• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Khalid Nakhli: ‘Curaçao ontdekken als internationaal handelspartner’

Van 2 tot en met 4 oktober organiseert Internationaal Ambitieus de vijfde handelsmissie naar Curaçao waarbij wij bedrijven uitnodigen vanuit Aruba, België, Bonaire, Suriname en Nederland om hun kansen en mogelijkheden te ontdekken. Eén van de ondernemers die zal deelnemen is Khalid Nakhli. Wat voor bedrijf heeft hij en waar is hij naar op zoek tijdens de handelsmissie?
 

'Mijn naam is Khalid Nakhli geboren in Casablanca. Getrouwd met Mireille Graanoogst waar ik 2 kinderen mee heb. Mijn dochter studeert toegepaste psychologie en mijn zoon zit in zijn 3e jaar HAVO'.

 'Volgens mijn ouders ben ik altijd een ondernemer geweest. Toen wij naar Nederland zijn geëmigreerd, heb ik mijn eerste investering gedaan op 8-jarige leeftijd. Mijn vader was destijds een zogeheten gastarbeider en had de financiële ruimte niet om naast de maandelijkse verplichtingen ook al zijn 5 kinderen zakgeld te geven.

Ik heb een emmer, spons en handdoek gekocht van mijn bij elkaar gespaarde geld. Met deze emmer liep ik naar het Van der Valk hotel in Vianen. Elke bezoeker die zijn auto parkeerde op de parkeerplaats bij Van der Valk vroeg ik of ik zijn of haar auto mocht wassen voor fl. 2,- (Nederlandse gulden) per wasbeurt. Zo kwam ik erachter dat ondernemerschap erg gewaardeerd werd'.

 

Welke bedrijfsactiviteiten onderneemt u met uw onderneming?

Tot nu…
–    Reactief management gebaseerd op historische gegevens
–    Geen end-to-end informatie door gefragmenteerde informatie
–    Verschillende systemen (silo's), dus gefragmenteerde informatie
–    Rapporten worden vaak beïnvloed, waardoor men geen objectief beeld krijgt
–    Een groot aantal rapporten van verschillende afdelingen / managers (tijdrovend om de juiste conclusies te krijgen)

 

The Next Thing…
–    Map, monitor, manage
–    End-to-end informatie op één pagina: strategie tot informatie, afdeling tot afdeling
–    Proactief management gebaseerd op real-time gegevens
–    Oorzaak binnen enkele tellen zichtbaar
–    Zichtbaar welke onderdelen (dimensies) ontbreken die nodig zijn om het maximale stakeholders value te behalen
–    Verbinden van al de bronsystemen
–    Verbonden en afgestemd met elk bedrijfsonderdeel, elke laag, elke afdeling
–    Voorspellende resultaten op basis van huidige parameters
–    Scenario analyse voor overtuigende koerswijziging/aanpassing
 

'The Next Thing Group is opgericht om bedrijven te helpen en te begeleiden hun duurzame strategische doelen te bereiken, de groots mogelijke waarde te creëren en hun organisatie proactief te kunnen sturen in plaats van het traditionele reactief sturen. The Next Thing Group heeft een top-down benadering bij het implementeren van strategische doelstellingen en intelligente management besturingssystemen en houdt daarbij rekening met zowel de menselijke factoren als de proces factoren. The Next Thing Group biedt een oplossing waarmee men inzicht krijgt in de gehele

 

organisatie en alle processen van end to end en top-down. Deze oplossing geeft bestuurders en managers de mogelijkheid om proactief sturing te geven aan de organisatie. Zij worden in staat gebracht de bedrijfsprocessen te organiseren in lijn met de bedrijfsstrategieën, zodat de bedrijfsstrategieën ook behaald kunnen worden met die bedrijfsprocessen'.

'De strategische, tactische en operationele lagen worden met elkaar verbonden door de georganiseerde bedrijfsprocessen, producten en/of diensten, kanalen, klanten en/of klantsegmenten, wat resulteert in de gewenste of optimale stakeholderswaarde. Met cockpits voor de eindgebruikers geeft deze oplossing de mogelijkheid om proactief bij te sturen en inzichtelijk te krijgen waar in de organisatie de echte waarde zit en waar juist verspillingen en/of kansen zitten als het gaat om het behalen van de strategische doelen.

