• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Michael Jackson: analyseer succes en word succesvol

Michael Jackson zei altijd ‘study the great and then become greater’. We kunnen onderkennen dat hij dat heeft waargemaakt en het klopt ook wat hij zegt. Waarom het wiel uitvinden als je ook kunt leren van de mensen die succesvol zijn geweest op een bepaald gebied. Succes is universeel en van alle tijden. Sommige wetenschappers beweren zelfs, en ik ben het daar mee eens, dat de kosmos groot genoeg is voor een ieder om succesvol te zijn. Ik ben daarom niet bang om tips van de ‘groten’ te verwerken in dit artikel en te delen met een ieder. Delen is vermenigvuldigen.

Als persoon heb ik een groot veld van diverse interesses. Ik ben daar blij mee, want daardoor haal ik inspiratie uit de meest uiteenlopende dingen. Films, boeken, kunstwerken, nieuwsfeiten, kinderspelletjes etc. Je kan het zo gek niet bedenken. Hier heb ik een paar voorbeelden voor je waar je mogelijk ook wat uit kunt halen.

The Wolf of Wall Street
Het waargebeurde verhaal over de opkomst en ondergang van een beursmakelaar op Wall Street.  
Het levensverhaal van Jordan Belfort werd verfilmd door Martin Scorsese met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol. Jordan motiveert zijn team verkopers door te benadrukken dat mensen snel rijk willen worden en daarop in te spelen. De tip: om te verkopen moet je urgentie creëren. Dit geldt voor alles. Jordan doet dit voor met zijn vriend Brad.

B: Hey Jordan, kan je iets voor me doen?
J: Wat wil je dat ik doe Brad?
B: Schrijf mijn nummer eens.
J: Ik heb geen pen.
B: Hier heb je er een… Het gaat om vraag en aanbod, vriend…

The Pursuit of Happyness
Ook een waargebeurd verhaal dat zowel als boek en als film is uitgebracht. Het gaat om het inspirerende het leven van Chris Gardner, gespeeld door Will Smith. Chris moet gruwelijke ontberingen doorstaan, maar dit weerhoudt hem er niet van om zijn streven naar succes voort te zetten. Zijn huwelijk strand en hij belandt op straat bij gebrek aan inkomsten. Hij neemt een onbetaalde stage aan als effectenmakelaar en behaalt zijn doel door zijn buitengewone geloof in zichzelf, de liefde en het vertrouwen van zijn zoontje. De tip: zorg dat je ergens enthousiast over bent. Je moet houden van datgene wat je doet. Dan voelt het niet als werk en ben je makkelijker te motiveren om de beste te worden die je kunt zijn. Vergeet niet waar je vandaan komt. Ook niet als je succesvol bent geworden. Geef iets terug aan je roots.

Jobs
Ashton Kutcher speelt in deze film Steve Jobs. Een leuke film over de man achter Apple. Een man met een visie die erin slaagt om zijn visie over te brengen op een team mensen die de visie gaan realiseren voor Steve. Henry Ford deed een vergelijkbaar iets met de 1e auto in een tijd dat men nog geen auto reed of zelfs kende. De tip: ‘Je kan een groots product verkopen, maar je moet de consument overtuigen dat het een nog beter product is dan dat het is. Dat doen wij door de nadruk niet te leggen op de computer, maar op wat men kan doen met de computer. Een gereedschap voor het brein. Mensen zullen nooit stoppen te geloven dat ze meer uit het leven kunnen halen. Dat is wat wij moeten doen met ons product. Geloof in onbeperkte mogelijkheden’.

Shark tank
Een Amerikaans programma waarin ondernemers pitchen voor investeerders, die zelf ook ondernemer zijn. Het is allemaal live en de onderhandelingen verlopen terplekke waarbij de investeerders met hun eigen geld investeren in de ondernemer, mits deze overtuigend is in zijn of haar pitch. Een ontzettend leerzaam programma op het gebied van ondernemen, onderhandelen, propositie, sales, marketing en overige ondernemersvraagstukken. Zie hieronder de tips van 2 sharks en miljonairs, Robert Herjavec en Kevin ‘O Leary.

Robert Herjavec
Succesvolle mensen stralen blijdschap uit. Dat is makkelijk als je iets doet waar je van houdt. Het gaat niet om wat je kent, maar wie je kent. Dit is misschien eng, maar doe jezelf niet tekort vanuit angst. Je hebt een doel maar zonder een tijdsplan is je doel gewoon een droom. Het begint allemaal met een verlangen. Zoek iets dat je kan verkopen en hoe jij je product op de markt krijgt. Streef ernaar om het punt te vinden waar de pijn van het niet behalen van je doelen groter is dan de voldoening van het bereiken van je doelen. Pijn is namelijk de grootste motivatie wanneer je vast zit.

Kevin ‘O Leary
Ga voor simpele ideeën, die inkomen kunnen genereren. Als het simpel is en geld oplevert, hoef je er weinig voor te doen. Oprah Winfrey heeft bijv. eens tijdens haar show promotie gemaakt voor een ondernemer die thee via het internet verkoopt. Dit is een simpel idee. Je hebt een product, dat je kan bestellen, dat inkomen genereert. Voila!