• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Liefde en seks als ingrediënten voor een succesvolle relatie

Liefde, seks en relaties. Drie definities waar mensen onophoudelijk over kunnen praten en vooral over kunnen discussiëren. In dit artikel kom je erachter waarom vrouwen avontuurlijker zijn in bed, waarom ‘friends with benefits’ niet werkt en andere schokkende feiten en weetjes over relaties, liefde en seks. En nog beter; waarom zijn liefde en seks bepalend voor het slagen van de relatie?

Vrouwen avontuurlijker in bed?
Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen avontuurlijker blijken op seksueel gebied dan mannen. De Daily Mail meldt deze informatie en geeft aan dat het overgrote deel van de onderzoeksrespondenten een vaste relatie en kinderen heeft. Hun voorkeuren zouden uitgaan naar seks met het licht aan, sexy lingerie en seks in andere delen van het huis dan de slaapkamer. De vrouwen gaven aan dat ze minder grenzen hebben dan mannen. Hierbij kan je denken aan fantasieën waar vrouwen makkelijker over praten met hun partner en ‘dirty talk’ tijdens het voorspel.

Bevrediging
Zo spannend als dit klinkt, blijkt uit het onderzoek toch dat vrouwen zich vaker seksueel bevredigd voelen in hun relatie. Daar tegenover staat wel dat ze ook eerder verveeld zijn, wat bij 25% leidt tot vreemdgaan. Mannen zijn in tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, trouwer. Kirsten Mark leidde het onderzoek en stelt dat vrouwen nog altijd worden gezien als preutse wezens die de seksualiteit van mannen afremmen. Haar onderzoek bewijst dat dit absoluut niet het geval is.

Gerelateerd: Waarom relaties gedoemd zijn te mislukken
 

‘Friends with benefits’ een fabeltje?
Veel mensen, man en vrouw, vinden het idee van een goede vriendschap met een extraatje heel aantrekkelijk, maar toch is uit onderzoek gebleken dat een dergelijke ‘vriendschap’ gedoemd is te mislukken. De universiteit van New York bestudeerde 14.000 studenten tussen de 18 en 21 jaar, waarvan de meesten een sekspartner hadden zonder een relatie met diegene te hebben, maar wel met elkaar bevriend waren. Het bleek dat dergelijke relaties de seksuele behoeftes en verlangens bevredigden. Ze hielden echter niet lang stand, omdat de ene persoon meer van de ‘vriendschap’ zou verwachten dan de ander.

Verliefdheid
Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat waarschijnlijk het meest voorkomende gevolg van een dergelijke relatie ongemakkelijkheid is waardoor de vriendschap gespannen wordt of zelfs eindigt. Vaak wordt het ook een echte liefdesrelatie of schakelt het stel terug naar een niet-seksuele vriendschap. Daarnaast wordt de helft van de mannen na één date al verliefd, terwijl vrouwen daar minstens zes dates voor nodig hebben. Dit blijkt weer uit een ander onderzoek dat in Groot-Brittannië werd gehouden onder 1500 mannen en vrouwen in de leeftijd van 16 tot 86 jaar. De uitkomst van het onderzoek toont aan dat de populaire opvatting dat liefde op het eerste gezicht een ‘vrouwending’ is, dus niet klopt.

Eerste liefde duurt eeuwig voort?
Volgens psycholoog Alexander Gordon baseren mannen verliefde gevoelens meer op oppervlakkige kenmerken. Van haar uiterlijk, parfum of glimlach kan een man al helemaal ondersteboven zijn. Een man hoeft nauwelijks met een vrouw gesproken te hebben en toch al zeker weten dat zij de ware voor hem is. Vrouwen hebben veel langer de tijd nodig. Zij wegen de voor- en nadelen van een date zorgvuldig af voordat ze tot een conclusie komen. Zo denkt een vrouw er bijvoorbeeld over na of iemand een goede vader voor de kinderen zou zijn en of ze zich veilig bij hem zal voelen. Over één dingen waren de mannen en vouwen uit het onderzoek het eens: ‘de allereerste liefde is het moeilijkst om over heen te komen. Éen op de vier zegt zelfs dat dit nooit helemaal gelukt is’.

Actie!
Als je dit vermakelijk en interessant vond, kom dan 8 december naar Speaker’s Night waar dit thema dieper en uitgebreider wordt besproken. Voor meer informatie klik je hier.