Met deze oplossing vermindert men de rapportagelasten binnen de organisatie, verbetert men de afstemming van wijzigingen in informatie, zorgt men ervoor dat bestuurders en managers snellere en betere beslissingen kunnen nemen op basis van zichtbare feiten en is men in staat om continue processen te verbeteren en de kosten te controleren afgestemd op de bedrijfsstrategieën'.

'De oplossing biedt de mogelijkheden om alles uit 'de organisatie te halen. Optimaal gebruik van de oplossing valt of staat bij een succesvolle implementatie. The Next Thing biedt unieke Business Consultancy, waarmee zij zich onderscheidt in de markt. Dit gecombineerd met haar expertise op het gebied van Change Management heeft gegarandeerd een succesvolle implementatie tot gevolg'.

'Naast midden- en kleinbedrijven(MKB) en non-profit organisaties hebben o.a. de volgende bedrijven deze werkwijze en filosofie geïmplementeerd': Emirates Airlines, Vodafone, ING & Rabobank en VolkerWessels Telecom.

 

Founders van The Next Thing Group (tekst gaat door onder de foto)

     

Welke band heeft u met Curaçao of wat verwacht u op Curaçao te ontdekken?
'Ik heb een hechte band met Curaçao, sterker nog ik heb een familiaire band met Curaçao. Door de aderen van mijn vrouw en kinderen stroomt o.a. “Korsows” bloed. Mijn schoonvader is daar geboren en voor een groot gedeelte opgegroeid. Uiteraard heb ik het eiland eerder bezocht. Mijn privé ervaring met Curaçaoënaars is vriendelijk, warm, welkom en eerlijk. Ik ben ervan overtuigd dat deze eigenschappen van de Curaçaoënaar in het bedrijfsleven doorloopt. Ik hoop te ontdekken dat Curaçao de ingeslagen weg van onafhankelijk en een sterke community doorzet en een volwaardige internationaal handelspartner wordt'.
 

Wat verwacht u te bereiken tijdens de handelsmissie en met wat voor soort bedrijven/instellingen/ondernemers wilt u het liefst in contact komen?
'Op zowel gemeenschappelijk als individueel niveau is men bewust van het feit dat zelfsturing en onafhankelijkheid een groot goed is om soeverein te zijn. Ik ben dan ook van mening dat het exporteren van kennis en kunde naar Curaçao een positieve bijdrage kan leveren aan meer internationale onafhankelijkheid en een sterkere centrale economische positie voor Curaçao.

We verwachten de organisaties en overheidsinstellingen te kunnen enthousiasmeren om onze oplossingen te implementeren en de resources beschikbaar stellen, die deze oplossingen multidisciplinair verder kunnen uitbreiden bij de betreffende organisatie(s). Om als uiteindelijke doel deze verder te implementeren en of te verfijnen binnen en buiten Curaçao'.

 

Waar kunt u ondernemers bij helpen en heeft u eventueel een inspirerende boodschap waar u mee wilt afsluiten?
'Beperkingen of mogelijkheden zijn wat jij wilt dat ze zijn. Als je zegt dat het niet kan dan klopt dat en als je zegt dat het wel kan, dan klopt dat ook. Van een zoon uit een arbeidersgezin, die op een te jonge leeftijd auto’s waste tot een man die tegenwoordig workshops en consultancy geeft, van Corporate CEO’s tot aan een 3 sterren Admiraal. Regelmatig krijg ik de vraag, “hoe dan?”.

Mijn antwoord hierop is simpel: als je altijd doet wat je deed, dan krijg je altijd wat je kreeg. Dus blijf in beweging, zoek meerdere oplossingen, minimaliseer je afhankelijkheid en hunker altijd naar meer kennis. Kennis is key! “Geef iemand vis en hij heeft eten voor een dag. Leer iemand vissen en hij eet iedere dag”.