• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Myriam Wanders-Wieringa: ‘ik ging van vondeling naar zelfbewuste vrouw’

Sommige verhalen spelen zich af op een manier die je normaal alleen in films ziet. Zo ook het verhaal van Myriam, die als kind te vondeling werd gelegd in het Zuid-Amerikaanse Colombia. Inmiddels heeft ze zich opgewerkt tot onderneemster en is ze een zelfbewuste vrouw die haar missie, een goede positie in de maatschappij, op eigen kracht verworven heeft. Maar hoe heeft ze dat gedaan?

Als oprichtster van ‘Woman in Change’ is Myriam vandaag de dag een ondernemend persoon die door middel van vragen achter diepere oorzaken van problemen wil komen. De term van ontwikkelingscoach is daarmee een passende titel, waarbij ze zich speciaal voor vrouwen inzet. Zo spreekt ze ook bij events, om vrouwen te inspireren met haar verhaal over haar eigen ontwikkelingsproces…

Colombia
Myriam is een Zuid-Amerikaanse Indiaan. In het mooie Colombia wordt ze te vondeling gelegd. Via een omweg en adoptie komt ze in Nederland terecht. Ondanks deze ogenschijnlijk mooie samenloop van omstandigheden, loopt Myram tegen lastige familiesituaties aan. Ze groeit op en kampt met stress, faalangst en gebrek aan zelfvertrouwen. Nadat ze in juli 2009 voor de derde keer met burn-out klachten in de ziektewet terecht kwam, was het voor haar de hoogste tijd om de zakelijke dienstverlening te verlaten.

Oplossing
Nu was het moment om eens goed na te gaan waar ze echt gelukkig van werd. Vanaf toen was er ook echt ruimte en tijd voor persoonlijke groei en zelfinzicht. Myriam neemt het dappere besluit om met een 3-daagse intensieve groepstherapie van 12 maanden lang te beginnen. Hier vindt ze zichzelf beetje bij beetje weer terug. ‘Wat voor mij betekent: Niet volgens de wensen van anderen te leven’.

Woman in Change

‘Lang was ik op zoek naar mijn innerlijke zelf. Tegenover mijn pieken heb ik meer dalen staan, maar toch heb ik nu de kracht gevonden om mijn missie te verwezenlijken, mezelf kunnen vinden en zijn’. De keuzes die op haar pad kwamen heeft ze met goede overwegingen genomen. ‘Natuurlijk zaten daar hele moeilijke en vooral emotionele keuzes aan vast, maar met het doel voor ogen heb ik de stappen wel genomen. Dat maakt mij nu een zelfbewuste vrouw. Ik heb mijn doel en ga ervoor… Mijn eigen onderneming: ‘Woman in Change’.

Missie
Door deze zoektocht wil Myriam vrouwen coachen, die tegen vergelijkbare problemen aan lopen. Vanuit haar persoonlijke en maatschappelijk missie heeft ze de wens dat vrouwelijk talent niet verloren gaat en dat vrouwen in zichzelf blijven investeren. ‘Wat bijdraagt aan keuzemogelijkheden, vrijheid en economisch zelfstandigheid. De economie is gebaat bij meer vrouwelijke ondernemers en vrouwen aan de top’, aldus een zelfverzekerde Myriam.

Vrouwen
En de missie gaat door… ‘Woman in Change’ is speciaal voor vrouwen die in ontwikkeling zijn. ‘Dit zijn vrouwen die werken aan zelfactualisering, hun waarde op de arbeidsmarkt, verbetering van zelfrespect en het voelen van hun eigen kracht’. Het is Myriam’s passie om vrouwen te coachen om vanuit eigen kracht bewust te leven. ‘Ik geloof dat de moderne maatschappij behoefte heeft aan meer vrouwelijke leiders, zodat er een balans ontstaat waar iedereen zich prettig bij voelt. Die balans kan er alleen maar komen wanneer vrouwen hun ware vrouwelijkheid opnieuw ontdekken en deze inzetten, in evenwicht met hun mannelijke kwaliteiten’.

Actie!
Het volledige persoonlijke verhaal deelt ze met ons op 8 december bij Speaker’s Night. Meer info? Klik hier!