• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Lejla Barakovic: ‘Als vrouw begrijp ik het zelf natuurlijk ook’

Internationaal Ambitieus is als platform bedoeld voor alle ondernemers en ambitieuze professionals binnen de negen Nederlandssprekende landen. We hebben het dan niet over nationaliteiten, maar vooral over mensen die de Nederlandse taal kunnen spreken en lezen. In Nederland is er ook een grote diversiteit aan bevolkingsgroepen. In dit artikel is het de beurt aan de van Bosnische afkomst Lejla Barakovic. Overdag is ze lerares op een basisschool voor groep 1/2, maar daarnaast heeft ze een belangrijke rol in haar gezin. Samen met haar man heeft ze drie kinderen en presteert ze het ook om een eigen bedrijf te runnen. Go Lejla go!

Sinds 2012 importeert Lejla natuurlijke vaginaalzetpillen van Cydonia vanuit Bosnië. ’Het vergt veel geduld en doorzettingsvermogen om je doel te bereiken. Mijn eerlijkheid, ervaring en deskundigheid en enthousiasme zorgden ervoor dat vrouwen in mijn verhaal geloofden en mij hun problemen toevertrouwden’. Lelja legt uit dat ze nieuwe producten op de markt bracht, waar bijna niemand van gehoord had. Het waren natuurlijk ook producten voor intieme ongemakken bij dames. ‘Cydonia werd bekend door professionals zoals gynaecologe Barbara Havenith en de positieve reacties van haar klanten’. Lejla zag haar kans schoon en trok de stoute schoenen aan.

Het begin
Langzaam maar zeker groeide de vraag naar Cydonia en waren er vele dames die naar het product vroegen in drogisterijen. Op het moment dat Lelja gepolst werd door een groothandel voor een samenwerking, besloot ze ervoor te gaan. ‘Omdat de nicht van mijn man gynaecologe is en zij Cydonia’s producten al jarenlang aanbeveelt bij haar patiënten. En daarbij waren er in Nederland geen natuurlijke vaginaalzetpillen voor intieme ongemakken. Ik wil vrouwen hierbij helpen’. Dit klinkt natuurlijk mooi, maar in de praktijk was het begin vooral zwaar.

Doorzetten
‘Alle begin is moeilijk maar als je erin gelooft en niet opgeeft, dan zal het op een gegeven moment lukken. Het kan moeizaam gaan, langzaam gaan of helemaal niet lukken. Als jij in jezelf gelooft dan komt het wel, maar misschien heeft het meer tijd nodig’. Lejla’s kansen vergroten als in februari 2014 Vaginor Plus wordt verkozen door consumenten en drogisterijen in het vakblad Careality als ‘Beste Introductie Intiem Hygiëne 2014. ‘Sinds die tijd kwam er nog meer interesse en leerden meer professionals mijn producten kennen’.
 
Gerelateerd: Sylvana Simons laat zich niet de zwartepiet toespelen

Hormonen
Half oktober is het boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’ verschenen. ‘In dit boek worden diverse vrouwelijke problemen beschreven’, vertelt Lejla. ‘Cydonia vaginaalzetpillen wordt in dat boek aangeraden bij diverse problemen’. Lejla heeft ook meegedaan met een kick-off van Vuurvrouw, een organisatie voor vrouwen in de overgang. Daar kon ze haar producten promoten. ‘Er kwamen dames naar mij toe die hun ervaring met mij deelden en mij vertelden dat ze blij waren dat ik zulke producten op de markt heb gezet, en dat deze natuurlijke producten wel degelijk effectief zijn’. Hier wordt Lejla nog blijer van. ‘Als vrouw begrijp ik het zelf natuurlijk ook’.
 

Internationaal
De internationale interesse ligt voor Lejla in het feit dat ze met Cydonia stapsgewijs meerdere landen wil benaderen qua promotie. ‘Het product is uniek en niet te koop in andere landen. Met de toenemende vraag naar natuurlijke producten zijn de toekomstplannen erop gericht om wereldwijd te promoten’.

Gerelateerd: Wissam Feriani: ‘wanneer Nederland speelt zijn we allemaal Oranje’
 

Actie!
Naast haar onderneming is ze ook maatschappelijk betrokken bij projecten voor vrouwen. Zo nomineerde ze vriendin Nada Al-Rubaiee voor de ‘Etnische Zakenvrouw van Nederland’ die uiteindelijk de Award binnensleepte. Dat is natuurlijk al een persoonlijk succesje, maar die avond werd zij uitgekozen als best geklede dame van het bal. Binnenkort gaat Lejla haar producten leveren aan de Mediq Apotheek, waar Nada Al-Rubaiee de hoofdverantwoordelijke is. Daarmee komt haar product naast drogisterijen ook in apotheken te staan. Ook in apotheek Dante en Prinseland. Tenslotte doet Vaginor Plus mee met de CareAwards, awards voor de beste nieuwe producten binnen de drogisterijbranche. Je ziet het… Lejla levert!
 

GerelateerdGeorge Arakel: ‘het woord ALLOCHTOON moet juist niet weg!’ (deel 1)