• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

John Dekker: ’met mijn jaren werkervaring als bankier weet ik hoe je vermogender wordt’

 

 

 

Uit eigen ervaring weet hij dat armoede een pijnlijke en dramatische levenservaring is. Juist daarom was hij gefocust om daaruit te komen en het in de toekomst uit te sluiten. Dit vormde tevens de basis voor zijn ondernemerschap. Met meer dan 25 jaar nuttige ervaring helpt John Dekker particulieren en ondernemers naar financiële zelfredzaamheid of onafhankelijkheid. Hoe vertaalt hij zijn verhaal naar een betere zichtbaarheid als ondernemer?

‘Na vele jaren als Private Banker te hebben gewerkt, weet ik wat er of nodig is om jezelf vermogender te maken. Die kennis wil ik overbrengen op een groter publiek en dat is hard nodig, want uit recente gegevens blijkt dat 60% van de Nederlanders geen reservepotje heeft. En een op de vijf gezinnen zit in een problematische schuldpositie. Dat zijn onvoorstelbaar grote aantallen. Onacceptabel groot’. Daarom bouwt John aan een netwerk van mensen die anderen hierbij willen helpen.

Persoonlijke ervaring
‘Als ervaringsdeskundige weet ik dat het niet eenvoudig is om zonder geld een goed leven te leiden. Al is het op zich ook weer niet onmogelijk, maar ondanks mijn persoonlijke ervaring met armoede en uitgebreide expertise, is dit een zwaar gevecht tegen de statistieken. Als een Don Quichot tegen de windmolens, denk ik soms wel eens’. John gelooft echter in deze missie, die tevens zijn bedrijf is.

Missie
‘Het zal geen eenvoudige opdracht zijn om het succes te bereiken dat ik voor ogen heb, maar het moet. Ik wil naar een Nederland waar minder dan 40% zonder reservepot leeft en waar een op de tien in een problematische schulden zit’. John benoemt dat mensen misschien niet weten dat ook zij tot de doelgroep kunnen behoren. ‘Het is namelijk helaas zo dat iedereen in de ellende kan komen. Het is niet specifiek iets voor laagopgeleide mensen. Of voor mensen met slecht betaalde banen’.

Mindset
‘Met twee goede inkomens en een daarbij passende lifestyle is het lastig om je uitgaven terug te brengen als een van die twee inkomens wegvalt. Iedereen moet zich op zulke omstandigheden voorbereiden. En dat is geen rocket science. Het is niet moeilijk om het te organiseren, maar het is wel lastig om consequent uit te voeren. Het gaat om het veranderen van de mindset. Echter, mijn probleem is dat de mensen die tot mijn doelgroep behoren zelf niet doorhebben dat ze tot de doelgroep behoren. En vanuit een negatieve associatie werken in mijn marketing zal naar alle waarschijnlijkheid niet leiden tot succes’.

Overtuiging
‘Toch ben ik er van overtuigd dat het kan. Ik zie dat het bewustzijn groeit. Ik merk dat heel langzaam de bereidheid begint te ontstaan om in actie te komen. Erg logisch ook als je kijkt naar de gevolgen van dit probleem’. John benoemt enkele feiten. ‘Wist jij dat iemand in financiële problemen gemiddeld 14 dagen wegens ziekte afwezig is op het werk? Dat zijn harde cijfers. Cijfers die tellen. En het betekent dus dat het bedrijfsleven er groot belang bij heeft om actie te ondernemen. En daar help ik ze bij’.

Persoonlijk
‘Ik ben de personal trainer die je werknemers helpt in vorm te komen. Ik help je af van het roken om kanker te voorkomen. Ik help je af van je overgewicht om hartaanvallen te voorkomen. Ik maak je fit of nog fitter. In financiële zin. Want armoede zie ik als een ziekte die bestreden kan worden. Met kennis en coaching’.

Woensdag begint hij daarmee bij Speaker’s Night. Ben jij erbij? Haal hier je kaartje!