• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Johan Symoens over internationaal zakendoen vanuit België

Regelmatig interviewen wij inspirerende ondernemers en directeuren van bedrijven over hun visie over succesvol en internationaal zakendoen. Om deze reden kwam ik ook bij Johan Symoens terecht en werd ik uitgenodigd om het interview af te nemen op het hoofdkantoor van Derbigum. Deze kans liet ik natuurlijk niet aan mij voorbijgaan.

Lot
Het hoofdkantoor van Derbigum ligt in Lot, België. Dat is een klein plaatsje, in vergelijking met Brussel, en is op ongeveer 25 minuten rijden verwijderd van de hoofdstad. Omdat ik niet 2,5 uur wilde rijden voor het interview van een uur, besloot ik om er een dagtrip van te maken en te overnachten in Brussel. Ik liet mij wegwijs maken door Jacob, die ik in mijn voorgaande trips naar België had leren kennen en liet me tevens kennis maken met het Belgisch bierassortiment.

Interview
De volgende dag was ik al vroeg wakker, want ik wilde mij zo goed mogelijk voorbereiden op het interview. Na een halfuur rijden, kwam ik aan bij het kantoor van Derbigum. Zonder al teveel reclame te maken, – dat hebben ze niet echt nodig – is het duidelijk dat Derbigum specialist is in waterdichting voor daken. Dit familiebedrijf heeft dit zo succesvol neergezet dat ze zijn gegroeid naar een multinational met vestigingen in België, Nederland, Duitsland en Amerika. Daarnaast telt het bedrijf 420 medewerkers wereldwijd en is een omzet opgebouwd van 111,2 miljoen euro.

Johan Symoens
De heer Symoens was ruim op tijd. Zoals ik gebruikelijk, neem ik een presentje mee om zowel blijk van waardering te tonen als een stukje cultuur promoten. Dit keer gaf ik stroopwafels die we meteen aten tijdens het interview. 'Goed bedacht van mezelf', dacht ik meteen! Tijdens het interview kwam naar voren dat Symoens net terugkwam van een beurs in het buitenland, dat hij nog moest bijkomen van de vliegreis en de volgende reis alweer gepland stond. Het was zeker niet aan hem te zien dat hij vermoeid was, maar dat zal zeker komen door de ervaring en passie voor het werk. Want Symoens werkt al een aantal jaren voor Derbigum en is daarbij opgeklommen van CFO naar CEO. Tijdens het interview deelde hij welke eigenschap hem zover heeft gebracht, maar zeker niet alleen maar op zakelijk gebied. In onderstaande video hoor je meer.