• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Karin Hess: ‘wellness toerisme aantrekken naar Curaçao’

Van 2 tot en met 4 oktober organiseert Internationaal Ambitieus de vijfde handelsmissie naar Curaçao waarbij wij bedrijven uitnodigen vanuit Aruba, België, Bonaire, Suriname en Nederland om hun kansen en mogelijkheden te ontdekken. Eén van de ondernemers die zal deelnemen is Karin Hess-Roelofs van Salú Vida. Wat voor bedrijf heeft zij en waar is zij op zoek naar tijdens de handelsmissie?

 

Mijn naam is Karin Hess Roelofs. Ik ben 47 jaar en ben getrouwd met Edwin Hess. Edwin heeft twee mooie volwassen dochters van 26 en 29 jaar. Naast dat wij beiden zelfstandig ondernemer in diverse branches zijn geweest, zijn wij ook de laatste jaren allebei actief in de ICT branche. Edwin is op dit moment ICT Projectmanager & Business Consultant bij de Gemeente Rotterdam.

 

'Tot en met mei 2017 was ik jarenlang actief als accountmanager New Business in de ICT, Business Intelligence en Datawarehousing branche. In 2014 ben ik met een hoop vage klachten thuisgekomen en na maandenlang onderzoek door verschillende specialisten, is er uiteindelijk fibromyalgie en artrose in mijn ruggenwervel gediagnostiseerd. Mijn huisarts gaf aan niets anders voor mij te kunnen betekenen dan mij te voorzien van reguliere medicatie. Wel heeft ze mij een multidisciplinair revalidatietraject aangeboden van 5 maanden om te leren hoe om gaan met de pijn, vermoeidheid en mijn eigen veranderde andere-ik'.

 

'Na de diagnose heb ik de pijnmedicatie en anti-depressiva de deur uit gedaan en ben ik op aanraden van mijn fysiotherapeut gestart met gezonde vitaminen, mineralen, enzovoorts. Na circa 8 maanden zag ik weer een beetje licht aan het einde van de tunnel en heb ik ergens de kracht gevonden mij te verdiepen in 'Voeding & Lifestyle verandering'. In mijn revalidatietraject was daar helemaal geen aandacht aan geschonken'.

 

'In eerste instantie ben ik gestart met een korte cursus Orthomoleculair Voedingsadviseur. Deze cursus duurde 8 dagen, maar ik was zo enthousiast dat ik hier meer van wou weten. Ik zag dit als nieuwe ingang voor een nieuwe toekomst'.

 

'Vanuit de ICT wist ik niets van het menselijk lichaam, dus ben ik gestart met de HBO-opleiding 'Medische Basiskennis' en direct aansluitend de opleiding tot Orthomoleculair Therapeut. Daarnaast heb ik ook nog een module 'Epigenetisch Orthomoluculair Therapeut' gevolgd. Ook Edwin heeft niet stil gezeten. Naast zijn fulltime baan heeft hij een opleiding tot Sportmasseur afgerond'.

 

'In mei 2017 werd door diverse bedrijfsomstandigheden mijn ICT contract niet verlengd en kreeg ik de tijd om verder aan mijn dromen te werken. Ik startte in oktober jl. nog een Yoga Teacher Opleiding en ben sinds vorige maand ook officieel Yogadocent'.

 

'Mijn ideeën over mijn eigen praktijk Salú Vida, vertaald als 'gezond leven', had ik al sinds mijn eerste opleiding ontwikkeld. In eerste instantie om mijn focus te kunnen houden van waar ik het allemaal voor deed. Ik had een nieuw doel!'.

 

Bedrijfsactiviteiten
'Nu na al die jaren van studeren is onze droom uitgegroeid tot het willen oprichten en realiseren van ons eigen Multidisciplinair Gezondheid & Revalidatiecentrum op Curaçao, waar reguliere en complementaire of alternatieve geneeswijze bij elkaar komen'.

 

'Met Salú Vida en ons revalidatieprogramma willen wij ons richten op mensen met chronische aandoeningen en andere gezondheidsklachten. De strijd die ik heb moeten leveren en de zoektocht die ik heb gemaakt wil ik anderen graag besparen. Uit ervaring weet ik dat de “kwaliteit van leven” echt heel erg veel verbeterd kan worden! Zelf ben ik voor 90% van mijn fibromyalgie en artroseklachten af'.

 

'Sinds kort werken wij samen met een Nederlandse organisatie die als missie heeft met haar concept wereldwijd mensen te inspireren om op maatschappelijke en economisch verantwoorde wijze, middels de juiste producten en diensten, een belangrijke bijdrage te leveren aan welzijn, welbevinden en gezondheid. Gelieerd hieraan is ook een Nederlandse partner met 26 pijnklinieken en 330 artsen die binnen deze nichemarkt van de Nederlandse gezondheid opereert'.

 

Verwachtingen Curaçao en handelsmissie 
'Afgelopen februari zijn wij naar Curaçao geweest om ook onze zakelijke contacten aan te trekken. We hebben een bedrijfspresentatie mogen geven over onze Salú Vida-ideeën en hebben zo onze eerste zaadjes geplant. Daarna is de bal eigenlijk heel hard gaan rollen. Op de FRED Expo in Rotterdam van juni jl. hebben we kort gesproken met minister Koeiman. Ook hij geeft aan dat er enorme kansen liggen voor de gezondheidszorg. Edwin en ik hebben besloten dat ik deel ga nemen aan de handelsmissie aanstaande oktober'.

 

'Omdat wij ons, naast de gezondheid voor de lokale bevolking, willen richten op medisch -en wellnesstoerisme zien wij Curaçao als centraal punt voor het gehele Caribische gebied, de Verenigde Staten en Latijns-Amerika'.

 

'De handelsmissie biedt ons de mogelijkheid om in contact te komen met zorginstellingen, wellnessorganisaties, overheden en deelnemers die ons verder kunnen helpen met onze missie. Wij hopen dat we met deze eerste aanzet in 2019 kunnen emigreren om zo vanaf daar Salú Vida verder vorm te geven'.

 

Mijn missie is om ook jou te helpen, jouw weg te vinden, naar een “Salú Vida”.!