• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Junya Fecunda: ‘van leergierige Curaçaose student, naar inspirerende ondernemer’

Ze is de oprichter van Eagle-Eye Careers, een Werving & Selectiebureau dat zich richt op het werven en selecteren van professionals die op één van de Nederlandse Caribische eilanden hun carrière willen beginnen en/of voortzetten. Toen ze in 2008 besloot om naar Nederland te komen voor een studie had ze hele andere ambities. Na een mislukte ervaring met het opstarten van een bedrijf, besloot ze het opnieuw te doen maar dan vanuit haar passie. Hoe slaagde zij erin om van Eagle-Eye een lopende business te maken?

‘Ik ben een spontante, temperamentvolle tropische verrassing!’ zegt Junya met een grote glimlach. Onze kennismaking verloopt bijzonder en er blijkt een behoorlijke klik tussen ons beiden. Na afloop van het interview besluit ze dat af en toe een artikel voor ons zal schrijven, maar nu eerst haar verhaal…

Op naar Nederland
‘Ik blijf niet op dit eilandje zitten, er zijn nog zoveel andere plekken waar ik iets kan leren’. Dat was haar argument naar haar ouders toe over haar besluit om in het buitenland een studie te volgen. ‘In 2008 heb ik besloten een uitdaging aan te gaan en in Nederland te gaan studeren. Ik heb Human Resource Management gestudeerd en tijdens die periode was het een kwestie van wennen aan de Nederlandse cultuur en vooral het Nederlandse onderwijssysteem. Als een ‘eilandmeisje’ was ik zeer gesloten en stond ik niet open voor feedback, wat vaak tot discussie eindigde op school. Door de jaren heen heb ik leren omgaan met de cultuurverschillen en ben ik tevens erachter gekomen wat mijn passie is: Mensen helpen en iets betekenen voor anderen’.

Na de studie
Junya wordt gedreven door haar wens iets te betekenen in het leven van een ander. ‘Het geeft mij voldoening wanneer ik iemand heb geholpen en dat wij aan het einde van de rit onze doel hebben bereikt. Junya begint in loondienst en start op een gegeven moment naast haar baan een consultancybureau gericht op het helpen van studenten, om het beste uit zichzelf te halen om onder andere hun studie met succes af te ronden. Echter gingen de activiteiten zo moeizaam en het gewenste resultaat en groei werd niet bereikt. Ze stopt ermee…

De smaak te pakken
Een vervelende ervaring maar vooral een goede les. Nadat ze is gestopt is ze een jaar lang bezig geweest om haar idee op papier te zetten en met veel mensen te brainstormen. Daarbij heeft ze twee pittige businessmannen als mentor, met meer dan 25 jaar ervaring in het ondernemerschap. ‘Ik word vooral gecoacht op salesgebied’. Ze merkt een probleem op, namelijk de moeizame sollicitatieprocedure tussen Nederland en de Caribische eilanden. Junya vindt het jammer dat professionals die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging niet weten hoe zij dit moeten aanpakken of niet de juiste resources hebben om dit te bereiken….

 

Hallo Eagle-Eye!
‘Eagle-Eye is dus mijn tweede start-up. Een werving -en selectiebureau dat zich richt op het werven en selecteren van technische professionals, die op de Nederlandse Caribische eilanden hun carrière willen beginnen en/of voortzetten. Kortom, wij doen het gehele werving -en selectie procedure voor organisaties die op zoek zijn naar nieuwe professionals. Wat Eagle-Eye Careers uniek maakt is dat wij onze professionals leidend maken in ons verhaal. Wij willen weten waar onze professionals hun plezier qua werk in vinden en uiteraard waarin zij uitblinken! Want zoals je weet; mensen die met plezier naar hun werk gaan gemotiveerder zijn en daardoor veel productiever’.

 

Wat doet Eagle-Eye Careers?
‘Onze diensten kenmerken zich door drie aspecten, namelijk verbinding, gemak en snelheid. Wij leggen verbinding tussen de professionals en potentiële werkgevers op de Nederlandse Caribische eilanden. Het voordeel hiervan is dat zowel de werkgevers als de professionals niet zelf achter hun sollicitatieprocedure aan moeten. Dus dat is lekker makkelijk voor beide partijen’. ‘Er zijn veel mensen die in het buitenland, vooral de Caribische Nederlandse eilanden, willen werken, maar juist een persoonlijke begeleiding en hulp nodig hebben om het voor elkaar te krijgen. Daarbij is het een struggle om vanuit Nederland op een vacature in het buitenland te solliciteren zonder een contactpersoon binnen de organisatie zelf te hebben. Bovendien is het niet vanzelfsprekend dat alle organisaties op deze eilanden hun openstaande vacatures online publiceren. Vaak worden de vacatures in de lokale kranten uitgezet, wat betekent dat potentiële kandidaten hier in Nederland niet op de hoogte worden gebracht van deze vacatures. Dus zeker een gemiste kans, zowel voor de organisatie als voor de kandidaten’.

 

Wat wil je ermee bereiken?
Allereerst verbinding tussen professionals en organisaties op de Nederlandse Caribische eilanden. Het voor deze organisaties makkelijk maken om aan de juiste kandidaten te komen. Daarnaast de weg en de sollicitatieprocedure voor mensen die graag naar de tropen willen om hun steuntje bij te dragen aan de maatschappij en economie te vergemakkelijken. Eagle-Eye zorgt onder andere voor het vergemakkelijken van het gehele werving-en selectie proces van organisaties. Met onze ervaring en expertise in dit gebied neemt Eagle-Eye het gehele proces uit handen van de organisaties en levert alleen geschikte/potentiële kandidaten. ‘Ik weet dat er veel professionals zijn die graag terug willen naar het Caribisch gebied, maar gewoon niet weten hoe zij dit moeten aanpakken’

 

Actie!
‘Wat ik nooit meer zal vergeten is dat mijn mentor dag 1 tegen mij zei: ‘Junya je hangt nooit op zonder een opdracht binnen te halen. Always be closing!’. Zonder verleden, geen heden en toekomst. Blijf dicht bij jezelf en volg je passie. ‘Don’t compete, you have to dominate! Pack your bags and hustle!’. Gewapend met deze leuzen wil Junya natuurlijk dat men Eagle-Eye Careers inschakelt voor het helpen vinden van die droombaan. En daarnaast om de W&S-procedure uit handen te laten nemen van je organisatie of onze workshops en seminars bijwonen’.