• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Kenny B als verbindingsmiddel met Suriname door optreden Beste Zangers van Nederland

Afgelopen zaterdag (27 mei jl.) stond de uitzending van Beste Zangers van Nederland in het teken van Surinaamse zanger Kenny B. Een programma gepresenteerd door zanger Jan Smit, waar acht zangers elkaars nummers ten gehore brengen. Elke week is er een zanger aan de beurt en dit keer was het dus de beurt aan Kenny. Nummers als Parijs, Jij Bent De Liefde, Paramaribo en Als Je Gaat werden gezongen. Toch was de winnaar van de avond een hele bijzondere…

Aukaans
Tommie Christiaan deed iets waar de andere zangers niet aan konden tippen. Hij zong het nummer ‘Asamade’, waar Kenny in het Aukaans zingt. En dat is ook precies wat Tommie deed. Bijzonder, omdat er zelfs Surinamers zijn die de Aucaanse taal niet kunnen spreken. Hoe lang Tommie erover gedaan heeft met oefenen, maakt niet eens zoveel uit. Hij deed het nagenoeg vlekkeloos en imponeerde Kenny, die zijn respect duidelijk liet merken. Kijk zelf maar.

Tommie Christiaan zingt in het Aukaans

 

Vreugde
Naast het respect van Kenny kwam er ook heel veel vreugde los bij de deelnemers. De energie van het nummer maakte veel los en Kenny glunderde. Door zijn absolute zomerhit van vorig jaar (Parijs) veroverde hij Nederland en ontstond er belangstelling voor zijn andere nummers, waaronder 'Asamade'. Daarmee is Kenny B een echt verbindingsmiddel tussen Suriname en Nederland. Ben je benieuwd naar de andere optredens? Klik hier om de gehele uitzending terug te zien.