• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Joep van der Meer: ‘Het lijkt nu nog onwerkelijk en een mooie droom, maar mooi genoeg om er hard voor te werken’

Joep van der Meer is een jonge ondernemer, die samen met een vriend na hun studie de stoute schoenen heeft aangetrokken en besloten te gaan ondernemen. Er wordt vaker gezegd dat midden- en kleinbedrijven (MKB) de motor zijn van de economie, maar wat drijft een jong persoon om deze stap te nemen?

Joep van der Meer

Joep is een jonge gemotiveerde ondernemer van 21 jaar, die na zijn studies in de automotive- en evenementenbranche er voor heeft gekozen zijn eigen eventproductie kantoor op te richten. Samen met Jimmy van der Endt, een voormalig klas genoot, die tevens mijn collega is geweest en nog steeds een hele goede vriend is, zijn wij GHOST-productions gestart.

Tijdens het laatste jaar van onze studie Facilitair Evenement Management aan de Hogeschool Inholland, hebben Jimmy en ik de eer gehad om onze afstudeer stage te mogen lopen bij het grootste maritiem (scheepvaart) evenement van Europa namelijk SAIL Amsterdam 2015. Na het behalen van onze diploma's en succesvol afronden van deze geweldige stage was een eigen onderneming opstarten voor ons de volgende stap om te maken.

GHOST-productions

Ons bedrijf GHOST-productions richt zich op grote evenementen georganiseerd voor zowel particulieren als bedrijven. In dit geval kan je denken aan evenementen vanaf 5000 bezoekers oplopend tot 2 miljoen bezoekers (SAIL). GHOST richt zich op de technische productie, het schrijven van veiligheidsplannen, vergunningsaanvragen etc. Ghost kan in feite evenementen van A tot Z organiseren.

Motivatie ondernemen

Mijn grootste motivatie om zelfstandig te gaan ondernemen is om volledig "verantwoordelijk te zijn voor eigen succes". Als ik niks uitvoer mag ik geen resultaten verwachten, maar als ik mij 1000% inspan voor mijn bedrijf dan beïnvloed ik ook positief mijn resultaten. Daarnaast zijn er nog een aantal motiverende redenen dat ik ben gaan ondernemen, zoals:

– Zelf de visie van je bedrijf bepalen in samenspraak met mijn zakenpartner
– Doen wat ik echt leuk vind
– Niet afhankelijk zijn van gedemotiveerde managers of collega's
– Vooral verantwoordelijk zijn voor je eigen succes

Voor- en nadelen

Wij zitten nog in de opstartfase, maar de eerste opdrachten hebben wij inmiddels weten binnen te halen. Onze mond tot mond strategie werkt heel goed onder andere door onze werkzaamheden bij SAIL en daar plukken wij nu de vruchten van. Wij streven er naar om met GHOST-productions niet voor goed of de reeds verwachte ervaring te gaan, maar om het WOW gevoel te creëren. Als je samenwerkt met GHOST-productions wordt alles geregeld en dat op een service niveau waar de meesten bedrijven slechts over kunnen dromen. Wij weten waar ons kracht ligt en streven naar perfectie!

Waar wij ons erg op hebben verkeken is de opstart van een bedrijf en de daarbij behorende administratieve handelingen. Onduidelijkheden maakte het voor ons vrijwel onmogelijk om zonder boekhouder of hulp van een ervaren ondernemer een degelijke administratie te overleggen. Dit heeft ons in de eerste weken bijzonder veel tijd gekost.

Aankomende jaren

De aankomende jaren gaat GHOST-productions groeien als evenementproductie kantoor waarbij het doel is om per jaar minimaal 4 middelgrote tot grote evenementen toe te voegen aan ons portfolio. Het doel is om deze evenementen jaarlijks te laten plaats vinden en vervolgens uit te breiden qua bezoekers aantallen. Het uiteindelijke doel is om GHOST-productions te laten uitgroeien tot marktleider op het gebied van evenementenproducties. Het lijkt nu nog onwerkelijk en een mooie droom, maar mooi genoeg om er elke dag hard voor te werken!

Verder doe ik dagelijks aan zelfontwikkeling door het volgen van online verkooptrainingen van onder andere Grant Cardone. In de Verenigde Staten is hij een pionier op het gebied van (online)verkoop en daar ook zeer succesvol in. Dat geeft mij ontzettend veel inspiratie en nieuwe inzichten. Daarnaast lees ik veel boeken en volg ik natuurlijk Internationaal Ambitieus voor alle tips en tricks die andere ondernemers mij te bieden hebben.

Voor alle jonge- en gevestigde ondernemers zou ik ook graag een aantal tips willen toevoegen:

Een regel die ik heb geleerd en dagelijks uitvoer is de 10x rule van Grant Cardone. Deze regel valt of staat met de acties die jij onderneemt. Als je bijvoorbeeld in de veronderstelling bent dat je 10 mensen moet bellen om een opdracht te krijgen bel er dan 100! De regel is heel simpel, maar vergt veel doorzettingsvermogen. Vermenigvuldig je originele doel keer 10 en je zal je verbazen van de uitkomsten die zullen volgen.

Een andere tip die ik graag wil delen is de opvolging van mogelijkheden of leads. Als ondernemer ben je druk (als het goed is), want er is altijd wel iets te doen. Maar waarom moet een prospect, die informatie aanvraagt over jouw product of dienst, een dag wachten op een e-mail of jou meerdere keren proberen te bereiken. De meeste mensen geven dan op en dit kost je omzet.

Ik heb dit zelf ook ervaren bij het afsluiten van een bedrijfsverzekering. Ik heb 10 verzekeringsadviseurs gebeld waarvan er slechts één de telefoon opnam. Jij mag raden waar ik mijn verzekering heb lopen?
Mijn verbazing nam nog meer toe nadat bleek dat geen enkele adviseur de moeite heeft genomen om mij terug te bellen.

Dit heb ik dan ook als een wijze les ervaren en besloten dat telefoontjes en e-mails naar GHOST-productions meteen worden beantwoord. Waarom zou het anno 2015 niet mogelijk kunnen zijn met alle technologische mogelijkheden die wij hebben?
 

Joep heeft zich tevens aangesloten bij Internationaal Ambitieus en zal gaan schrijven over onder andere, jong ondernemerschap, verkoop en online leads. Joep kan je vinden op Linkedin en hieronder kan je een video over zijn werkzaamheden bij SAIL 2015 bekijken!