• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Mitchell Esajas: ‘mijn 7 tips voor succesvol ondernemen’

In maart verscheen het interview met Mitchell Esajas en hij stond ook bij Speaker's Night in mei. Daar presenteerde hij de 7 tips voor succesvol ondernemen, die je in dit artikel gaat lezen.

 

Als je weet wat je wilt kan je de vraag ‘Waarom doe je wat je doet?’ beantwoorden. Dat is je missie en die kan je vervolgens SMART maken, aldus Mitchell. Hij staat voor de kreet 'mission – aim – purpose' oftewel met een duidelijke missie kan je gericht naar je doel toe werken. 'Wees niet bang om te falen. 90% valt onder deze categorie en bevindt zich daarom in de comfort zone. De overige 10% leeft doorgaans op rozen, omdat zij de andere 90% voor zich het werk laten doen'. Wat leidt dan tot succes volgens Mitchell?

 

Het begin
Succes gaat ook gepaard met het ondernemen van actie. Zelfs de meest succesvolle onder ons begonnen ooit met een 1e stap. Het helpt daarbij als je jezelf disciplineert. Vaak zijn mensen hier bang voor, maar dat is juist de uitdaging. Doe waar je bang voor bent en dan zal je de angst overwinnen, progressie boeken en succesvoller zijn. Om succesvol te worden moet je een sterk netwerk bouwen. Via dat netwerk openen zich deuren en geopende deuren bieden uitkomsten. Succes komt niet vanzelf. Investeer daarom in jezelf door 1 boek per maand te lezen en diverse seminars te bezoeken. Wees ook positief en alleen maar positief. Je denken en bewustzijn beïnvloed je gedrag en je handelen en uiteindelijk je resultaat. Het is een vicieuze cirkel.

 

De 7 tips
1) Weet wat je wilt
2) Wees niet bang om te falen
3) Onderneem actie
4) Disciplineer jezelf
5) Bouw een sterk netwerk
6) 'Improve everyday' (1 boek per maand, bezoek seminars)
7) Strictly positive (wees positief)

 

Denken leidt tot gedrag, gedrag leidt tot handelen en handelen leidt tot resultaat….