• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Met een groep ondernemers succesvolle bedrijven bezoeken

Bijna 7 jaar geleden begon ik aan het ondernemersavontuur. Het was spannend, gaf voldoening en ik genoot van de vrijheid. Op den duur, toen er geen geld binnenkwam, waren mijn emoties omgeslagen. Ik voelde mij eenzaam omdat ik met niemand kon sparren en het voelde alsof het onmogelijk was om een cent te verdienen met mijn onderneming. Veel ondernemers delen deze ervaring. Hoe zou dit anders kunnen?

Natuurlijk was de druk om geld te verdienen hoog, want als je om je heen kijkt dan lijkt het alsof iedereen heel succesvol bezig is. Natuurlijk is niets minder waar, maar het kan moeilijk worden als je je niet op je eigen inspanningen focust. Een ondernemer gaf al vroegtijdig aan dat kennis belangrijk is, maar kennissen net iets belangrijker. Daarbij kan het van belang zijn dat jij veel mensen kent, maar het is nog beter als veel mensen jou kennen. Daar kan je namelijk je omzet uit halen. Toen ik dit doorhad, ben ik zeer actief gaan netwerken. Dit resulteerde nog niet meteen in omzet, maar wel vaak tot een doorverwijzing, wat uiteindelijk wel omzet opleverde.

Internationaal Ambitieus
Na elke bijeenkomst in mijn omgeving te hebben bezocht, bedacht ik mij dat het effectiever kon en moest. Ik ben toen het succes van ondernemers gaan bestuderen. Ik kwam tot de ontdekking dat 'de sleutel tot succes' niet bestaat, maar dat je vaak bepaalde patronen terug ziet komen bij deze ondernemers. Voor de start van Internationaal Ambitieus had een succesvolle ondernemer mij gevraagd welke sectoren interessant zijn en welke ik graag in de business zou willen implementeren. ICT/E-commerce is heel interessant. Verder zag ik dat bedrijven sneller internationaliseren door de globalisering en dat het organiseren van events en netwerken mij heel makkelijk afgaat. 

Bovenstaande combineren wij binnen Internationaal Ambitieus. In de afgelopen jaren heb ik een internationaal netwerk opgebouwd, maar vooral een met succesvolle ondernemers. Door te netwerken, leren en modelleren van succesvolle ondernemers, kun je in kortere tijd meer succes bereiken. Hoe zou je het bijvoorbeeld vinden om een uur met een miljonair te lunchen en je plannen te delen?

 

Als dit interessant klinkt dan raad ik je aan om het evenement 'ondernemers op succestour' te bekijken.
 

Welke tips heb jij voor andere ondernemers? Deel dat hieronder met ons!