• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Ludcinio Marengo: ‘Om je doel te realiseren moet je prioriteiten stellen en veel opofferen’

Ludcinio Marengo is een snelle en behendige Nederlandse voetballer van Surinaamse afkomst, die op 14 september 1991 is geboren in Amsterdam. Bij de Amsterdamse club AVV Zeeburgia, die spelers heeft opgeleid als Stanley Menso, Adem Maher en Luciano Narsingh, ontpopte Ludcinio zich als linker vleugelaanvaller. Regelmatig passeerde hij met sublieme acties zijn tegenstander en dat bleef niet onopgemerkt langs de velden. Hij werd benaderd door de eerste divisieclub FC Volendam, die hem een contract aanbood waardoor zijn droom op betaald voetbal werkelijkheid werd in 2011. Ludcinio deelt graag zijn succes en hoe hij dit jaar zijn volgende doel heeft weten te bereiken

Dagelijks leven

Mijn dagelijks leven bestaat grotendeels uit minimaal vier keer per week trainen. Dit zijn de momenten waar ik gefocust ben, want tijdens de trainingen moet je jezelf bewijzen voor een plek in het basiselftal. Naast de trainingen probeer ik zoveel mogelijk te ontspannen en toe te werken naar de wedstrijddag.

Onderscheid

Om een goede voetballer te zijn moet je vooral in jezelf geloven en dit ook uitstralen. Waar ik mij in onderscheid is mijn snelheid, techniek en doorzettingsvermogen. Elke training en wedstrijd wil ik alles geven zodat ik mezelf kan blijven ontwikkelen en streef naar de winst. 

Opofferen

Om je doel te realiseren moet je prioriteiten stellen en veel opofferen. Ik zou het graag willen, maar ik kan niet elk weekend naar een discotheek gaan of dagelijks leuke dingen doen met vrienden. Dit moet ik van tevoren heel goed inplannen. Verder is goed uitrusten, gezond leven, maar ook voeding heel belangrijk voor mij. Dat zorgt ervoor dat ik optimaal kan presteren.

Mooiste moment

De mooiste momenten voor mij zijn de overwinningen met mijn team en als ik daaraan kan bijdragen door te scoren, dan is het helemaal compleet. Verder kreeg ik al verschillende aanbiedingen om in het buitenland te voetballen, maar ik koos ervoor om op het hoogste niveau bij de club Ado Den Haag eerst mijn kunsten te laten zien. 'Ik verlangde erg naar spelen in de Nederlandse Eredivisie', vertelt Ludcinio.

Surinaamse elftal

De Surinaamse Voetbal Bond(SVB) had vorig jaar rond kerst een oefenwedstrijd georganiseerd met spelers van Surinaamse komaf die in het buitenland hun brood verdienen. Van de meer dan 100 spelers die in aanmerking kwamen werd onder andere Ludcinio geselecteerd en ingevlogen om een oefenwedstrijd te spelen in Suriname. Helaas voor Ludcinio raakte hij geblesseerd tijdens een training waardoor hij niet kon mee spelen en werd de wedstrijd tegen het team uit Trinidad en Tobago ook verloren. Desondanks vond hij het een mooi gebaar om voor het Surinaams elftal te mogen spelen en was de ervaring ook geweldig. 

Hieronder een video interview met Ludcinio Marengo voor zijn nieuwe club Ado Den Haag