• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Masterclass zakendoen met Curaçao

Aanstaande 31 mei organiseren wij de volgende masterclass over zakendoen met Curaçao. Dit doen wij als voorloper op de handelsmissie naar Curaçao dat zal plaatsvinden in de eerste week van oktober voor bedrijven uit Aruba, Bonaire, Nederland, België en Suriname. Hoe kan de masterclass ervoor zorgen dat u makkelijker uw belangen kan behartigen als u zaken wilt doen met Curaçao?

Voor aanvang van de handelsmissie hebben we vaak een telefonisch gesprek met de personen die interesse hebben getoond. Saskia Bosnie uit Nederland van Sabo Advies is daar een mooi voorbeeld van en besloot om eerst de masterclass bij te wonen alvorens een keuze te maken. Wij hebben als organisatie al meer dan 100 mensen mogen meenemen naar onder andere België, Curaçao en Suriname en den duur zie je welke personen leergierig en gretig zijn om een doel te bereiken. Dat merkte ik aan Saskia aan de hand van haar verhaal over leerwerkplekken faciliteren voor de jeugd op Curaçao, maar met name haar gerichte vragen. Ze had overduidelijk haar 'huiswerk' gedaan. 

Masterclass
Tijdens de masterclass waren er verschillende soorten ondernemers van bedrijven uit Nederland en België. In de drie uur durende sessie hopen we de deelnemers de juiste informatie en praktische tips mee te geven om de eerste stap te zetten om zaken te doen met Curaçao. Praktische tips zoals de zakelijke cultuurverschillen en hoe je deze in je voordeel kunt inzetten, hoe je een bedrijf opstart op het eiland, en daarnaast ook interessante informatie over aantrekkelijke fiscale voordelen die Curaçao biedt voor buitenlandse bedrijven.

De waarde van de masterclass is dat de aanwezigen allemaal dezelfde ambitie hebben. hierdoor kan men meteen een sterk netwerk opbouwen met gelijkgestemden.

Follow up
Meteen na de masterclass ontving ik een berichtje van Saskia voor een belafspraak. Tijdens ons gesprek gaf ik aan dat veel personen alleen op reis gaan om zaken te doen, maar dat het moeilijk kan zijn om dan met bepaalde organisaties in contact te komen. Als je in een groep reist van ondernemers en investeerders dan staan de deuren van vele organisaties wagenwijd open om in gesprek te gaan over de mogelijkheden tot zakendoen. Daarnaast ontmoet je rond de honderd personen in slechts drie dagen. Wij reizen altijd met een delegatie van bedrijven uit twee tot drie verschillende landen, waardoor je binnen de groep waar je meer dan 30 uren mee doorbrengt, al heel goede zaken kunt doen.

Handelsmissie
Uiteindelijk is het mooi om te zien dat met name Saskia heel veel heeft bereikt in een hele korte tijd. Zo heeft ze onder andere een minister gesproken om haar plannen door te nemen, beleidsadviseurs en nog minimaal 60 andere personen op Curaçao die kunnen bijdragen aan de realisatie van haar plannen.

Geweldig!
Het is geweldig om te zien dat je als organisatie een kleine bijdrage kan leveren aan de dromen van ondernemers door kennis te delen, maar met name het internationale netwerk van meer dan 10.000 professionals en ondernemers, die we graag met elkaar in contact brengen. Op 31 mei is de volgende masterclass zakendoen met Curaçao en willen wij nog meer kennis delen, verbindingen realiseren en dromen laten waarmaken. Voor meer informatie over de masterclass klik hier.