• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Jermain Karsters: ‘net uit Suriname zag ik Nederland als land der mogelijkheden’

Op 13-jarige leeftijd kwam hij van Suriname naar Nederland. Na acht jaar in loondienst als financieel specialist is hij in 2013 een administratiekantoor begonnen. Jermain Karsters heeft altijd het idee gehad om eigen baas te zijn en zijn eigen ding te doen. Met FINSC Accounting heeft hij dat doel behaald. In loondienst heeft hij het goed gehad, maar hij wil zijn eigen koers bepalen en dit niet laten afhangen van een werkgever.

Jermain kwam aan in Nederland en had eigenlijk een uitzichtloze positie. Zo zat hij bijv. op zijn 13e nog een jaar lang op de basisschool. Hij speelde liever buiten dan dat hij zijn best deed op school. Op de middelbare school ging hij naar het Voortgezet Beroepsonderwijs (VBO). Op een gegeven moment besefte hij dat er legio mogelijkheden waren in Nederland, dus besloot hij er het beste van te maken. Hoe deed hij dat?

Van VBO naar de Universiteit
Omdat hij vanuit Suriname naar Nederland kwam wilde hij dat de overstap de moeite waard zou zijn. Daarom zette hij zijn schouders eronder en ging vanuit het VBO door naar het MBO, HBO, Universiteit en vandaag de dag is hij zijn scriptie van de postdoctorale opleiding Register Controller aan de Vrije Universiteit aan het afronden. Door hard te werken en toegewijd te zijn op het behalen van zijn doel, slaagde hij erin om na ruim 10 jaar bezig te zijn geweest zijn titel te halen.

Eigen baas
FINSC Accounting is gespecialiseerd in het ondersteunen van ZZP-ers in de zorg met financiële administratie, boekhouding en belastingzaken. Jermain doet dit in de cloud waardoor hij zijn diensten op grote schaal kan aanbieden. FINSC staat voor Financial Service Centre. De zelfstandigen in de zorg vormen de doelgroep van FINSC Accounting. Jermain zag in dat deze groep een beetje werd vergeten en aan hun lot werden overgelaten op het gebied van financiële administratie. Dat probleem lost hij op met zijn bedrijf.

Droom
Jermain droomt van een eigen administratiekantoor in Suriname op het gebied van outsourcing voor bijv. Nederlandse bedrijven, maar ook voor België en de Antillen. Het voordeel is dat Jermain werkt vanuit de Nederlandse taal en het voorbeeld is van de verbinding tussen in dit geval Suriname en Nederland. Jermain denkt dat er wel degelijk klantbehoefte is. ‘Belastingwetgeving is specifiek. Alleen daarom al zou men een specialist moeten inhuren’. In vergelijking met de concurrent is Jermain voordelig. Dit ligt aan de verhouding tussen prijs en dienstverlening. Jermain is flexibel en praat vanuit het belang van de klant.

 

Actie
Jermain focust zich primair op de zorg, maar staat ook open voor andere sectoren. Via zijn website kan je in contact komen met hem.

Tip: houd je administratie goed bij en zorg dat je de stukken goed bewaart. Dit is het meest voorkomende probleem bij ondernemers, waardoor de financiële administratie niet op orde is. Dat is zonde van de tijd om het te herstellen en natuurlijk van het geld.

 

Bestel nu je kaartje!