen een volgende stap nemen in hun carrière, maar durven niet. Ik zie hun potentie’. Haar meest aangrijpende uitdaging was een kandidaat met schulden. ‘Ik had voor haar de mogelijkheid voor een functie als verpleegkundige op Aruba, terwijl zij dacht dat ze vanwege haar schulden dit aanbod moest aanslaan. Ik vind dat niets en niemand je droom in de weg mag staan. Ik heb geholpen met een koffer en  gezorgd voor een regeling met schuldeisers. Na een jaar was ze schuldenvrij en was ze inmiddels verhuisd van Aruba naar het even zo zonnige Curaçao’.

We hebben allemaal inspiratiebronnen nodig
‘Ik had een goede businesscoach kunnen gebruiken in een tijd dat dit geen normaal verschijnsel was. Het is mooi dat ik dit nu voor anderen kan zijn. We hebben nu steeds meer succesvolle voorbeelden die ons blijven inspireren. Van Oprah Winfrey, Michelle Obama, Hillary Clinton tot Linda de Mol en Olcay Gulsen. We hebben ze allemaal nodig. Alexis was mijn eerste. Wie is het voor jou?’

Actie!
Ben je op zoek naar een businesscoach of een oplossing voor je onzekerheid of gebrek aan zelfvertrouwen? Neem contact op met Jennifer voor een kennismakingsgesprek en kijk of ze jou kan helpen.