• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Lloyd Cameron: ‘de afgelopen 15 jaar is Curaçao vooruit gegaan’

Internationaal Ambitieus is een consultancyplatform dat ondernemers op zakelijk gebied verbindt binnen de negen landen waar Nederlands één van de voertalen is. Van 17 tot en met 19 oktober 2016 organiseren wij in samenwerking met The Business Connection een handelsmissie voor ondernemers naar Curaçao. Eén van de deelnemers is Lloyd Cameron. Wat voor bedrijf heeft hij en wat is zijn doel voor de handelsmissie naar Curaçao?

 

'Mijn naam Lloyd Cameron, ik ben 49 jaar en getrouwd met mijn lieve vrouw Daniëla. Daarnaast heb ik een dochter uit een vorige relatie. Ik ben geboren in Suriname, maar op jonge leeftijd met mijn ouders vertrokken naar Nederland. Daar heb ik de middelbare school afgerond en vervolgens twee HBO-opleidingen'.
 

'In 1996 ben ik teruggekeerd naar Suriname om te werken voor de multinational Billiton, een bauxietmaatschappij als hoofd van de financiële afdeling. In 2000 ben ik gestart met een eigen bedrijf.  Naarmate de tijd vorderde heb ik met mijn bedrijf partnerships gerealiseerd met diverse internationale software leveranciers (Visma/AccountView, Intuit/QuickBooks, Vivaldi document- en procesmanagement software)'.

 

'Mijn bedrijven zijn mijn hobby. Graag wil ik anderen en met name Suriname helpen om vooruit te komen. Dat is de rode draad in mijn leven. Wat ik het liefste doe, is reizen. Florida is mijn favoriete bestemming en daarom ben ik er minimaal één keer per jaar. Je vindt er een geweldige mix van culturen, maar ook van vele contrasten'.

Bedrijfsactiviteiten

'In mijn bedrijf houd ik mij bezig. De bedrijfsactiviteiten van Lloyd lopen uiteen. Van software verkopen en implementeren, tot de gebruikers ervan trainen en coachen. Daarbij verzorgt hij diverse trainingen en workshops op het gebied van Finance, ICT en (kwaliteits)management. Voorbeelden daarvan zijn leadership development, business intelligence, praktisch kwaliteitsmanagement en interne audits uitvoeren. Verder houdt Lloyd zich bezig met management consulting gericht op het verbeteren van performance

Verwachtingen Curaçao

'Ik heb Curaçao al een aantal keren bezocht. Het is me opgevallen dat het eiland enorm vooruit is gegaan in de afgelopen 15 jaren. Toerisme is booming en het lijkt alsof de mensen ook vriendelijker worden'.
 

'Wat ik nu wil ontdekken is hoe het bedrijfsleven op het eiland functioneert en waar Curaçao hulp bij nodig heeft. Ontdekken welke kansen er liggen voor mijn business'.

 

Verwachtingen handelsmissie

'Voor mij is het belangrijkste om contacten te leggen, niet allen met mensen van Curaçao maar ook met de organisatoren van de handelsmissie en de deelnemers. Voor wat de bedrijven etcera is het gezien mijn achtergrond interessant om in contact te komen met ICT-bedrijven. Verder diverse MKB-bedrijven en ook bedrijven uit de hospitality branche'.

Inspirerende boodschap

Collega-ondernemers kan ik helpen bij het opstellen van een businessplan c.q. exportplan. Verder uiteraard bij het opzetten dan wel verbeteren van hun managementsysteem en ook automatisering.

 

Niet blijven stilzitten, blijf durven en onderneem!