• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Leven in Balans

Twee weken geleden was het dan eindelijk zover, ik ben 30 jaar 'geworden'.. Iets wat me volgens de mensen om me heen echt diep zou moeten raken, waar ik van in paniek zou moeten zijn. Maar het tegendeel is waar. Ik voel me uitermate kalm. Waarom? Misschien omdat ik er gewoonweg klaar voor was. Of omdat het me eigenlijk helemaal niet interesseert. Ik identificeer me namelijk niet met mijn leeftijd.

 

In onder andere Frankrijk en Spanje hebben ze het wat mij betreft helemaal begrepen. In hun taal zeg ik: 'ik héb 30 jaar'. Want net als met mijn geslacht en huidskleur, is 'wie ik ben' niet afhankelijk van het aantal jaren dat ik op deze wereld aanwezig ben. En eerlijk, in elke cultuur is er een andere norm wat betreft wenselijk gedrag op een bepaalde leeftijd. Wat is dan juist? En wie bepaalt dat?
 

(Geen) Tijd
We geven nog weleens teveel betekenis aan 'tijd'. Het effect ervan op je gemoedstoestand kan zo enorm groot zijn! Denk maar eens aan alles waar je 'geen tijd' voor hebt, omdat 'je het druk hebt'. Waarmee dan? En in hoeverre is het écht belangrijk? Want druk ervaar je omdat je deze op jezelf legt. Zelfs als het lijkt alsof iemand anders dat op je uitoefent, bepaal je zelf in hoeverre je dat toelaat.

 

Belangrijk
En dat is waar het allemaal om draait. Wat voor mij vooral van belang is, is dat ik mijn prioriteiten op een rijtje heb. Dit is niet altijd het geval, maar ik merk dat altijd heel gauw, want dan voel ik me uit balans. Ik kan er zelfs letterlijk ziek van worden, omdat mijn lichaam gelijk aangeeft dat het tijd is om te hergroeperen en realistisch te kijken naar welke taken / belevenissen er OP DIT MOMENT het meest toe doen.

 

 

Vaststellen
Hoe bepaal je nou wat écht belangrijk is als je door de bomen het bos niet meer ziet? In eerste instantie: adem. Het kan aanvoelen alsof je daar ook geen tijd voor hebt, maar het neemt hooguit een halve minuut in beslag om jezelf weer te centreren. Gun jezelf een kort momentje van kalmte om alles weer te overzien en VOEL waar jij NU het meeste waarde aan hecht. Schrijf het desnoods op, zodat je jezelf kunt helpen herinneren aan wat ten alle tijden voorrang heeft op andere zaken die jouw aandacht vragen.

 

Begeleiding
Zou je wat ondersteuning willen in het leren voelen en/of bepalen wat voor jou essentieel is om jouw leven in balans te brengen? Neem dan gerust contact met me op voor een vrijblijvend intakegesprek.