• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Mara Michels: ‘de liefde voor mezelf werd de oplossing voor alles’

 

 

 

Ze werkt als Radiohost, Inspiratiespreker, Purpose Coach, Brand Consultant en hoofdredacteur van het platform ‘Iloveinspiration.nl’ en sluit daarnaast een jaar docentschap af. Een bezige bij dus, maar bovenal een vrouw die van het leven geniet, haar missie leeft en een passie heeft voor groei en verbinding. Haar naam is Mara Michels en ze houdt onvoorwaardelijk van zichzelf, maar… Is dat wel altijd zo geweest?

‘Nu leef ik mijn missie en help ik mensen om hun ‘purpose’ te leven en hen boodschap te verspreiden’. Mara houdt er diverse activiteiten op na en doet alles met hart en ziel. Wat drijft deze ondernemende vrouw? En hoe is het allemaal begonnen?

Background
‘Ik ben vrij jong begonnen met het geven van groepstrainingen. Op mijn 17de gaf ik tennisles aan groepen kinderen in de leeftijd 7 en 17 jaar. Hier was ik vooral bezig met het overdragen van vaardigheden en het activeren van een winnaarsmentaliteit’. Rond haar 18de ging identiteit een grotere rol spelen en begon ze zich te verdiepen in haar culturele identiteit… Oftewel ‘Black History & Culture’.

Uhuru
‘Deze passie bracht mij bij de groep Uhuru die wij in 2000 oprichten in Rotterdam. We organiseerden lezingen, workshops en hadden een radioshow ‘Say it loud! I am black and I am proud!’. Dit heeft Mara 5 jaar gedaan. Ondertussen maakte ze ook een match met de organisatie CCSJ; de voorloper van de stichting Untold in Amsterdam, onder leiding van Otmar Watson.

‘Op mijn 21ste ging ik mee als deelnemer en binnen 1 jaar mocht ik mijn leergierigheid en enthousiasme omzetten in de praktijk als Empowerment Trainer en Creative Director tijdens de verschillende uitwisselingsprojecten.

Next step
Rond haar 30ste wist ze dat het tijd was om volledig voor zichzelf te gaan. ‘En voor mij wilde dat zeggen: werken voor Mara’. Op dat moment werkte ze als Project Assistent voor het project ‘Sneller en Beter’ bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, waar ze ook eerder als assistent had gewerkt voor het project ‘OV Chipkaart’. Dit deed ze fulltime terwijl ze er nog een studie naast deed. ‘Ik volgde ‘Nederlands Recht’ op de Erasmus Universiteit maar bleef druk bezig…’.

Activiteiten
Denk hierbij aan het organiseren van Dialoogavonden, Empowerment Trainer en het managen van Inspiration FM. ‘Vanaf 2010 heb ik mijzelf helemaal overgegeven aan mijn missie en heb ik mij gefocust om volledig bezig te zijn met Empowerment in de vorm van  PR/Branding, Media en Coaching workhops’. Daarnaast begon ze met www.inspirationnetwork.eu en nu doet ze www.iloveinspiration.nl.  Tevens is ze op dit moment 3 ochtenden in de week host bij radioshow Mara’s Morning Motivation op Radio Stanvaste.

 

WHY
‘Naarmate ik ouder ben geloof ik heilig dat mijn werk mij heeft uitgekozen en dat ik doe wat mij wordt ingegeven’. Daarin werkt ze met verschillende doelgroepen, vanaf 12 jaar tot en met 66.  Ze geeft workshops over dromen, identiteit en ondernemen aan meiden vanaf 12 jaar. ‘Ik geef les aan studenten vanaf 16 tot en met 32 jaar op het gebied van sociale vaardigheden en pedagogiek. Branding en PR geef ik vooral aan ondernemers vanaf 25 tot en met 55 jaar. ‘Purpose coaching’ vanaf 25 jaar’. De radioshow is voor een ieder die zijn of haar dag goed wil beginnen.

Doel
Mara onderneemt veel om zoveel mogelijk mensen te helpen een gelukkig leven te leiden waarbij zij in hun ‘purpose’ staan en anderen daar weer mee verrijken. ‘I just want to see you happy, even better, see you smile’. De lotsbestemming waar ze dus ook coaching over geeft ervaarde ze niet direct als een probleem. ‘Het gevolg van keuzes maken die niet in lijn stonden met mijn ‘purpose’ brachten me uit balans. Ik had gevoel dat wat ik deed niet goed genoeg was’.

Keuzes
‘Tegen de flow inwerken omdat ik mezelf aan het vergelijken ben met anderen, omdat ik niet geloofde in mijn eigen ingevingen, omdat ik niet geloofde in mijn eigen talenten en omdat ik dacht dat ik succes of geluk niet waard was. Wanneer een levensgebied goed ging, ging het anderen niet zo goed. Aanvankelijk dacht ik dat harder moest werken, mezelf aantrekkelijker moest maken voor de buitenwereld’. Herkenbaar?

Geluk
Om dit te ervaren moest Mara een oplossing bedenken. ‘Vooral omdat ik geluk wou ervaren. Onvoorwaardelijk geluk ten alle tijden. En in balans zijn, oftewel een lifestyle waarbij ik vrij ben om te gaan en staan waar ik wil’. En dat ze ongeacht haar omgevingen en de meningen van derden nog steeds kan stralen en ‘flowen’. Volledig bezig zijn met haar ‘purpose’ en het ontwikkelen van haar gaves. Met name de balans en het ‘flowen’ is de zelfliefde…
 
Besef
‘Door deze oplossing besefte ik me dat ik onbewust niet van mezelf hield en dat ik ergens een overtuiging had geadopteerd, waarbij ik kennelijk het idee had dat ik geen geluk, succes en liefde ervaarde en er zelf voor zorgde dat deze overtuiging realiteit werd. De reis van zelfliefde heeft mijn ogen geopend en nu ben ik mijn grootste supporter! Ik merk de verandering in mezelf. Heel veel vreugde, maar ook hoe de omgeving op mij reageert. Bezig zijn met zelfliefde zorgt ervoor dat je genoeg liefde hebt om te delen’.

Actie!
Kom en maak haar live mee 15 november bij Speaker’s Night!