• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Monique van Vliet: Tijdens handelsmissie Curaçao interessante contacten opdoen

Van 26 tot 28 maart organiseert Internationaal Ambitieus de vierde handelsmissie naar Curaçao met bedrijven uit Nederland, Suriname en Bonaire. Eén van de ondernemers die zal deelnemen is Monique van Vliet. Wat zijn haar plannen voor de aankomende handelsmissie?
 

‘Mijn naam is Monique van Vliet-Blume (52), echtgenote van Jan van Vliet en trotse moeder van twee dochters, Nabiha (reeds afgestudeerd aan de Avans Hogeschool) en Kayleigh (scholier). In 1985 ben ik voor studie naar Nederland vertrokken en in 1988 terug naar Curaçao gegaan, om in 1990 weer naar Nederland te verhuizen.’

Bedrijfsactiviteiten

‘In april 2006 heb ik mijn administratiekantoor opgestart. Na ruim twee jaar had ik mijn eerste interim opdracht vervuld en inmiddels werk ik hier enkel als interimmer.’
 

‘Sinds juli 2013 heb ik samen met een goede vriendin een stichting opgericht waar wij zakelijke netwerkbijeenkomsten organiseren. In deze stichting ben ik organisator en administrateur. Door de drukte van ons nieuw op te starten ondernemingen zijn deze bijeenkomsten op een laag pitje beland.’

‘In augustus 2015 zijn mijn man en ik nooddouchecabines gaan verhuren. Een mooie aanvulling op zijn huidige onderneming waar hij, samen met een compagnon, al ruim twintig jaar badkamers verbouwt.’

Verwachtingen Curaçao
‘Mijn roots liggen op Curaçao. Hier ben ik geboren en getogen. Mijn wens is om het beste uit mijn twee werelden te halen.’

Verwachtingen handelsmissie

‘Tijdens de handelsmissie verwacht ik interessante contacten op te doen. Ook verwacht ik belangrijke weetjes omtrent ondernemen op Curaçao te weten te komen.’
 

‘Graag kom ik in contact met bedrijven/instanties uit allerlei branches die stageplekken aanbieden e.o. expats naar Curaçao halen, stagebemiddelingsbureau, investeerders, notaris en ondernemers die een stagiaire iets te bieden hebben. Denk aan  een beachclub die een speciaal abonnement aanbiedt, een restaurant dat bijvoorbeeld een gratis drankje weggeeft bij een x aantal stempels of een supermarkt die de boodschappen bezorgt. Ook kom ik graag in contact met deelnemers van Internationaal Ambitieus uit deelnemende (ei)landen die een warme ingang hebben bij hogescholen en universiteiten uit de deelnemende landen.’

Boodschap

‘Als ondernemer sta je wel eens voor grote beslissingen. Uit ervaring weet ik dat het dan fijn is om een sparringpartner te hebben. Dat kan ik voor andere ondernemers zijn!’