• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Naar Suriname met Internationaal Ambitieus (deel 2)

In deel 1 las je hoe ik ternauwernood het vliegtuig naar Suriname haalde. Die intro is noodzakelijk om te begrijpen hoe bijzonder de reis naar Suriname uiteindelijk was. In deel 2 neem ik je mee hoe de vlucht verliep, hoe ik werd ontvangen en hoe we het begin van een mooie en memorabele reis hebben ingezegend.

Na een vlucht van – inclusief vertraging – 10 uur, landen we op JAP Airport. Mijn buurvrouw zei dat ik de hele vlucht had geslapen. Ik was ook doodmoe, want ik had de avond ervoor niet geslapen en een paar dagen daarvoor een Speaker’s Night editie gedraaid. Ik word wakker op het moment van landen en ik zie de Amazone en het landschap. Een innerlijke energie komt vrij en ik glunder van trots en emotie. Alsof het land een verloren zoon weer in haar armen sluit. ‘Sranang, mi doro!’ (Suriname, ik ben er!).

Luxe ontvangst
Vol goede moed stap ik uit en met de borst vooruit loop ik richting de douane. Daar zie ik tot mijn verbazing mijn naam op een bord staan. Blijkt dat Silvino een VIP-ontvangst voor me had geregeld. Ik word begeleid naar een loge waar ik een hapje en drankje kan pakken, terwijl mijn koffer voor me gehaald wordt. Die lange rij wordt me bespaard en ik lig languit op de sofa te genieten van dit luxe gevoel. Buiten is het wachten op Silvino, die al aardig geacclimatiseerd was, aangezien hij me zo laat kwam ophalen…

Broederschap
Maar in Suriname nemen we elkaar dat niet kwalijk en na een broederlijke begroeting rijden we naar Paramaribo. We maken eerst een tussenstop bij Popeye’s om een lekkere, vette kip te eten. Daarna naar het hotel de koffers uitladen en dan direct het nachtleven in. Met een slokje Parbo op belanden we bij een bar en maken we een praatje met wat mensen, die blijkbaar van onze komst af wisten. Ze hadden gehoord van Internationaal Ambitieus. Een goed begin van een succesvolle missie.

Programmering en pers
Zondag ontmoeten we onze lokale partner Lloyd Cameron samen met een andere counterpart die mee was op handelsmissie naar Curaçao, Ronnie Antonius. We bereiden het congres voor en de volgende dag openen we spectaculair met een persconferentie geleid door Angela van der Kooye. Direct daarna worden Silvino en ik geïnterviewd door drie zenders, waaronder Apintie. Grappig was dat Silvino werd ondervraagd door een Belgische stagiaire… Internationaal Ambitieus.

 

Gerelateerd: Handelsmissie naar Suriname

Tripjes
Na de conferentie gaan we op pad met de Curaçaose delegatie en laten we ze zien wat Suriname is. Vooral Robert Vissenberg van Dushi Walks Curaçao staat versteld van het vele eten dat we voorgeschoteld krijgen. In de avond bij Café Buitengewoon organiseren we een netwerkevent inclusief release van het blad van Angela van der Kooye geopend door Karin Refos. Deze avond werd de basis gelegd van het ‘Krakelingbroedergenootschap’. Daarover lees je (morgen) meer in deel 3!