• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Linda Landbrug: ‘wij willen een brug slaan tussen Suriname, China en Curaçao’

Internationaal Ambitieus is een consultancyplatform dat ondernemers op zakelijk gebied verbindt binnen de negen landen waar Nederlands één van de voertalen is. Van 17 tot en met 19 oktober 2016 organiseren wij in samenwerking met The Business Connection een handelsmissie voor ondernemers uit Suriname, Nederland en België. Eén van de deelnemers is Linda Landbrug. Wat voor bedrijf heeft zij en wat wil zij bereiken tijdens de handelsmissie naar Curaçao?

De oprichter van Landbrug naar China is Linda Landbrug. Zij is 54 jaar en gevestigd in Paramaribo, Suriname. “Ik ben afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden, doctoraal sinologie (Chinadeskundige). Ik heb het geluk gehad altijd mijn hobby te kunnen combineren met mijn werk: het vertalen en lesgeven in Mandarijn Chinees. Met onze zes kinderen zijn mijn man en ik in 2007 vanuit Nederland naar Suriname geëmigreerd om hen ook hun Surinaamse roots te laten leren kennen en omdat Suriname te maken kreeg met een grote groep immigranten uit Guyana en China, waaraan ons bedrijf diensten kon leveren.”

Brug slaan
Landbrug naar China is in 2006 opgericht in Almere, Nederland. In 2007 vestigde dit vertaal- en trainingscentrum zich in Paramaribo. “Ons doel is een brug te slaan tussen Nederland, Suriname en China, maar ook andere landen, zoals de VS, Brazilië en het Caribische gebied. Dat doen wij door Justitie op alle niveaus (recherche, parket, kanton) bij te staan bij het verhoren van Engelssprekenden en Chinezen. Verder werken wij samen met een groot aantal notariaten, waar wij beëdigde tolkwerkzaamheden leveren in zowel het Engels als het Chinees.”

“Naast onze trainingen Business English, Chinees en Nederlands, die wij op onze eigen school verzorgen, geven we ook in-company trainingen. Onze workshops over diverse Chinese cultuuraspecten zijn zeer populair omdat mensen uit het zakenleven graag meer willen weten over de do’s and don’ts tijdens het zakendoen met Chinezen. “Aan onder andere de Anton de Kom Universiteit van Suriname, Washington University en de Vrije Universiteit Amsterdam leveren wij correctiewerkzaamheden (proofreading), waarbij studenten tegelijkertijd worden gewezen op de fouten die ze maken in hun theses en daardoor hun taalvaardigheid kunnen verbeteren.”

“Gezien het feit dat wij onze vertalingen naar en vanuit het Engels, Chinees en Nederlands tegen een aantrekkelijk tarief leveren en dat er geen Chinees-op-maat spoedtrainingen of workshops speciaal voor het zakenleven worden aangeboden op Curaçao, willen we onze diensten aanbieden in het Caribische gebied.”

Handelsmissie
“Ik weet zeker dat we tijdens de handelsmissie ondernemers zullen tegenkomen die op zoek zijn naar betrouwbare vertalingen Engels-Nederlands en hun contacten met Chinezen willen intensiveren en daarbij willen opvallen door meer kennis van de taal en cultuur.”
 

“Voor meer informatie bent u welkom op onze website.

Samen kunnen we een brug slaan!