• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Jessica de Block: ‘jonge Belgische ondernemer gaat de wereld veroveren’

Internationaal Ambitieus staat voor zakelijke verbinding tussen professionals en ondernemers binnen de 9 Nederlands sprekende landen. De zakelijke verbinding creëren wij onder andere door het organiseren van webinars, inspirerende evenementen, het schrijven van artikelen en afnemen van interviews met inspirerende personen. Deze keer interviewen wij de jonge ondernemer Jessica de Block uit België. Wat is haar drijfveer?
 

Ik ben een 23-jarige pas afgestudeerde Master in de Strategische Communicatie met een passie voor allerhande kunst, tekenen, schilderen, Illustrator, Photoshop, maar verder ook een sterke ondernemingszin. Mijn hele leven lang teken ik al, met potlood en pastel, maar vanaf de leeftijd van 17 jaar heb ik ook het schilderen ontdekt. Ik kreeg van mijn papa een schildersset met 12 kleuren olieverf en een flesje terpentijn. Die zelfde dag nog ben ik aan de slag gegaan en heb ik een passie ontdekt voor schilderen. Schilderen werkt erg therapeutisch en geeft enorme voldoening. Aangezien het énorm veel tijd vergt qua setup, heb ik niet bijzonder veel tijd gehad om te schilderen de afgelopen jaren. Toch had ik een creatieve outlet nodig, die heb ik gevonden in Illustrator en Photoshop. Bijna elke dag maak ik wel iets, er is ook geen moment dat deze programma’s niét openstaan op mijn laptop. Deze passie voor kunst heb ik gecombineerd met mijn drive en ambitie voor ondernemen en ben ik vorig jaar in december, samen met een vriend, een webshop gestart, genaamd Antwerp Avenue.

 

Welke activiteiten onderneemt u met uw bedrijf?

Op Antwerp Venue verkopen we telefoonhoesjes en laptop sleeves met mijn designs erop. Elk design heb ik getekend of gemaakt en dat maakt het uniek. De stijlen zijn vrij uiteenlopend, ze variëren van schilderijen, tekeningen en digitale schetsen op iPad tot aan collages en digitale illustraties. De producten zijn van goede kwaliteit, omdat we ook echt bescherming willen bieden aan je elektronica.

 

Hoe is het om als jong persoon een bedrijf te starten en waarom zou u anderen dit ook willen aanraden?

In combinatie met mijn Masteropleiding was het niet altijd even gemakkelijk, maar dat lag dan eerder aan mijn studie. Ondernemen en een droom najagen is zò’n privilege dat je er alle tijd die het vergt, zonder probleem voor over hebt. Hard werken en een efficiënte combinatie van je verplichtingen en taken zijn hierbij essentieel. In het begin lijkt het allemaal buitenproportioneel veel werk voor wat je ervoor terugkrijgt, maar dat komt echt héél snel op gang. De resultaten zijn ongelooflijk. Velen denken dadelijk aan een financiële beloning, maar er zijn zò véél manieren waarop je voldoening kan krijgen uit een eigen zaak. Bij mij draait het dan vooral om wie en hoeveel mensen nu al een hoesje hebben met mijn design. Dat geeft een ongelooflijk goed gevoel. Daar doe je het uiteindelijk voor.

 

Wat zijn/waren de uitdagingen van het ondernemerschap en hoe heeft u ervoor gezorgd dat het werd opgelost?

De uitdagingen van het ondernemerschap zijn voornamelijk dat je alleen maar een “beperkte set” aan talenten en sterke kanten hebt. Bij mij ligt dat in de sales, marketing en het creatieve aspect. Cijfers en boekhouding daarentegen zijn dan weer totaal niet aan mij besteed. Daarom heeft een vriend van me aangeboden om mee in het bedrijf te stappen. Hij heeft intussen een Master Handelsingenieur. U ziet dadelijk waarom wij een mooi team vormen. Ik maak grootse plannen en hij zorgt ervoor dat ik met mijn voetjes op de grond blijf en dat het bedrijf rendeert. Samen hebben we natuurlijk een mooie balans, die ik persoonlijk in een bedrijf onmisbaar vind.

 

Steeds meer Nederlandse ondernemers willen ook hun activiteiten uitbreiden richting Belgie. Welke tip heeft u voor hen?

Ik weet van Nederlanders dat ze héél creatief zijn met nieuwigheden en trends, en de Belgen zullen liever volgen. Daarom houden Belgen ook van Nederlandse bedrijven. De markt wacht naar mijn mening met open armen op Nederlandse ondernemers. Belgen gebruiken echter hun social media-kanalen op een andere manier. We liken namelijk blijkbaar minder pagina’s op Facebook! Daarom zal je iéts meer moeten investeren in Facebook Ads om toch mensen te bereiken in België.

 

Wat zijn uw plannen voor de aankomende 3 jaar?

We breiden binnenkort ons productaanbod uit, maar hebben verder ook grootse plannen. We lichten al een tipje van de sluier: de wereld zal van ons horen!

 

Heeft u zelf nog iets leuks waar u mee wilt afsluiten?

Ik zou graag alle potentiële ondernemers met twijfels willen aanmoedigen om toch de sprong te wagen. Het is het méér dan waard! En alle ondernemers die hun sprong al hebben gewaagd: you rock!

 

If you just work on stuff that you like and you’re passionate about, you don’t have to have a master plan with how things will play out.” – Mark Zuckerberg, founder of Facebook.