• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Ketty Lollia: ‘ik ontdekte zelf een ander pad naar levensgeluk’

 

 

 

Ze is een internationaal georiënteerde marketingstrateeg, fitnessinstructeur, personal coach en afgestudeerd NLP therapeut. Daarnaast is ze ook schrijfster van het boek “Voel je vrij – Vind je weg naar emotionele en financiële onafhankelijkheid“ dat 8 september is uitgekomen. Ze heeft het meest sexy accent dat ooit bij Speaker’s Night heeft geklonken. Haar naam is Ketty Lollia. Hoe ontdekte zij haar pad naar levensgeluk?

Na bij de vorige vrouwelijke editie van Speaker’s Night in het publiek te hebben gezeten, raakte Ketty betoverd door Minchenu Maduro die als fervent topspreker de avond afsloot. Het motiveert haar om ook te spreken en haar verhaal te doen. Als on –en offline marketingstrateeg is Ketty georiënteerd op Frankrijk, België en Nederland. Zo succesvol als ze nu is, zo enthousiast is ze om te vertellen hoe ze erachter kwam dat je in het leven meer nodig hebt dan wat er op school wordt onderwezen.
 

Guadeloupe

Ketty wordt op 21 april 1975 geboren in Parijs en daar groeit ze ook op, maar haar ‘roots’ liggen op het eiland Guadeloupe, beter bekend als Franse Antillen. Haar eerste passie was voor boeken en talen. ‘Ik las veel, schreef zelf verhalen en heb 5 talen gestudeerd op school’. Later ontwikkelde ze ook een passie voor financiën en marketing. ‘Ik heb HBO marketing gestudeerd met als minor boekhouding en sales. ‘Daarnaast heb ik 2 universitaire studies in verschillende talen afgerond’.

Europa
Ketty vertelt dat ze ook aanleg had voor fysieke activiteiten. ‘Ik heb jarenlang volleybal gespeeld en gedanst. Tussen mijn HBO en universitaire opleiding in, ben ik professioneel danseres geworden. Met mijn dansgroep ben ik gaan reizen door Europa. Zo heb ik Nederland ontdekt en mijn passie voor talen werd weer aangewakkerd’. Na 2 jaar professioneel dansen en lesgeven richt Ketty een stichting voor jongeren op in de achterstandswijken van Parijs vanwege de rellen van 1993.

Frankrijk
De rellen vonden plaats tussen jongeren en de politie en was zo een heftige gebeurtenis, dat er later zelfs een film over verscheen getiteld ‘La Haine’. Ketty wilde jongeren graag perspectief bieden en ze op het juiste pad houden. ‘Samen met een team heb ik 10 jaar lang activiteiten voor hen georganiseerd, zoals schrijven, zingen en dansen (hip-hop en streetdance) met succes’. Maar dan lonken de internationale ambities…

Nederland
Ze besluit de Nederlandse taal te leren en te gaan solliciteren in Nederland. ‘Ik ben in juli 2005 aangenomen bij IBM en samen met mijn dochter ben ik verhuisd naar Nederland’. Als marketingstrateeg helpt Ketty ondernemers hun businessidee helemaal uit te werken en hun marketingstrategie zodanig op te zetten dat ze makkelijker sales kunnen genereren. ‘Als een ondernemer begint, heeft hij een idee van wat hij wil. Als marketingstrateeg help ik hem dit idee helemaal tot bloei te laten komen door het aan te scherpen en daarna strategisch in te zetten’.

‘Een marketingstrategie komt dus vroeg in het proces naar een onderneming en gaat verder dan alleen sociale media inzetten of het schrijven van blogs. Het helpen van ondernemers vind ik inspirerend werk en het geeft me veel energie. Daarnaast geef ik nog steeds bewegingslessen omdat ik niet zonder dansen kan’. Onlangs heeft ze een jeugdpassie gevolgd en is ze schrijfster geworden…
 

Boek
‘Ik heb het boek ‘Voel je vrij – vind je weg naar emotionele en financiële onafhankelijkheid’ geschreven. Daarnaast maakte Ketty een online programma dat mensen helpt die de weg naar emotionele en financiële onafhankelijkheid willen volgen. ‘Ik heb ervaren hoe fijn het is om je emotioneel en financieel onafhankelijk te voelen en gun het iedereen. Het gaat mij er niet om miljonair te worden, maar om genoeg geld te hebben en het voor jou te laten werken, dat je je droomleven kunt leven’.

