• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Naar Curaçao met Internationaal Ambitieus!

 

 

 

Van 27 tot en met 29 november waren we in Curaçao voor de 3e handelsmissie in 13 maanden tijd. Deze derde editie was een heel bijzondere om meerdere redenen.

1. We hebben de missie aangepast om aan te sluiten bij de grootse internationale ‘summit’ van samenwerkingspartner CINEX.

2. We hebben Jasmine Sendar meegenomen als ambassadrice, die als brug fungeerde tussen de deelnemers van de missie en de lokale partijen op Curaçao.

3. We voor de 3e keer op rij minimaal 18 deelnemers hebben.
4. We het 1-jarig bestaan van onze dienst ‘de handelsmissie’ vierden.
5. We op de laatste dag de 40e verjaardag van Jasmine groots vierden bij Saint Tropez.
6. We meerdere live opnames hadden zodat onze volgers de missie op de voet konden volgen.
7. We de nieuwe Minister van Economische Ontwikkeling hebben ontmoet.
8. We de traditionele afsluiting van de handelsmissie naar een hoger niveau hebben getild.
9. We door de ‘Summit’ ons in nieuwe kringen konden begeven.
10. We kort samengevat diverse emotionele hoogtepunten hebben beleefd!

Jasmine Sendar
Het was bij de première van ‘Bon Bini Holland’ op de rode loper dat we Jasmine spraken en zij in onze camera een oproep deed aan Curaçao om haar te laten komen voor mooie projecten. We beloofden haar dat wij dat konden regelen en nu was het dan eindelijk zover. Na diverse contactmomenten kon ze dan eindelijk Franklin van Cinex ontmoeten. Alsof ze er jarenlang naar hebben uitgekeken, want toen de ontmoeting een feit was vlogen ze elkaar in de armen. Bekijk de beelden.

Tranen
Het heeft zo moeten zijn dat de missie plaatsvond in de week dat Jasmine haar 40e verjaardag mocht vieren. Voordat het spetterende feest in de avond bij Saint Tropez plaats zou vinden, was er in de ochtend een verrassing voor Jasmine geregeld. Ik moest een lokkertje bedenken om Jasmine bij de 2e dag van de ‘Summit’ te krijgen. Dat ging moeizaam, want mevrouw wilde op haar verjaardag niet de hele dag bij een congres zitten. Toen ze bij de opening naar voren werd geroepen, vielen er tranen… Bekijk de beelden.

Kennismaking met Curaçao
Die tranen vielen ook op dag 1 van de missie. We starten iedere missie met een stadswandeling door een van de oudste wijken van Punda. De ideale manier om kennis te maken met de lokale bevolking en cultuur. Tijdens de wandeling kwamen we in contact met een bewoner die mooie muurschilderingen heeft gemaakt. Zijn verhaal was bijzonder, waardoor de groep hem spontaan een zakcentje gaf. Dit raakte hem dusdanig dat hij zijn tranen niet kon bedwingen. Benieuwd naar de tour? Bekijk hier het begin en hier het einde van de tour.

Vertegenwoordiging
De voormalige Rijksvertegenwoordiging Nederland draagt is de 2e activiteit op dag 1 van de missie. Het programma bestaat steevast uit deskundigen die een presentatie komen geven over belangrijke topics voor ondernemers, die willen starten op Curaçao. Er is een vertegenwoordiger van de Kamer van Koophandel, een fiscaaldeskundige, een juridisch deskundige, een vertegenwoordiger van de douane, een deskundige op het gebied van zakendoen in Curaçao en succesvolle ondernemer, die zijn praktijkervaring deelt met hoe hij succesvol is geworden. Benieuwd naar de beelden? Aflevering 1 en 2.

Netwerkavond bar 27
De missie kende vele hoogtepunten en de netwerkavond bij bar 27 hoort daar zeker bij. De energie en de vibe daar was zo goed! Ik kan er een boek over schrijven, maar beelden zeggen meer dan woorden. Bekijk het zelf via deze link
 
Summit
Hoe een klein eiland in staat is toch grootse daden… Met de internationale summit heeft Curaçao laten zien waarom ze ‘the best kept secret of the caribbean’ zijn. Er zijn ondernemers en deskundigen vanuit alle hoeken van de wereld op de summit afgekomen. De cocktailparty was al strak georganiseerd, maar de summit zelf was van ongekend hoog niveau. Curaçaoenaars hebben lef. Een relatie vertelde dat dit door de eilandcultuur komt die een sterke overlevingsdrang aanwakkert.

Actie!
In maart gaan we weer. Kom en ontdek waarom er in korte tijd al ruim 50 ondernemers uit Nederland, Suriname en België je zijn voorgegaan…