• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Laura Polder: ‘alles wat je wil is aan de andere kant van angst’

Laura is docent op het ROC en daarnaast ook actief als coördinator bij Stichting StreetPro. Ze is een vooruitstrevende en ruimdenkende vrouw, die zich erg thuis voelt in de dynamische en multiculturele stad Amsterdam; een metropool met diverse nationaliteiten en achtergronden. Als social entrepreneur zit ze in haar kracht vanwege het meedenken, opzetten en uitwerken van sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Hoe slaagt zij erin om jongeren te helpen bij het behalen van hun doelen?

 

Laura heeft hart en ziel voor jongeren en andere minderheden, die zich minder goed tot uiting kunnen brengen. ‘Vrouwen, familieleden van psychiatrische patiënten, jongeren tussen 16 en 23 jaar en voornamelijk de MBO-studenten, waar ik als docent les aan geef’. Stichting StreetPro, waar Laura als coördinator actief is, is een organisatie die zich inzet voor het terug-begeleiden van vroegtijdige schoolverlaters naar een passende opleiding en/of werkplek. Tevens zit ze in de Tafel van Tien, een onderwijsadviesgroep van de Wethouder van Amsterdam, Simone Kukenheim. Een bezige bij dus!

 

Walgelijk vrolijk
Als je Laura vraagt hoe zij zichzelf ziet of hoe anderen haar omschrijven, noemt ze een aantal steekwoorden op: ‘Open minded, out of the box, denken in kansen en verbindingen met de nodige dosis van aanstekelijk enthousiasme’. ‘Wat ben je toch walgelijk vrolijk! Alles kan maar bij jou!’. Laura straalt er van. ‘Ik wil diversiteit in de breedste zin inzetten bij bedrijven en in de maatschappij. De kracht van jongeren wordt te weinig benut. We moeten op zoek naar de kern, de wortel. Het echte verhaal’. Laura is overtuigend en daadkrachtig…

Social media of de wereld verkennen?
Laura is een type vrouw die niet klaagt, maar wel haar mond open trekt en haar steentje wil bijdragen. Ze is maatschappelijk betrokken. ‘De wereld is nu klein door social media. We moeten elkaar zien als leermiddel door over de grenzen te kijken. De multiculturele samenleving biedt ook kansen voor internationale betrekkingen. We maken te weinig gebruik van elkaars kennis’. Daarom gebruikt ze haar zomervakanties voor stages bij scholen in het buitenland zoals Ghana, Zuid-Afrika of New York.

Actie!
Laura tijdens de premiere van Speaker’s Night de tweede spreker. Het thema was ‘Jongeren aan het werk’. Door het vele reizen en het contact met jongeren, die de toekomst van morgen vormen, is Laura een persoon die de juiste toon weet te raken en het juiste gevoel weet te raken. Als spreker krijg je de persoon Laura. Bekijk hieronder haar presentatie van vorig jaar.