Business
Ketty legt uit dat ze al van kleins af aan bezig is met geld en geld voor haar te laten werken. ‘Ik had toen nog niet door dat ik eigenlijk bezig was mezelf financieel en emotioneel onafhankelijk te ontwikkelen’. Na haar verhuizing naar Nederland is ze eerst een tijd in loondienst. ‘Dat was immers het pad dat mij werd voorgespiegeld op school. Goede cijfers halen, een baan vinden, geld verdienen, met pensioen’. Echter, op een gegeven moment merkte ze dat ze het plezier verloor in wat ze deed, al verdiende ze heel goed’.

‘Ik kreeg het gevoel dat mijn talenten en creativiteit niet op prijs werden gesteld. Mijn ideeën werden soms overgenomen zonder dat ik er erkenning voor kreeg. Ik werkte om iemand anders heel rijk te maken en was zelf niet gelukkig’. Toen ze er ziek van werd (burn-out) besloot ze het roer om te gooien. ‘Terug naar de onafhankelijkheid die ik vroeger genoot. Ik ben weer zelfstandig onderneemster geworden als marketingadviseur en daar houd ik van’.

Persoonlijke ontwikkeling
Waar Ketty ook van houdt is om anderen te helpen. Nadat ze zichzelf een aantal jaren heeft ontwikkeld door boeken te lezen over emotionele en financiële ontwikkeling, door een NLP studie te doen en door succesvol vrienden en kennissen te helpen nam ze het besluit om dit professioneel te gaan doen. ‘Want ik geloof dat iedereen emotioneel en financieel onafhankelijk kan worden’. Hoewel ze dit onder andere met haar boek doet en daarmee de vrouwen van 35+ wil bereiken, helpt ze als marketingstrateeg juist ondernemers die een goede onderneming willen neerzetten vanaf het begin en vanuit daar vooruitkijken.

Doel
‘Ik wil mensen graag op een andere manier naar hun leven laten kijken. Ze laten zien dat wat je op school leert, lang niet genoeg is om je dromen en ambities waar te maken. Het begint allemaal met kennis over geld, de maatschappij, en hoe je die informatie gebruikt. Daarna gaat het om het behalen van persoonlijke successen door het inzetten van je talenten, passie en creativiteit. Uiteindelijk is het ook noodzakelijk dat je aan je emotionele intelligentie werkt, om je eigen gevoelens én die van anderen beter te herkennen en te begrijpen. Die visie, het veranderen van je mindset, het inzetten van je talenten en het vergaren van kennis en de juiste vaardigheden, is wat ik aan mijn lezers en publiek wil overbrengen’.

Probleemoplossing

‘Ik was niet gelukkig met het werk dat ik had. Ik dacht vaak terug aan vroeger, aan mijn stichting en de periode dat ik danseres was, aan de vrijheid die ik had om mijzelf te uiten en te ontwikkelen. Ik had het gevoel dat ik op een doodlopend spoor zat. Ik keek ook naar de verkeerde kant. Dit wilde ik oplossen omdat ik mij ongelukkig voelde en het gevoel had dat ik meer kon. Andere dingen kon. Ik zag mijzelf niet nog 10 jaar in een kantoorbaan, maar het belangrijkste was… Ik zag hoe gelukkig ik was toen ik mijn talent en passie gebruikte en hoe het geld vanzelf binnenkwam’.

 

Persoonlijke boodschap

’Ik ben voor mijzelf begonnen en ben informatie gaan zoeken om mijn leven een nieuwe koers en nieuwe vorm te geven, dus ging ik op zoek naar een formule die voor mij zou werken. Naast mijn start als marketingstrateeg en consultant, zette ik een netwerk voor zelfstandig ondernemers op genaamd ‘OndernemersBag’. Dit bedrijf draaide rond een ‘goody bag’ voor ondernemers met kwartaalmagazines. Het doel was om ondernemers met elkaar te verbinden en te laten profiteren van elkaars sterke punten’.

‘Uiteindelijk besloot ik ook om een NLP studie te gaan volgen en dieper in het onderwerp financiële onafhankelijkheid te duiken. Uiteindelijk heb ik een droom gerealiseerd: het schrijven van mijn eigen boek’.

Actie!
Kom en beleef het 15 november met Ketty!